Ett år!

Kom på nyss att idag, för ett årsedan, fick/köpte jag min nuvarande kamera :). Det firar jag med att lägga in två bilder som är tagna i våras :) Har visat dom förut här på bloggen...

Spelkväll

Som sagt, det var spelkväll igår hemma hos mig. Som vanligt tillsammans med Nissan och Emma. Kvällens spel blev; Julklappsspelet, Veckans Värsta, Risk och kortspel.
Julklappsleken
Nissan fick "Gör en knäpp frisyr eller spring runt Sara som hon vore en julgran" i Veckans Värsta och valde "Gör en knäpp frisyr". Ser ni att hon har pennor i håret :P ?
Emma fick "Ha en socke på ena handel eller som tofs i håret" i Veckans Värsta och valde "Ha en socke på handen". Ser ut som hennes ben faktiskt x)

Dan före dopparedagen

Jaha, här sitter jag, dan före dopparedagen och tråkar.. Det finns inget att göra.. Ska nog ta och ladda in lite bilder från gårdagens spelkväll och lägga in några här kanske. Det är lov och jag har vinnit en grill. Ingen engångsgrill, nej det är en stor, helt vanlig sommargrill :D Så jag längtar riktigt tills det blir väder att sitta ute och grilla - med min nya grill :D. Fast jag vill hellre ha Marikas vinst.. en spark/elcykel.. vet inte riktigt. Men den liknar en sån där sparkcykel man hade när man var liten, men den har nycklar till.. vi har inte haft igång den då snön är ett litet problem men får se till våren hur den fungerar :).
Skulle någon kunna tipsa på några bra låtar/album/artister. Tipsa om vad som helst, jag är allätare.. nästan :)

PS Jag älskar dig

Jag läste ut PS Jag älskar dig av Cecelia Ahen i går/i natt. En äkta tjejbok (men killar kan nog oxå läsa den) som är läsvärd till tusen. Väldigt bra bok, några tårar kom på vissa ställen och blev väldigt arg på en man i boken, vet inte varför jag blev det men han blev en skitgubbe helt enkelt, i början var han helt okej, men han sumpade alltihop. Filmen har jag inte sett ännu, gav den i julklapp till min kusin förra julen. Efter det har jag funderat på om jag skulle ta och låna filmen av henne, men nu vet jag inte om jag ska förstöra boken genom att se på filmen. Det återstår att se...

Det jag tycker är lite härligt är att allt kan fixas av en kopp te.
"Det magiska teet som kan göra underverk och lösa alla ens små problem i livet. Man skvallrar lite och gör en kopp te, man får sparken och dricker en kopp te, ens man berättar att han har en hjärntumör och man dricker en kopp te ..."
Boken handlar visserligen inte om en kopp te. Den handlar om Holly som med hjälp av ett brev varje månad från sin avlide man kan fortsätta sitt liv. Börja på ett nytt kapitel och hitta rätt igen.

Detta är ett slumpvis utvalt utdrag från boken. Holly är på bibleoteket för att låna en dator.. Hon har precis träffat sin bror (Richard) där..

Richard sa hastight hej då, givk över till disken och betalade och smet tyst ut ur rummet.
  Holly slog sig ned vid datorn och mannen bredvid henne log lite konstigt mot henne. Hon log tillbaka och kastade nyfiket ett öga mot hans skärm. Hon fick nästan kväljningar när hon såg porrbilderna på hans skärm och tittade snabbt bort igen. Han fortsatte stirra på henne med ett läskigt leende på läpparna medan Holly ignorerade honom och försjönk i jobbsökandet.
  Fyrtio minuter senare stängde hon glatt av datorn, gick tillbaka till bibliotekarien och lade sina tio euro på disken. Kvinnan knappade på datorn utan att bry sig om pengarna. "Det blir femton euro, tack."
  Holly svalde och tittade ned på sedeln. "Men jag tyckde du sa att det kostade fem för tjugo minuter.!
  "Ja, det stämmer." Bibliotekarien log mot henne.
  "Men jag var bara uppkopplad i fyrtio minuter."
  "Du var uppkopplad i fyrtiofyra minuter, sp du hade påbörjat de där extra tjugo minuterna", sa hon efter att ha tittat på datorn.
  Holly fnissade. "Men det är ju bara några få extra minuter. Det är knappast värt fem euro."
  Bibliotekarien fortsatte bara le åt henne.
  "Så du vill att jag ska betala?" frågade Holly förvånat.
  "Ja, det är taxan."
  Holly sänkte rösten och flyttade huvudet närmare kvinnan. "Det här är hemskt pinsamt, men jag har faktiskt bara tio på mig just nu. Kan jag möjligtvis komma tillbaka med resten senare idag?"
  Bibliotekarien skakade på huvudet. "Det går tyvärr inte. Du måste betala hela summan."
  "Men jag
har inte hela summan", protesterade Holly.
  Kvinnan stirrade tillbaka utan att röra en min.
  "Nähä", sa Holly argt och tog fram mobilen.
  "Du får tyvärr inte använda den där här inne." Hon pekade på mobiltelefoner förbjudna-skylten på disken.
  Holly tittade långsamt upp på henne och räknade tyst till fem. "Om jag inte får använda telefonen kan jag inte ringa efter hjälp. Om jag inte kan ringa efter någon så kan ingen komma hit med pengar åt mig. Om ingen kommer hit med pengar kan jag inte betala. Så vi har ett litet problem, eller hur?" Hon höjde rösten.
  Kvinnan skrivade nervöst på sig.
  "Får jag gå ut och ringa?"
  Kvinnan tänkte över dilemmat. "Ja ... egentligen låter vi inte folk lämna byggnaden utan att betala, men det går väl bra för den här gången." Hon log och tillade kvickt: "Bara du står alldeles utanför ingången."
  "Så du kan se mig?" sa Holly spydigt.
  Kvinnan låtsades återgå till arbetet och började nervöst flytta runt papper bakom disken.
  Holly stod utanför dörren och funderade över vem hon skulle ringa. Hon kunde inte ringa Denise eller Sharon. Även de säkert sklle rusa hem från jobbet för hennes skll ville hon inte att de skulle få reda på hur misslyckad hon var nu när de var så himla lyckliga. Hon kunde inte ringa Ciara för hon jobbade dag på Hogans, Jack undervisade igen, och Abbey med, Declan var på college och Richard var inte ens ett alternativ.
  Tårarna rullade ner för hennes kinder när hon knappade nedåt i namnlistan i telefonboken. De flesta som hon hade inlagna i telefonen hade inte ens ringt henne sedan Gerry dog, vilket betydde att hon inte hade några fler vänner hon kunde ringa. Hon vände ryggen mot bibleotekarien så hon inte skulle se att hon var ledsen. Vad skulle hon ta sig till? Vad pinsamt egentligen att hon var tvungen att ringa någon och be om fem euro. Och det var ännu pinsammare att det inte fanns någon enda hon kunde ringa. Men hon var så illa tvungen, annars skulle väl den där snorkiga bibliotekarien ringa efter polisen. Hon ringde första bästa nummer som dök upp i hennes huvud.
  "Hej, det här är Gerry, lämna ett meddelande efter pipet så ringer jag upp så fort jag kan."
  "Gerry", grät Holly. "Jag behöver dig ..."
  "


Det må vara en filmposter, men det gör inte så mycket. Film och bok är ungefär den samma :)


Morgon promenad

FIck mig en skön promenad i morse. Jag vaknade vid tio ungefär och tänkte "Nu ska vi ut och gå" och hoppade snabbt i varma kläder och stack ut i kylan. Helt underbart väder!  Jag tror tyvärr att min sko har vekt sig på nått sätt för det började skava efter en stund. Så nu sitter jag här med ett hälrlig (not) skoskav på ena hälen. Ska jobba senare så jag ska nog hoppa iväg och göra mig i ordning snart :)

Jullov

Hej hopp alla människor. Nu har jag jullov. Lovet börjar fint med att man inte orkar cykla hem, så jag sitter på bibblan och surfar runt lite tills mitt alternativa skjuts slutar klockan 2. En timme och en kvart kvar.
Efter att ha suttit i kyrkan i crika en halvtimme gick jag och Olivia tillbaka till skolan där vi skilldes åt när hon skulle söka upp Lubna och jag mötte Cecilia. Stack till Ritz och fikade, gick sedan till bokhandeln och sedan vidare till Trafikskolan. Men där stannade vi inte länge - kunde inte koncentrera mig. Får sitta där några timmar på måndag istället :)

Men nu är det lov och det känns inte som det ännu. Men jag älskar det ändå. Vad händer ikväll då? Jag ska nog ta fram nån kär gammal film kolla om jag får öppna julmusten och sno en massa pepparkakor - då vi inte har godis hemma - och mysa ner mig i soffan. Kanske med Pelle Plutt bredvid sig? En vanlig fredag med andra ord. Om inte, så sticker jag till träningen x) mest troligt att jag inte gör det. Men vem vet, jag kanske får nån impuls att jag måste sticka ner och då får jag väl göra det :)

Hej hopp på er :)
Hoppas den riktiga snön kommer snart. Här har vi bara några fläckar med snö, inte mer.

I'll Try

Nu har jag börjat spela sönder "I'll Try" igen! Hade en likadan period för ungefär ett årsedan. Med samma låt och samma artist. Jag bara älskar denna låten. :)
OBS: Ingen musikvideo, bara lyrics.

Tatuerad :)

Hihi, mina vänner små har undrat lite granna idag och lite igår kväll om det blir något inlägg om min tatuering som jag skaffade mig i lördags eftermiddag. Känner mig riktigt nöjd med den :)

Övrigt denna dagen var jag och mamma på IKEA, MediaMarkt och på triangeln och kollade lite smågrejer :) Mkt trevligt.

 


Jorden anropar Okänd !!

Okej, jag vet inte vilken sjuk j*vel det är! Men vem det nu än är, så är det inte roligt längre! Jag vet inte vad jag ska göra, detta har pågått sen i oktober någon gång skulle jag tro och det är f*n i mig läskigt! Vem kan vara så idiotisk att man ringer med dolt nummer men inte säger någonting när den man ringer till svarar? Knäpptyst är det på andra sidan luren.

För en gång skull sitter jag i vardagsrummet där nere. Mobilen är där uppe i sängen.. med någon på andra sidan. Knäpptyst. 30 minuter har gått nu. Ingen har lagt på. Jag lägger inte på, ringer personen från Sverige så kostar det mig inget. Ringer personen från utlandet får jag ta den smällen antar jag, men jag tänker inte lägga på det får faktiskt han/hon göra! Jag ger mig inte. Jag orkar inte bry mig längre.

Det hjälper inte vem det än är som svarar. Jag har bett mina vänner svara ifall jag är med dom, men det är lika knäpptyst på andra sidan ändå. Vad ska man göra för att personen på andra sidan linjen ska pata med mig? Berätta vem han eller hon är?

Nu får det snart vara nog! Hota mig, skämta med mig (på ett snällt sätt).. gör vad som helst bara du säger någonting! Jag vill veta vem du är! Vem är så sjuk? Vem är det som inte har något liv? Jag vet inte om den personen känner till denna bloggen, men om han/hon gör det;
 - Om du fortsätter kommer jag gå till Polisen och se om dom kan göra något. Spåra samtalet trotts att det är ett "okänt" nummer. Jag kommer byta nummer om det så ska vara. Jag pallar inte med det längre så snälla lägg ner med din skit.

Omkörning

jaha, skulle igentligen ha sovmorgon idag men jag gick upp som vanligt för att sticka till körskolan.. där jag träffade de två killarna och tjejen som jag hade halkkörning med. Denna gången så skulle vi köra om varandra på väg till/från Halmstad. Sen körde vi runt där lite innan vi stoppade och fikade för att köra hem igen. Jag började köra, gick la bra tycker jag men det kunde vart bättre - det är inte min dag idag.

Nästa körgrej är på tisdag, mörkerkörning!

RSS 2.0