The best of everything?

Spegel, spelgel på väggen där, säg mig vad skönhet är.
Ska man se ut som en pinne och känna sig inne?
Ska man tro att man é cool bara för att man köpt ny kjol?
Läppstift, maskara och kajal vi har förstora skönhetsideal.
Varför få skuldkänslor stora, och bli kallad hora,
för att man ser ut som man gör och beter sig som man bör?
Tjejer sminkar sig i hopp för att en snygg kille ska dyka opp
killar borde titta vad som finns inuti och få reda på allt sköna där inne i.
Nej, skönhet är vad som finns inuti resten ska man skita i.
Spegel, spegel på väggen där, jag ver nog vad skönhet är.

Skönhet och smink är inte allt,
"Ska man se ut som en pinne" Nej, det ska man inte. Det behöver man inte.
Man ska vara nöjd med den man är. Kort som lång, smal som tjock.
Dom där pinnsmala modellerna, dom som är så snygga i de och de kläderna.
Men hallå stopp, vänta nu ett tag. Hela världen ser inte ut så! Vad är det då för mening
att göra kläder som alla vill ha men som bara de pinnsmala kommer i?
Nej tack. Var nöjd med den du är. Tro på dig själv så hittar man alltid någon och framförallt
behöver man inte gå klädd i senaste modet för att vara "cool".

Vad är ordet cool igentligen. Något är coolt, den och den personen är coola.
Men hur vet vi att just att det är coolt, och att ordet coolt betyder just coolt. Tänk
om det betyder nått helt annat. Det är faktiskt inte coolt att vara cool, enligt mig.
Man behöver inte vara cool någonstans för att ha vänner eller vara populär, det
klarar man sig utan. Precis som ordet populär. Alla är populära på sitt sätt.

Låter knasigt jag vet, men så fungerar mitt huvud.

The world is going mad..

Vad är det som händer igentligen? Varför tar vi människor inte vara på naturen som vi gjorde förr?
Ozonlagret håller på att förstöras och det är redan förstört på ett par ställen, men det är det det jag ville ta upp. Utan djuren, de djur som är på väg att dö ut bara för att vi tar sönder deras hem eller vill ha dess skinn m.m.
Som tillexempel tigern som är knappt 3 500 kvar idag i olika delar av Asien, visst det låter mkt, men inte efter vad som fanns på 1900-talet, då var antalet 100 000! Det betyder oxå att tre av åtta tigerraser är utdöda, detta pga av att det finns tjuvskyttar och att vi människor blir bara fler och fler och behöver någonstans att bo. Panderna då? Ja de lever ju på bambu och bor oxå i bambuskogar i Kina, men allteftersom Kina behöver fler bostäder försvinner bambun och då kan inte pandorna leva kvar, just nu finns det endast 1 600 st kvar som lever sitt vilda fria liv som dom är födda till, det kanske låter mkt, men det är det inte.
Det må bara vara en liten del av den värld vi lever i. Men precis som vi männsikor måste dom ha någonstans att bo, och dom kan ju inte bo någonstans om vi tar bort deras skogar och hem. Och dom lever inte bara på land, de finns djur i havet oxå som tar skada av vad vi människor gör. Vad har dom gjort oss för ont för att vi ska förstöra det de lever på? Det är sannerligen inte rättvist!

(från ett ämne till ett annat..) Det heller inte rättvist att vissa människor knappt har mat för dagen medans andra simmar i pengar. Vissa behöver inte lyfta ett finger för att få mat på bordet, andra får slita som djur för att kunna överleva dagen. Vissa bor i stora flotta hus, medans andra får bo på gatan. Många klagar på småsaker som vissa får stå ut med kanske varje dag. Visst man ska vara glad för det man har, men vissa har inget medans andra har allt de vill ha och lite till. Men tänk om livet var annorlunda, om alla var lika fattiga/rika.. Hur skulle världen se ut då? Skulle samhället vara bättre eller sämre..? Vi får faktiskt hjälpa våra med människor, alla är värda lika mkt, oavsett status, makt och pengar. Det är min mening iaf.
Det spelar ju heller ingen roll hur rik man än är, man kan inte köpa lycka, det får man av familj och vänner, så även den fattigaste kan vara glad om den har en familj och en/flera vänner medans en rik som kanske inte har några vänner alls kan vara mindre lycklig. Så pengar och makt har igentligen ingen betydelse här i världen. Det är bara nått som vi har fått för oss.

Det här med ozonlagret, skulle det vart bättre om människan aldrig kom på att vi kan flyga med flygplan eller åka i bil eller att man kunde använda maskiner till båtarna ist för att använda mänskliga krafter. Man kan faktiskt åka tåg genom landet, visst lite svårt att ta sig över till Japan, USA, Australien och andra länder/öar utan båt eller flygplan. Det är inte ofta man får läsa i tidningen (eller se på tv) om någon som cyklar Sverige runt, eller går Sverige runt (eller vad det nu det var som ett tyskt par hade som mål). Men sånt är miljövänligt, och det är inte ofta man hör sånt, man hör mer om flygkraschar och bilolyckor. Visst det är bra att använda om man ska långt och man har mkt med sig, men om man kan så kan man ta tåget eller bussen. Bäst är ju att cykla, även om det kanske inte alltid är väder till det så dör man inte av att vara ute i friska luften, varesig det är regn eller solsken. Jag känner vissa som åker bil till jobbet även om det tar 10-15 minuter att cykla dit, hon har la cyklat till jobbet en eller två gånger sen hon börja där för några år sedan. Men jag cyklar till skolan vare sig det är regn eller sol. Visst om dom erbjuder mig skjuts så åker jag gärna eller om dom ska åt samma håll som jag, men inte annars direkt.
Samtidigt som vi släpper ut avgaser så förstör vi miljön och påverkar vädret. Det är därför det inte är lika mkt snö som det var förut, och om det kommer så faller det efter jul. Det regnar allt mer på sommaren när det ska vara sol och badväder. Det ska ju regna på hösten, eller?

.. mad I told you


En vecka.

Ja, nu har man gått i skolan i en vecka. Nya ämnen och ett par få nya lärare har man fått (plus ett myggbett :O )
Att komma tillbaka har vart kul, lixom att få träffa alla igen, men nackdelen är ju att nu kommer läxorna igen, hehe.. Men än så länge så hänger jag med :) Håller för tillfället på med att skriva om jazzdans (imellan åt skriver jag på bloggen) för läraren på estetisk verksamhet, där jag har valt just dans.
Idag började oxå i-valen vilket betyder att jag började läsa mandarin/kinesiska idag, kul faktiskt, MEN svårt redan ^^ nä inte riktigt kanske, har bara gått igenom enka utal och även lite tecken :) skojskoj.

För första gången sedan skolan börja så satt man och åt med Nissan, Chelsea och Cecilia (Chelseas klasskompis), och något chockande var det, för jag trodde aldrig att jag skulle äta lunch med en P. 'Nissan' Svensson så länge som jag gick på gymnasiet i fbg. Men nu får jag det.. någon gång då och då :) vilket är kul :D

Kom hem för nån halvtimmesen och satte på ugnen för att sätta in en fiskgratäng, så den är nog klar snart.. och när den är det så ska jag springa ner och hämta den (och om jag inte är klar här så får jag fortsätta medans jag äter (a) )..

Fick/köpte träningsoverallen som vi beställt på träningen, rätt snygg var den ändå.. när det kom till kritan ^^ men inte mega snygg.. så här lagom :) - skulle nog beställt ett par M byxor för L var lite långa iaf .. Jag minns inte, men jag har för mig jag beställde M byxor och L tröja, men fick tvärtom.. hmhm men jag är inte säker på den saken, jag kan använda det iaf så för mig spelar det ingen roll :)

Annars har det inte hänt så mkt. Träning och skola är det enda på mitt schema typ. Känns som om jag inte har mkt fridtid, även om jag kanske har det. Men jag tycker att det flyter på bra ändå :)

Jo och för att nämna något började jag, michelle och louise redigera vår film som vi filma in förra veckan. Det blev mkt skratt där kan jag lungt säga, men jag tror den kommer bli någorlunda bra iaf :)

Nä, jag vet inte så mkt mer vad jag ska nämna, kanske det att jag snart ska med Ajjeh till göteborg och att Ajjeh ska hänga med mig till Malmö någon gång senare. Får se när det blir bara för vi har inte bestämt något exakt. Men snart förhoppningsvis.
Och på tal om Ajjeh så ska vi se Wall-E på min födelsedag har vi bestämt :) ska bli skoj :D förhoppningsvis går den i Falkenberg, annars åker vi till Vbg och kollar :P Kanske kan få med någon mer om någon vill och kan och orkar med oss .. haha nä men ändå :) får se hur det blir, kolla på den ska vi göra med eller utan fler personer :P

Nä nu ska jag ta och fortsätta äta på min fiskgratängdel (lite mindre än halva) som jag fick från ugnen. Efter blir det nog glass om jag orkar ;D Hehe. Nä ska fortsätta både med det och leta information om Jazzdansen - som jag inte hittar så mkt av numera. Hittar bara olika jazzkurser men det vill jag ju inte ha, utan information x).. ajja..

Btw, jag hittade mitt cykellås som jag hade glömt i bilen x) så nu behöver jag inte ha mitt moppelås eller skaffa något nytt.. skönt :)

Vem har sett mitt cykellås?

Jag vet igentligen inte varför jag stack hem nu på matrasten. Kanske för att jag inte orkar vara varken i stan eller i skolan. Har lixom rast i två timmar och femton minuter. Och det är bara en timme och femton minuer kvar nu typ. Var i skolan och åt lunch, sen skulle dom jag brukar va med in till stan, men jag orkar inte vara där - inte med dom. Såå.. jag tänkte att jag inte orkade sitta inne i datorsalen heller i mer än en timme, så jag stack hem - och satte mig vid datorn, när jag igentligen ska leta upp mitt cykellås som är försvunnen. Jag hittar den asså inte! Jag vet att jag hade med mig det hem efter jobbet i lördags och jag använde ingen cykel i söndags. Så var har då låset tagit vägen!?
Funderar på att den kanske kan ligga kvar i bilen eftersom jag fick sjuts hem (det regnade då) men jag har för mig att jag satte cykeln på pakethållaren - eller var det i fredags jag gjorde det? haha jag har då inget bra minne ibland :O
Jag har letat över allt så jag får antagligen vänta tills Marika kommer hem så jag kan titta i bilen.
Och inte kan man lämna en olåst cykel i skolan inte, så jag var lite smart att jag kom på att jag hade ett mopedlås. Ser faktiskt lite knäppt ut, men vaddå, den kommer väl till pass iaf :)

Nu innan lunchen så hade vi matte i 55 minuter och sedan svenska i en timme. Nu när jag kommer tillbaka ska vi ha engelska (55 min) och sen estetisk verksamhet, för mig innebär det att jag ska dansa i två timmar och tjugofem minuter och sedan slutar jag och kan äntligen åka hem :D - igen.

Kommer nog sticka hem på lunchrasten imorgon oxå för då har vi typ 2 timmar och 45 minuter plus det är ingen go mat så ska äta hemma :) Så jag får se vad jag kokar ihop :P

Hoppar jag till dagen igen då :O ska efter de där två timmarna och tjugofem minutrarna hem och vila och plugga samtidigt fram tills träningen börjar som är på två timmar. Jag tycker att jag kommer cykla väldigt mkt idag, fram och tillbaka, fram och tillbaka två tre gånger typ. Och att jag tränar mkt, dansen plus träningen, om man kan tolka dans som träning.. hm. VIlket som börjar om en timme och har ingen aning om vad jag ska göra de närmaste 35 minutrerna som jag planerar att vara hemma. Jag hinner inte kolla på någon film så jag får la fortsätta sitta här vid datorn tror jag.

haha satt på musiken på datorn för ett par minutersedan, men ljudet/musiken kom inte. Kollade så att högtalarna var på vilket dom var men så *pling* går det upp ett ljus för mig att jag inte har kopplat högtalarna till denna datorn för jag använde dom till min andra dator igår när jag kolla på film :O hehe, jag är verkligen en virrpanna. Hoppas iaf att det inte förblir så här ^^

Ajja ska nog ta och sluta för denna gången och checka in bdb och lite så (http://charran.bilddagboken.se) ;) ajja bye


Brännässlan kostar 10 spänn xO

Japp. Jag har fortfarande träningsverk sen onsdagens idrottspass :O - jobbigt, riktigt jobbigt är det.
Kom precis hem från jobbet, var trött i början och kom nästan försent för att jag inte orkade gå upp (a).

Var med Aje igår en stund i stan innan vi åkte hem till henne för att senare gå på disco - och vi drog med oss en annan vän på vägen dit - Nissan :).
Det var faktiskt tur att Nissan oxå kom för om jag var där med Aje själv skulle jag känna att jag inte kände en ända :O för Aje kännde ALLA där typ Oo. Men till slut hittade jag 7-8 stycken som jag kände, där bland annat en som jag inte sett på två år och en som jag inte träffat på ett år :) mkt trevligt var det :D.
Haha det jag kommer minnas ett tag är nog att det är svårt att dansa bugg med tre eller fyra pers. samtidigt. Men kul är det :D.
Jo så var det så oxå.. att jag kändade 10 spänn på att gå dit oxå ( skulle gå och köpa glass med Ajje och Nissan, men affären var stängd och när vi gick tillbaka låg det en tia där på vägen :O och ungefär samtidigt bränner jag mig på en brännässla xO ).
Måste bara säga ett tack till Nissan oxå, för att hon sa åt mig att skicka det däria sms.et :O (ska inte gå närmare in på det - men du vet vad jag snackar om nissan så tack igen :)
Musiken därimot kunde ha varit någon smula bättre - men det dög iaf :)

Jo jag fick reda på hur träningen ligger i år för basketen. Kommer ju hem värsta sent juh :O 6 timmar i veckan (plus matcher och 1½ timmes skolidrott) så det kan bli uppåt 7-8 timmar träning i veckan, och det är jag inte van vid. Hoppas bara att min träningsverk har gått över till på måndag annars vet jag inte hur jag ska kunna träna ^^. Men det fixar la sig då förhoppningsvis. Ska bli kul att träffa tjejerna igen - och den roliga Lavelle (en av våra coacher).

Har inte så mkt mer att säg nu tror jag.. Bara att det regnar väldigt mkt ute :(, fast det gör ju inte så mkt igentligen för jag måste ändå sitta inne och plugga ett x-antal sidor idag. Och sen måste jag äta oxå för jag har inte ätit så mkt sen frukosten (vid 8 tiden). Ajja, hade'

Morgon

Jaha, idag händer inte mkt. Enda dagen man slutar tidigt i skolan :) (klockan ett).
Efter skolan ska jag iaf vara med Ajje, och det ska bli kul för jag har inte träffat henne på hela sommarlovet :O. Men iaf så planerar vi att gå i stan och sedan åker vi hem till henne. Sedan går vi ut  på stan igen, eller nästan stan iaf. ska till guteriet. Men bara för att jag jobbar tidigt imorgon så kan jag inte stanna där hela kvällen :( men men . jag får la nöja mig med dom timmarna jag är där antar jag jag :).

När jag gick upp för någon timme sedan så hade jag världens träningsverk på bena. Det är inte så värst farligt när jag går, men värre är det i trappan. Men jag ska inte klaga, delvis mitt fel för jag inte stretchade efteråt. Men det är la inte hela världen.

I helgen ska jag som sagt jobba och på sön. ska jag kolla på Heros-maraton på tv4+. ska bli skoj :).
och nu ... ska jag sitta här en liten stund till och så ska jag senare göra mig iordning. Men iaf ha det så bra :)

Yep.

Idag har det inte hänt så super mkt. Utom att skaffat en blogg så har jag vart i skolan (första dan för denna terminen) och slappat så klart.
   I skolan blev vi indelade i grupper så att vi kunde ge oss ut på tipspromenad tillsammans med alla treor och de nya ettorna. Rundan var la inte så speciellt lång, men kändes nästan så (a). Vet inte ännu vilken grupp som vann, men det får vi la reda på snart för hoppningsvis :).
Efter tipspromenaden var det iaf lunch, vilket var Tonfisksallad och Ris, inte världens goaste, men det gick ner :).
Sen skulle vi ha textkommunikation, men Per - läraren i ämnet - kom och sa att vi inte skulle ha någon sådan lektion idag för att han inte hade förberett något. Så vi fick sitta och vänta i lite mer än en timme på att nästa lektion skulle börja, men den lektionen var bara tjugo minuter kort typ. För det var lite så vilken grupp vi var i och sen skulle vi ut och bli fotograferade - sedan typ adjöss vi ses på tisdag.

Men annars har det vart en helt okej dag faktiskt. Men måste dra mig tillbaka och börja packa väskan till imorgon för man har ju idrott första timmen på en och en halvtimme - great - or not?! Varför inte ha gympa sista timmen på fredagar som vi hade förra året?
Men men, ska la inte klaga igentligen (a). Btw, ska klaga lite till. HATAR schemat vi fått. har en sovmrogon, slutar fyra varje dag (utom fredagar). Ska la inte klaga på det heller, men ändå !! :O

Nä nu får jag ta och sluta någon gång ^^ Hade'

RSS 2.0