Världens Farligaste Faror

Jag hade inget att läsa igår kväll när jag gick och la mig, så jag tog fram boken "Världens farligaste faror" och började läsa lite smått i den. På bara någon timme så fick jag lära mig mycket! Se coola/hemska bilder. Även om jag inte läst ut den - vilket man lätt kan göra om man har lust - så tycker jag att du (om du inte redan gjort det) ska ta och läsa den! Man får reda på mycket bra grejer faktiskt...

Halkbanan

Idag var det till att gå upp tidigt. Satte klockan på fem och snoozade sedan i 30-45 minuter innan jag tvingade mig upp ur min varma sköna säng. Stack ner till stan, Murtans (en av våra trafikskolor), för att möta tre andra elever plus läraren som skulle ta oss till Halmstad.. Eller rättade sagt var det killarna som körde dit då jag och den andra tjejen inte ville köra dit x).
Men väl där fick vi iaf köra runt på halkiga banor och "dö" några gånger, om man säger så. Skulle det vart i verkliga livet så skulle vi ha dött. Men som tur var fick vi extraliv :). På vägen dit var vi alla nervösa, men efteråt var vi nästan lite kaxiga. Haha, nä kaxig är nog fel ord. Men det var iaf kul att snurra runt lite granna med bilen ^^ - Låter kanske inte kul men är det :)
Skulle kunna tänka mig göra det igen - om det inte kostade så mycket.
Sen åkte vi tillbaka hem, vi tjejer körde hem. Jag tog sista biten :) Men innan det tog vi ett stopp för att äta lite granna.. Nice dag - och rolig :) Skön grupp må jag säga. Alla vi fyra kommer ha ömkörning tillsammans på torsdag med. Haha, undrar hur det kommer gå..

Bio: New Moon

Ja, för ett tagsedan kollade ju jag och Nissan på New Moon i Varberg. Det är säkert många som redan har sett den.. Själv tycker jag den har samma kvalité som första, Twilight.. Om ni förstår vad jag menar. ( Boken är så mycket bättre än filmen, men det brukar det ju vara.. ) Även om böckerna är bättre än filmerna - så gillar jag denna starkt mycket, lika mycket som första. Läntar till Eclipse kommer.


Bella och Edward håller fortfarande ihop.. Tills en dag då han säger att han inte älskar henne längre och lämnar henne där i skogen helt ensam och vilsen. Bella försvinner in i sig själv i tre månader, tills hennes pappa undrar om hon en dag inte ska ta och åka till sin mamma och bo där. Bella säger att hon och Jessica, hennes fd bästa vän, ska på bio nästa kväll. Bella och Jessica åker iväg och se en zombie-film. Efter filmen, på väg hem, ser Bella ett gäng killar på motorcykel som hon tror sig känna igen. Hon hoppar upp på en av killarnas mc och åker iväg med honom. Plötsligt ser hon Edward, han är där, framför henne.

Hon inser att om hon gör farliga saker så dyker han upp, så hon köper två mc och åker till Jacob för att be honom göra dom iordning. Sagt och gjort, han fixar dom och undertiden så blir de bästa vänner. När motorcyklarna är klara ger de sig ut på en testrunda där Edward dyker upp igen.

Bella börjar umgås med sina gamla vänner, Jessica, Mike, Eric och Angela. Mike bjuder ut Bella på bio, men Bella bjuder med de andra och Jacob - till Mikes fasa, han vill ju vara ensam med Bella! Det blir tillslut bara Bella, Jacob och Mike som går på bio då de andra tre stannar hemma efter att ha fått maginfluensa. En bit in i filmen springer Mike ut därifrån för att spy, Bella och Jacob följer efter för att se så att han mår bra. När Mike kommer ut från toaletten igen misstänker han att han fått influensan oxå och vill hem. Jacob brusar upp - helt utan anledning igentligen - och när Bella försöker stoppa Jacob från att han ska ge sig på Mike, känner hon att Jacob är jättevarm och tror att han oxå har blivit sjuk.

Efter detta så börjar Jacob ta avstånd från Bella igen, något som Bella inte accepterar så efter att ha ringt hem till honom ett x-antal gånger och Billy - Jacobs pappa - sagt samma sak varje gång - att han har kysssjukan/sjuk - så beger hon sig hem till honom där han ber henne att inte komma tillbaka något mer.

Senare kommer Jacob hem till Bella för att förklara varför han beter sig så här, utan att kunna säga vad det är.. trots att hon redan vet vad det är.

Några dagar sedare kommer hon hem till Jacob igen och stöter ihop med en av Jacobs vänner som blir arg och förvandlas till en jättestor varg. Jacob kommer utrusande ur huset och ger sig på kompisen - oxå förvandlad till en varg. Hans andra kompisar tar med sig Bella till Sams, "vargledaren", fästmö Emily.
Vänskapen mellan de båda - Jacob och Bella - blir den gamla vanliga igen. Bästa vänner. När Jacob berättar om Victoria, vampyren, och Bella säger då att Victoria är ute efter henne. Då börjar vargarna skydda Bella och hennes pappa. En dag när pappan och hans arbetskompis Harry är ute och letar efter Vargarna stöter Harry på Victoria och får en hjärtattack och dör, då hon dök upp precis framför honom. Ungefär samtidigt vill Bella se Edward och sticker därför till en klippa där hon tidigare sett Sam och några andra hoppdyka. När hon hoppat ner i vattnet och kommit upp till ytan igen kommer en stor våg som drar henne ner under vattnet igen, sen kommer ännu en.. Hon ser Victoria i vattnet och sedan ser hon Edward.

Jacob dyker i och räddar henne och när de kommit fram till Bellas hus ser de att Alice, Edwards syster, är där på besök. Bella får reda på att Alice har sett henne hoppa och trott att hon var död, Jacob kommer in i rummet och Alice sticker. Jacob undrar hur länge hon tänker stanna och börjar diskutera med Bella, och så kysser de varandra... nästan, för telefonen ringer. Det är Edward, Jacob svarar och säger att Bellas pappa är iväg för att förbereda en begravning - Harrys, men det sa han inte. Alice kommer inrusande och säger att Edward ringt Rolsalie och undrat vad hon gjorde hos henne och Rosalie hade sagt att Bella var död.
Då blir det fart i Bella och Alice, för de ska ta sig till Italien, snabbt innan Edward "oxå" dör. Jacob försöker få Bella att stanna, men det går inte. Tiden är knapp innan the Voltori ska döda Edward - om han visar sig som vampyr bland människorna. Han överlever då Bella kommer fram i tid - självklart. De åker hem alla tre - med ett löfte som Voltori vill ska besannas så att inte Bella dör för att hon vet för mycket om vapmyrer - att Bella själv blir vampyr. Alice har sagt till Voltori att hon kommer förvanlda Bella, men mot slutet av filmen så säger Edward att om Bella nu vill att han ska förvanlda henne så måste hon gå med på ett villkor..

Vilket villkoret är vet ni säkert redan om ni sett/läst böckerna. Har ni inte sett/läst New Moon så tänker jag inte avslöja det :P. Men kan säga att det är ett fint villkor :)


Ja, det blev lite mycket om filmen, men det är mycket att berätta.


En kväll i november

Jag och lilla Nissan har vart i Varberg idag och vart på bio. New Moon blev det så klart. Skriver om den imorgon.. vet att det inte behövs.. men det är ju vad jag brukar så ;)
Btw. Tror hela tiden på att det är oktober. November har gott så jäkla fort! Var har den tagit vägen? Den är ju snart slut!

Smått besviken på Disney kan man ju säga..

Okej, en i klassen visade nyligen ett inlägg som rikauteliggare hade publicerat i sin blogg i september. Jag vet inte om det är hon som har hittat denna, eller om någon har tipsat henne eller nått på det sättet. Men detta är iaf ett klipp som hon oxå lagt ut på sin blogg, och jag känner att jag oxå dela med mig av detta - för dom som har missat inlägget/inte följer hennes blogg.
Lite besviken blir man ju allt.. eller vad säger ni?

(USA-09) Dag 7: Mesa Verde

Denna dagen var nog "vandrar dagen" kan man säga. Det började med att gruppen fick gå en bit mot stället vi skulle till från Visitor Center för att Adam hade glömt bilnycklarna i bilden och låst bilen ändå. Men efter ett litet tag så körde han ikapp oss. När vi kom dit vi skulle vara fick vi gå 6 km. Inte för att se något spännande eller så, utan kanske mer för "utsiktens skull" tror jag. Visserligen gick vi bara på en stig bredvid berg och i en skog. Det var rätt jobbigt, mycket upp och ner blev det. När alla kom tillbaka till bilen var vi så trötta i bena att vi inte orkade gå en meter till säkert. Men det gjore vi iaf, vi fick oss en guidad tur genom ett av Puebloindianernas gamla hem i bergen. Små hem må jag säga, men det kan ha vart för att dom var korta till växten oxå. Den första vetenskapsmannen som besökte Mesa Verde var faktiskt en svensk - Gustaf Nordenskiöld - inte så ille det eller?
Under dessa vandringarna så gick mina trogna ballerinaskor sönder samt mina trogna solglasögon :(
(Bilden är under guidningsturen då vi skulle klättra upp för en stege för att ta oss till indianernas hem.

(USA-09) Dag 8: Santa Fe

Santa Fe, troligen en av mina favoritstäder. Eller kanske favorit är att ta i, men det var en otroligt mysig stad måste jag säga. Jag bara älskade hur husen här såg ut, så söta. En mixning mellan USA och Mexico.

Här stannade vi iaf i några timmar för att shoppa och senare under kvällen äta på en mexikansk restaruang. Senare under kvällen var vi i parken där det var någon sorts mini konsert. Hittade btw nya glasögon oxå :)

Haha, det är kanske inget att skratta åt. Men det var iaf någon gång under denna dagen som jag blev sjuk. Gick runt i tjocktröja och frös medan alla andra gick runt i linne och svettades typ. Jag la mig tidigt den dagen,
Emmie och jag delade tält för kvällen och hade tydligen satt upp tältet i en sluttning.. tur var så sov inte Emmie i tältet med mig (hon var kanske rädd att jag skulle smitta henne) för annars skulle hon få min fötter i huvudet, eller nått, då jag låg snett, eller vad man säger, när jag vaknade x).


Det spårar ur..

Klassen är go dom :P
Detta spelades in i fredags när vi i rörlig bild skulle testa kamrorna samt mixtra i kontrollrummet inför lördag då det är öppethus då vi ska filma ettorna.. Roligt och galet blev det.


(USA-09) Dag 6: Mounoment Valley

Det blev samma visa denna morgonen oxå. Vi ville se soluppgången i Grand Canyon, men det var för kallt för att stiga ur sovsäcken så det blev inte av denna morgonen heller. I stället åkte vi till ett utsiktstorn över Grand Canyon - fortfarande svårt att smälta naturen.

Efter detta åkte vi till Navajo Naturreservat där vi fick se hur indianerna(?) förr i tiden levde. Fick även syn på dinosarie-avtryck på några stenar. Fick faktiskt syn på några vilt vuxna kaktusar och då kändes det verkligen inte som om man var kvar i Sverige!

Efter detta korta stopp åkte vi vidare till Monument Valley. Ett par timmars bilfärd med ren äkta öken utanför bilen. Tror till och med att vi fick se en livs levande cowboy på en av slätterna, även några vildhästar lite här och var.. eller det såg ut att vara så då det inte fanns några staket i närheten vad man kunde se. Lite coolt var det faktiskt, men mer än det såg man inte direkt. Men vi kom iaf fram till Mounoment Valley och hoppade ur vanen och träffades av en väldig hetta. Olidligt varmt var det. För att svalka oss innan vi åkte ut på nya äventyr med guiden Sam och hans jeep så gick vi till visitor center och checkade in vad de hade för grejer där. Köpte btw en isglass som smälte på några sekunder när man kom ut i värmen igen.
När vi åkte med Sam stannade vi på några ställen för att få lite information om stället vi var på/Mounoment Valley. Ni ser monumentet till vänster i bilden nedanför? Det är det berget som Tom Cruise/Ethan Hunt klättrar i i början på filmen Mission Impossible 2.
Vi åkte vidare och fick se massa monument och på ett ställe som vi stannade på fick vi ropa något på deras språk (kom inte ihåg vad det var eller vad det bettyde) men det kom iaf ett eko tillbaka. Sen fick vi gå in till en urgullig liten gummas hus(?) där hon demonstrerade hur de gjorde eget garn och så tog hon en av oss (Aida) och gjorde en traditinell håruppsättning på henne - snyggt faktiskt. Men iaf, efter detta begav vi oss iväg igen. Denna gången fick vi lägga oss på ett av monumenten och titta upp på dess tak och försöka se örnen som fanns där. Tyvärr lyckades jag inte se den, men först efteråt på bilderna jag tog såg jag örnen. Medan vi låg där började en av indianerna/guiderna spela lite flöjt följt av att en annan sjöng varpå den andra började spela flöjt igen. Mitt i all den fina musiken hörs en kråka av något slag börja kraxa till musiken. Lät hur roligt som helst :P

Efter detta tog vi oss tillbaka till vår van som var super het efter att ha stått i solen - mitt på blanka dagen - utan några skuggor eller moln. Vi åkte iaf vidare till deras camping där vi slog upp tälten, fixade mat och laddade våra mobiler. Efter maten skulle jag ta och ladda min mobil då jag inte hade hunnit göra det innan så när man som bäst satt där vid matbordet och snackade med Udo, som höll mig sällskap, kröp det fram en kackerlacka ur en springa mellan golvet och väggen. Sen kom en till och en till och en till och en till... ja det var säkert 5-6 stycken innan jag fick panik och hoppade/sprang därifrån - kunde knappt sova den kvällen.
Får fortfarande rysningar när jag tänker på det.


(USA-09) Dag 5: Grand Canyon

Jag är så hemskt ledsen att jag inte har skrivit något mer om USA-resan på länge. Men det har kommit annat i vägen. Men nu tar jag upp det igen. Förlåt ännu en gång :).

Jag, Emmie, Anna och Udo hade tänkt att gå upp redan klockan fyra denna morgon för att ta bussen till Grand Canyon för att se soluppgången. Men icke sa Nicke. Vi gick inte upp när klockan ringde för det var på tok för kallt utanför sovsäcken. Så vi sov vidare. Några timmar senare när alla var vakna och klara att hoppa in i vanen tog vi oss till "Grand Canyon Airport" för att få åka helikpoter över Grand Canyon! En hispnande resa måste jag säga. Minns att när vår pilot hade samlat den lilla gruppen som skulle med på hans tur tittade han på mig och frågade "Are you nervous?" och jag bara "No, Im just tired". Haha, såg jag verkligen nervös ut? Hm, kan inte minnas det - fast det klart. Jag kunde inte se mig själv. En tur på 25 minuter var inte länge. Det fanns självklart en längre tur på 45, men det kostade självklart mer. Men dom 25 minutrerna kändes som knappt 10.

Efter turen åkte vi tillbaka till lägret och åt lite innan vi hoppade in i vanen igen och åkte för att se Canyonen igen. Klockan var nu ett och vi skulle stanna här till klockan blev halv 8 ungefär för då skulle solen gå ner. Jag och min lilla grupp orkade inte gå runt och vela, så vi satte och snackade lite granna under ett träd. Medan vi väntade på att bussen skulle komma (vi skulle ta oss till "solnedgångs platsen" själva) så började det ösregna. Vi kom la fram till platsen runt fem tiden skulle jag tro. Jag, Nellie och Udo åkte tillbaka till lägret efter en liten stund för att hämta lite varmare kläder då många av oss frös. När vi kom tillbaka satt vi på "vår" klippavsatts. Där var vi fram till det att klockan blev halv 8. Folk kom och dom gick, men vi stannade kvar och flummade. Regnet upphörde i några timmar, men sen när klockan närmade sig åtta började det regna ännu mer och så börja det åska. Vi fick snällt ta och leta upp Adam och sedan gick vi till Visitor Center för att vara kvar ännu lite till. Men regnet upphörde inte så vi sprang ut till vanen och körde till PizzaHut då ingen ville ställa sig och laga mat ute i regnet.


Det är inte så att jag inte kan räkna. Jag kan vara inte sifferordningen.

Citat av min kompis Emma :)

Flickan som lekte med elden

Idag var jag och Nissan på bio. Vi fick äntligen se "Flickan som lekte med elden", efter att ha försökt se den sen den kom ut på bio.
Precis som "Män som hatar kvinnor" så var den super bra. Personligen gillar jag inte svenska filmen men dessa är undantaget.
Man får följa Lisbeth, från att precis kommit hem till Sverige igen efter att ha varit borta en tid och blir anklagad för tre mord - sin förmyndare "N.E. Bjurman", en ny anställd journalist "Dan" och hans flickvännen "Mia". Till det att hon begravs levande - av sin egna bror och far. Mikael Blomkvist är bombsäker på att det inte är Lisbeth som har mördat de tre personerna. Mikael tar hjälp av Dans artikel om dataintrång för att hjälpa Lisbeth att hitta den skyldiga och sätta dit honom.
Jag ger filmen en lätt femma av fem stjärnor. Den är värd att se om man tål action och blod.
Bio : 2009-11-05

Mitt lov

Det har vart dött här ett tag. Har inte orkat skriva något men tänkte att det kanske är dags att skriva lite om vad jag gjorde på lovet..
I stockholm så var jag och Älsklingen inne i centrum och åt på någon italiensk restaurang, kollade på filmen "UP" i 3D, var på cosmonova och kollade på "Forsäventyr i Grand Canyon" eller nått sånt liknande. Var på tebban (eller vad det nu hette). Och när vi inte gjorde detta så kollade vi på väldigt många filmer! Super härligt att träffas igen och hoppas att vi ses snart igen :)
I malmö så hade jag och mamma en riktig shoppardag! Klockan 12 stack vi till Èntre för att några timmar senare (och några hundralappar fattigare) åka till den nya IKEA på Svågertorp. Vid halv 7 var vi hemma igen. Men hade det jätte kul :).
Det var väl det hela i stora drag. Idag efter skolan hade jag tänkt gå till körskolan och göra några tester på datorn.. Om jag orkar. Är super trött x) Men får se när jag slutar.
Vad ska man göra nu då? Sitter visserligen och försöker fundera ut en produktreklam eller vad det var (jag är lite lost) men jag kommer inte på nått :/. Ajja, får fundera vidare medan jag surfar runt och tråkar.. i en timme eller en och en halv timme till..
Ha det gött :)

RSS 2.0