Harry Potter och halvblodsprinsen

Får ta och skriva ett inlägg till innan jag går och lägger mig. Det blir om bioaktuella Harry Potter och halvblodsprinsen som jag, mamma och Leif var och såg på igår.
Tre filmer till som jag sett med Madde kommer dyka upp här sen när jag kommer hem.

Harry Potter börjar sitt sjätte år på Hogwarts. Innan han kommer till skolan tar Dumbeldor med sig Harry till en gammal lärare för att få honom att tänka om i erbjudandet Dumbeldor har gett honom: att åter bli lärare i skolan. Efter att ha sett Harry Potter säger Horace Snigelhorn ja till erbjudandet iaf.

Skolåret börjar och så gör alla konstiga händelser. Draco Malfoy har blivit utvald att bli den nästa dötsätaren av Lord Voldermort. Harry får hänga med i olika minnen som Dumbeldor har samlat på sig om Tom Riddle. Han får även hänga med på ett uppdrag att samla på sig Tom Riddles själar som han gömt. I början på skolåret hittar även Harry en gammal skolbok som ägts av halvblodsprinsen. De möter kärleken runt varje hörn - där dom minst väntar det (då menar jag mest Ron). Man får även se vad en kärleksdryck kan orsaka.

Klicka här för att komma till trailern

Packat och klart

Nu ska jag snart gå och lägga mig.. och ändå är klockan bara kvart över 6! Men jag ska upp vid fyra och vill vara utvilad iaf, om jag känner mig bra så kommer jag inte kunna sova nu när jag lägger mig. Men jag ska försöka.

Nu kommer pirret i magen. Nu när jag har packat klart och allt och inser på riktigt att jag verkligen ska iväg. Kan fortfarande inte tro det. Men 07.50 imorgon så flyger jag iväg.

Jag ska ta jätte många bilder. Har inget som hindrar mig då jag nu har ett minneskort på 8G och två på 4G och om det inte skulle räcka så har jag med en på 2G oxå ^^ Men dom bilderna ska jag lägga in på min webshots och kanske några på facebook så att ni kan få se om ni vill.

Får se om jag uppdaterar något medan jag är i USA, men det hoppas jag att jag hinner och kan göra. Annars kommer det komma ett par inlägg när jag kommer hem.
Nu .. vet jag inte vad jag ska säga. Ska tillägga en grej till innan jag går och kollar min mail och sedan stänger av; hoppas alla har det super i sommar var ni än kommer att vara. Så kramar jag alla mina vänner - även dom som vill ha en kram trotts att dom inte är min vän ^^

//kramar


Förberedelser

Jaha. Då var ännu en dag nästan slut. Igår blev det minigolf med mamma och Leif. Kom tvåa - fast det är pga av alla mina klantiga misstag mot slutet för jag ledde i början xP. Åkte sedan och köpte italiensk glass - mkt gott!

Idag var jag och mamma i stan och köpte det sista. Eftersom vi hittade en super snygg och stor resväska på reapris så bestämde vi oss för att köpa den. Sen satte vi oss på Kniv & Gaffel och åt Lasange. Gott och mättande.
Nu sitter man här hemma i lägenheten och bara slappar. Kollar på Star Wars :), tyvärr har jag ju missat nästan hela filmen. Men då jag sett den innan så gör det inte så mycket. Kan alltid kolla på det när jag kommer hem igen :). Om några timmar åker jag, mamma och Leif ner till Entré och för att gå på bio. Harry Potter och Halvblodsprinsen går vet ni.

Imorgon blir det packning och slappning som gäller. Sen bär det av. Upp vid runt 4 på måndag morgon för att åka till Kastrup. Men jag tror jag hinner med ett inlägg till innan dess :)

Hoppas ni har det bra //Kramar

Penelope

För ett tagsedan hyrde ju jag och Madde ett par filmer. Penelope var en av dom. Väldigt bra film :)

Den handlar om en flicka, Penelope, som föds med ett gristryne och gris öron (som man inte får se). Detta för att det vilat en förbannelse över familjen i några generationer. Penelopes mamma vill gärna att hon hittar en av samma blod - för att förbannelsen ska upphävas. Detta har hållt på ett tag och Penelope är trött att se dom springa iväg varje gång dom visar sig. Men en dag är den en man som stannar kvar efter att hon visat sig. Genom spegeln i hennes rum och rummet där alla män har stått för att vänta på henne börjar de dejta. Penelope är säker på att denna man kan spela något instrument och ger honom några instrument så att hon kan lista ut vilket det är. Till slut är hon säker på att det är piano - och hon vet inte hur rätt hon har. Hon visar sig för honom, och när han inte springer iväg så gör hon det. Hon smiter ut genom grinden som hon aldrig har varit utanför förut. Med sig har hon sin mammas visakort. Hon bor på ett hotel och utforkar staden på dagarna. Hon besöker en bar som killen hon dejtat senast rekommenderat och dricker sig full och får en ny vän och får för första gången åka på en vespa. En av killarna hon har dejtat har gått till tidningen för att få dom att skriva om hennes tryne. En reporter som har sett en liten skymt av Penelopes tryne när hon var en liten bebis tar sig an artikeln.

Tiden går och föräldrarna är oroliga. De har anlitat en polis/dektitiv för att hitta henne men hon smiter undan. Föräldrarna springer på Penelope en dag på gatan och hon smiter igen - men de följer efter. Hon springer in på baren där hon svimmar (pga halsduken hon har på sig). Föräldrarna springer in precis innan Penelopes vän ska ta bort halsduken för att ge henne syre och alla ser att det är Penelope som det har skrivits om i tidningen. Ingen springer iväg, hon blir istället populär.

Killen som gått till reporten blir tvingad av sin far att gifta sig med Penelope, men framme vid altaret säger hon nej. Hon skriker till sin mor att hon är nöjd som hon är och vill inte ha någon normal näsa om det skulle vara så. Då blir hon "normal". Grisöronen och Grisnäsan försvinner och hon blir riktigt vacker.
Penelope och hennes vän går på en fest och springer på.. ingen mindre än "Max" (sista dejten). Men han heter ju inte Max igentligen.. utan Johnny. Vad som händer.. vill jag inte berätta. Vet ni inte, men vill veta .. se filmen :)

What makes us different makes us beautiful

Penelope Trailer

Smurfaroo

Jaha, här sitter man och äter frukost på pappas kontors-stol igen. Det var visserligen ett tag sedan nu men ändå ^^.
Mamma kommer om en timme ungefär och då bär det av till Gekåsoch sen direkt till Malmö - där det kommer hända massor.

Igår var min packa och städa dag. Har fortfarande städning på listan men allt som ska med till Usa är som gott som packat. Emma var hemma hos mig några timmar på förmiddagen/kvällen oxå - smurf-filmer hela tiden. Super. Friska upp sitt minne sådär är bra :) Hade glömt alla avsnitt som jag har, tyvärr så är en av banden jag har sönder oxå :( Visst man kan titta på det, men man stör sig bara på att bilden hoppar upp och ner och att det brusar nästan lika högt som smurfarna pratar. Jag och Emma upptäckte oxå att vi har "Smurfarna i Egypten" och "Smurfarna i Urtiden" båda två, men fodralen är inte densamma. Min bruna "Egypten" kasset är grön i Emmas ägo, medans min lila "Urtiden" är grå-lila för Emma. Vi hann inte kolla på dessa - om de innehåller olika scener oxå, vi upptäckte iaf at det var olika inspelningsår på dom, men jag tror det är den samma ändå. Nej, jag ska inte tråka ut er som inte är Smurf fans (btw.  Smurfarna säger "Smurfaroo" ofta så jag har fått det på hjärnan). Utan jag ska nog gå upp och packa det sista och städa så att man kommer hem till ett fint rum ^^.

Ha det så bra :) //Kramar

Huset fullt

Det var några dagarsedan jag uppdaterade bloggen nu.. Men jag har haft fullt upp med att underhålla två små underbara ungar, Maja och Oskar :)
Just nu är dom på stranden med deras mamma och pappa, moster och mosterns vän. Själv sitter jag här hemma på internet. Ska faktiskt snart stänga ner här för att fixa lite mat för sen sticker jag till jobbet, vilket Maja inte tyckte att jag skulle. Hon ville att jag skulle hänga med till stranden, men så sa jag att jag kan hänga med på måndag om dom ska dit då och då blev hon glad :)
Sen.. oh, jag blir så glad. Jag är nästan(?) populärare än Pia, Majas och Oskars moster, och det måste jag säga är stort!
Över till nått annat. I onsdags var jag Nissan och Annso på kräftfestivalen i glommen. Det var kul, Nissan vann sin första "tävling". Hon och jag var med i ett chockladhjul - men hon trodde det var jag som vann ^^ Sen blev det mycket dans, fick en stor blåsa under foten och en på lilltån. Men det får man la ta om man dansar i fel sorts skor. Arvingarna spelade, dom är faktiskt bra och var ett av mina favoritband i början på 2000-talet. Men nu lyssnar jag nästan aldrig på dom. Men den underbara Nissan rädda mig lite när vi var där. Men jag orkar inte skriva om den historien. Kvällen var rolig iaf och måste göras om nästa år :)
Nu vet jag inte vad jag ska skriva, men det är la lika bra det för att jag ska ta och stänga av datorn nu här kommer ett litet klipp på en söt liten hund så länge :)

Basket on the beach

Ja, idag var vi - jag, Alicia, Chelsea, Natsa och Nadja - på stranden igen och spelade basket. Blev inte så mycket av det då vi var trötta pga värmen. Men vi hade kul med kameran iaf ^^ Fick några roliga bilder och minnen.
Kolla på några av bilderna här nedan, om det inte funkar så klicka bara på länken under bildspelet så kommer ni få se bilderna :)



Basket on the beach 2

Maneter

För några timmar sedan var jag och Madde vid bryggan på Skrea Strand för att ta oss ett dopp. Men vi fick annat i tankarna när vi kom fram. Två bilder här nedanför visar anledningen. Det var fullt av maneter, minst 100 eller ännu mer.
Vi gick tillbaka och gick ner för en stege lite längre in mot stranden där det inte var lika många. Kanske bara en eller två. Väl där så kommer det fram en liten kille på typ 8 år och börja snacka med oss. Han ville att vi skulle hoppa längst ut på bryggan där alla maneterna fanns, men inte en chans! Han börja skryta om att han hoppade på dom och döda dom eller nått i den stilen - men det roliga var sen att en fiskmås stod på bryggan lite längre bort och försökte äta en nyfången krabba. Pojken jagar iväg fågeln och frågar sen oss om det finns krabbor där vi var. Vi sa ju ja, för det är sant - först då blev han rädd ^^
Sen börja han slå oss och sen stack vi därifrån. Nu därimot har vi tre/fyra filmer framför oss.

RSS 2.0