Lemon tree - Fools garden

Fin gammal(?) låt :)

Läkare utan gränser (OBS! Varnar för starka bilder!)

Har hållt på lite med Läkare utan gränser i skolan, jag och några andra. Idag satt jag och en annan i samma grupp som mig och kollade på bilder på googel för att se om vi kunde hitta någon reklam för Läkare utan gränser i Haiti. Tyvärr gjorde vi inte det men hittade andra .. hemska bilder. (alla bilder är tagna från google)
OBS! Varnar känsliga läsare!!
Venecia Lonis, 4, who suffers from malnutrition, is weighed at the Doctors Without Borders hospital in Port-au-Prince, Wednesday, Nov. 19, 2008. Aid workers fear hunger is worsening in rural Haiti after at least 26 children died of conditions exacerbated by a lack of nutrition, raising concerns that a grave food crisis may be brewing following four devastating tropical storms. (Photo credit AP Photo/Ramon Espinosa)


A child receiving treatment against malaria in an intensive care unit of MSF. Her condition was aggravated by the ingestion of herbs that has given him a traditional doctor. This case is far from unique, says Monica Thallinger, a pediatrician working for MSF.


A boy suffering from severe malnutrition is treated at the Medecins Sans Frontieres centre at Maradi.

Det finns många fler bilder, bara ett fåtal som jag har laggt in här. Men Läkare utan gränser, precis som alla andra hjälporginationer, försöker deras bästa att vårda mäniskor i nöd.

En rysk vinter.

Eller vad är det metrologerna kallar det? Iaf, det har snöat hela dagen, det började faktiskt lite smått redan igårkväll och det blir bara värre och värre. Is på rutorna och decimeter höga snödrivor över allt på vägen. Piskande snö (om man kan säga så). Det får gärna sluta snöa och solen får väldigt gärna komma fram. Men det lär la dröja innan den kommer?
Fönstret här hemma.. Ännu mer nu än när jag tog kortet för ungefär en timmesedan.

Är det måndag eller tisdag?

.. och så var det tisdag igen.
Efter ungefär 11 timmars sömn i natt har jag varit helt utslagen idag. Igår somnade jag hela tiden i omgångar från ungefär klockan fem till halv 7 tills jag (halv 7) bestämde mig att det var dags att lägga sig. Sag och gjort. La mig och läste i ca en timme innan jag somnade helt och hållet. Vaknade mitt i natten vilket kändes som om det var morgon. Jag visste inte var jag var och inte heller vad klockan var, men efter en snabb titt på mobilen såg jag att den bara var 00.00. 06.25 ringde klockan för att jag skulle stiga upp, eller iaf snooza i en halvtimme. Jag klarade inte att gå upp. Jag var så trött!
Det enda jag gjort i helgen var att jobba, plugga lite och dansa. Det är vad jag brukar göra, men brukar inte vara såhär trött för det.
Nu sitter jag iaf med en kopp rykande choklad bredvid mig och lyssnar på musik. Samtidigt som jag funderar på hur jag ska börja på en uppgift i svenskan. Tror den ska vara inne i veckan, har ingen aning. Jag hoppas inte det för jag har inte valt ämne ännu. Eller hade det, men tror jag ska byta.
Om tre kvartar ska jag tillbaka till skolan och hämta min cykel som jag glömde idag (?!) och sen ska jag sticka till en annan skola och kolla på killarna när de spelar match, jag har ingen aning mot vem. Men jag ska dit iaf för jag ska ta hand om poäng och klockan. Yey, längtar verkligen - not. Har annat att göra just nu igentligen, typ som plugg. Men, men. Det är bara en gång till som jag ska vara i sek. så jag får väl snällt ställa upp - trotts att jag inte är med i laget längre - tror inte att jag är det iaf.
Angående titeln "Är det måndag eller tisdag?" - så är det så att jag gått runt och tänkt att det är måndag trotts att jag följt tisdagens schema. Kan vara för att jag sov mig igenom halva dagen igår? Don't know. I övrigt tror jag att jag håller på att bli förkyld eller nått :/

(USA-09) Dag 11: Huston

”Huston we have a problem”, fast det var inget som inte gick att fixa på någon halvtimme-timme. Vi hade precis lämnar San Antonio och kommit fram till en mack där vi köpte dricka/snacks inför dagens bilåkande. Vi körde iväg och uppe på motorvägen några minuter senare small det till och bilen vinglade. Adam körde ut i kanten och sa åt oss att stanna i bilen. Vi såg hur det rykte, precis där jag och Anton satt (Anton satt precis framför mig)! Adam öppnade vår dörr och sa att vi hade fått punktering och att vi var tvungna att hoppa ur så han kunde byta. Detta var mitt på dagen, runt tolv-ett. Precis då när killarna (Adam, Jacob och Udo) var klara, någon halvtimme senare, stannade en polisman bakom och frågade om vi behövde hjälp. Men då vi redan var klara så åkte han iväg igen. Vi körde vidare och kom efter någon timme fram till Huston. Super varmt, men vad förväntar man sig när man är i USA mitt i sommaren? Vi fick välja att åka in till stan för att shoppa eller åka till Johnssons Space Centre. Jag och några till tyckte att ”shoppa kan vi göra senare” dvs vi åkte till Space Centret. Jag trodde det skulle vara roligt, men ärligt talat så fanns det inte så mycket att göra där. Det var mer för yngre barn.

Stekhetta tält väntade på oss efter kvällsmaten, men då det fanns väldigt många insekter så valde jag att sova i tältet i alla fall, feg som jag är.


(USA-09) Dag 10: San Antonio

Dagen efter stormen var en förödelse! Tälten var halvt förstörda, mina solglasögon var sönder (igen!! – hade visst glömt dom i tältet) och det var mycket som var försvunnet. Det som vi hittade var dyblöta och smutsiga. Det enda positiva med att det var en ny dag var att jag blivit frisk. Vi skulle klockan åtta på morgonen, men vi kom iväg nio pga av att vi skulle röja upp så mycket vi kunde och rulla ihop tälten.

Vi kom i alla fall iväg och stannade i en liten stad och åt på Sonny’s. Och en sak ska jag säga om Sonny’s! jag tänker aldrig äta där igen om jag får den chansen. Min dricka (sprite) smakade papper/kartong min mat var jätte torr, så jag fick inte i mig så mycket även om jag tryckte i mig nästan hälften. Vi åkte vidare och någon timme senare var vi i San Antonio. Jag såg på en byggnad eller vad det nu var när vi åkte förbi att det var 100°F (38°-39°C). Adam hade sagt att det kunde fortsätta vara varmt även under natten men vi tänkte att när solen gått ner så skulle det inte vara så farligt. Vi slog upp tälten och sprang till busshållsplatsen som var precis utanför camping-området. Vi missade precis ”första” så vi fick vänta på nästa som kom tio/tjugo minuter senare. Väl i stan gick vi direkt in i en affär med snygga kläder i, Expressen eller något hette den. När vi var klara där märkte vi att denna affären var bara en affär av många – vi var i en galleria! Vi letade oss fram till restaurang ”området” som låg på nedervåningen. Där bestämde vi oss för Thaimat. Vi gick ut från gallerian och jag hittade ett par solglasögon som jag bad om att de inte skulle gå sönder (och det gjorde dom inte, har dom kvar fortfarande, fast bågarna är lite lösa men det kan man ju fixa).

Adams varning om att det skulle vara varm i natt visade sig vara sann. Det var säkert lika varmt ute som inne i tälten, fast tekniskt sätt var det nog varmare inne i tältet – ändå hade vi ”dörrarna” öppna (med myggnät) men vi vände och vred på oss länge och vaknade sedan dyblöta av svett.


(USA-09) Dag 9: Carlsbad Caverns

Trots att jag kände mig lite bättre jämfört med gårdagens förkylning så var den inte helt över. Efter att ha ätit frukost och rivit tälten så var vi ute på vägen igen, vi gjorde ett kort stopp i Roswell ”där de tydligen är Alien-besatta” (citat; direkt från min ”resdagbok”). Här skulle vi äta lunch, självklart blev det McDonnalds, jag kunde inte äta men de tvingade mig att köpa något så jag köpte en liten yoghurt som jag tryckte i mig. Tillbaka i bastu-vanen sov jag resten av vägen till Carlsbad Caverns där vårt nästa stopp skulle ske. Upp med tälten och sen iväg till National Parken. Vi fick gå ner i en av många grottor, här bodde fladdermöss. Man fick inte syn på någon och den lilla gången gick längre och längre ner i gruvan. Jag kan inte säga exakt hur långt ner, men några km i alla fall. Väl där nere tog vi hissen upp till huvudbyggnaden igen. Innan vi kom till grottorna så dog kameran och jag hade glömt extra batteriet i min stora resväska. Så bilder på dagen kom först efteråt, under stormen, men nu hoppar jag över något. Efter att ha kommit ut i huvudbyggnaden så åkte vi tillbaka till campingen för att äta lite innan vi stack tillbaka igen för att se fladdermössen lämna grottorna. Det är tydligen jätte coolt, synd bara att det började regna. De ställde in (?!) det hela när regnet började så det var bara att tacka och säga adjö och åka tillbaka till campingen igen. Någon timme senare var det som om himlen öppnat sig, det spöregnade och blixt och dunder hördes en liten bit bort. Men det tog bara ett par minuter innan ovädret var över oss. Det var kväll och vi skulle lägga oss inom en timme eller två. Sova i tält när det stormar?! Nej tack. De snälla ägarna kom och sa till oss att vi kunde bo i matsalen/spelsalen så, vi sprang ut och hämtade våra grejer i tälten medan blixtarna ven omkring och över oss. Riktigt läskigt var det. Vi satte på tv och de berättade om ovädret på vädret. En gång på tre år blir det oväder där – var det nån som sa. Det var i alla fall spännande att sova i en matsal tillsammans med alla andra den kvällen. Det blev mycket prat och hyssande innan vi alla kunde somna.


Överlevde

Phu, jag överlevde mina två timmar och tjugo minuter matte. Det var faktiskt inte så farligt som jag trodde, men det kommer säkert bli ännu värre ju närmare slutet man kommer. Jag är glad över mina vänner som stötar mig i detta x).

Imorgon är en stor dag. Det är det bara några få som kan nicka och hålla med mig (för de vet varför jag tycker det). Ni som inte vet varför får reda på det antigen om jag snackar med er öga mot öga eller långt senare när jag skriver det här på bloggen :)

Kramar :)

Hata Tisdagar(!) Hata Tisdagar(!)

Jag vet inte vad jag ska ta mig till tisdagar längre. Går från 08.00 - 17.00 !! Det är inte alls kul! Det kanske är 3-4 gånger fram till det att kursen och terminen är slut som vi ska sluta en timme tidigare. Kursen jag snackar om är matte, som ligger som sista lektion på tisdagar. Jag pallar knappt 1 timme matte. Men nu ska jag ha 1 timme och 20 minuter direkt på måndagsmorgonen och 2 timmar och 20 minuter på tisdagseftermiddagarna ?!

Gissa vem som kommer vara tjurig och grinig som en varg varje tisdag?!
Rätt gissat, det är ju självklart jag.


Slutar iaf tidigare på måndagar och så börjar jag senare på fredagar. Känns iaf någorlunda bra. Haha, när jag var 2/3 delar hemma (gick hem från skolan idag) åkte en av grannana förbi. Bromsade och backade emot mig. Jag, som inte visste vem det var, trodde det var någon som behövde fråga om vägen. Men icke sa nicke. Det var min kära goa granne som undrade om jag ville ha skjuts hem. Han gjorde mig dag. Fingrarna frös som in i norden vid det laget. Förutom det så har dagen gått ganska så mycket neråt. Massa läxor (varav två matteläxor) fick man med sig hem. Känns verkligen som om sista terminen är här.

Ett + Ett = Ett

I förra veckan så hittade jag en ny bloggsida. I ungefär samma sekund så kom Eleonor och hälsade på mig på bibblan. En galen ide om att skapa en blogg tillsammans kom fram och nu är den skapad. Barret heter den. Ärligt talat vet jag inte varför det blev just Barret, men det var ett ord som jag på skoj skull skrev den dagen i förra veckan och idag kom Eleonor med förslaget om att den skulle heta så. Seriös eller oseriös. Hm. Men det är vi. Kika in där om ni har lust att läsa om två knasiga tjejers upptåg om dagarna.


Det fick bli denna bilden igen. Sitter på pappas dator där jag inte har någon annan bild på mig och E.


Sista Terminen!

Det är sista terminen på gymnasiet. Jag kan inte fatta det. Det är knappt 5 månader kvar i skolan, knappt 4 ens. Det är lite skrämmande faktiskt. Jag satt och kollade på lite universitet/högskolor och olika program igår. Det slog mig att jag inte har någon aning om vad jag vill göra! Jag ska läsa distans ett år samtidigt som jag ska jobba och tjäna pengar till min Australien-resa som jag planerar att göra hösten 2011. Men efter det har jag ingen aning om vad jag vill göra, vad jag vill bli.
Men innan studenten händer massa grejer. Projektarbetet ska göras klart, studentfesterna ska gås på (om man har pengar, vilket jag inte har haft innan), studentbalen(!), Nationella Proven och massa andra prov och plugg som ska göras klart. Tiden kommer flyga iväg. Terminen har bara börjat men när jag tänker på allt som ska göras känner jag stressen utvecklas inom mig. Det här känns inte bra, om jag blir stressad bara att tänka på det. Hur kommer det då se ut när saker och ting närmar sig ännu mer? Visst det kommer bli kul i många fall men ändå! Jag har gått i skolan i princip hela mitt liv och nu helt plötsligt har jag blivit "vuxen" och måste ut i världen och jobba. Eller plugga vidare vilket jag sedan länge bestämde mig för att inte göra efter studenten. Jag börjar nästan säga samma sak som mina vänner som kommer vara kvar på gymnasiet i ett eller två år till "Gå om ett år eller två så slipper vi sakna dig!". Jag brukar bara skaka mig av de kommentarerna men nu tilltalar de mig mer än någonsin! Men, saker och ting sker och när jag väl står där på studentdagen så kommer jag bara känna lättnaden sprida över mig. Gråta och skratta på samma gång.
(Haha, nu kan jag sticka. Pappa kommer alldeles strax. Tiden flög iväg när man väl visste vad man kunde skriva om. Men jag är inte klar i mina tankar om vad som händer efter gymnasiet ändå)

Bara för att få tiden att gå...

Nä nu börjar jag tröttna att sitta här på bibblan. Pappa kommer inte förrän om ca 45-60 minuter. Och här har man suttit sen halv två-två. Trött och hungrig är jag. Ska iaf till Ica sen och handla lite. Förhoppnigsvis kan jag övertala min käre far att köpa semlor :)
Jag fick ett härligt besök medan jag satt här i min ensamhet. Eleonor slutade tidigare och tittade in. Sen kom Sara och vi snackade lite. Sen kom Cecilia och vi snackade lite oxå. Förutom det så har mina två-tre timmar här varit ganska händelselösa (finns det nått som heter så ? :S). Min hjärna är så... har jag ens någon hjärna? Känns inte som det.
I helgen.. ja vad ska jag göra då? Jag och pappa kanske sticker ut en liten stund och övningskör. Skulle jobbat, men jag har bytat den tiden med en annan tjej så  jag fick hennes tid (så jag jobbade i lördags). Så nu har jag noll koll på vad helgen har att erbjuda. Det blir typ soffan/sängen hela helgen. Mysa ner mig i en fotölj eller kanske rentav sängen/soffan och läsa. Jag ska även få tag på mamma (så om du läser det innan jag har läst får du gärna ta och ringa ^^)
Nä, nu vet jag inte vad jag ska göra. Vet inte vad jag ska skriva om. Finns det nått jag skulle skrivit som jag inte har skivit om ännu? Nej jag kan inte komma på nått. Attans. Min mage kurrar så högt att bibliotekarien säkert snart kommer och säger åt mig att gå här i från x). Haha, nej så farligt är det kanske inte. Men nästan. Kanske skulle hunnit att slänga i mig den där fjärde pankakan oxå? Ajja. Matsalen är stängd nu ändå så det är inget jag kan göra något åt.
... och helt plötsligt börjar en jullåt spelas på ipoden. Jag har inte haft någon julkänsla alls iår men NU fick jag julkänsla! Sent? Det är iaf Whit Christmas med Frank Sinatra och Bobby Tucker som sjunger (Vem Bobby Tucker är har jag ingen aning om)...

Design

Okej, nu har jag gjort om min design lite. Skulle ha publicerat den för ett bra tag sedan men så började nätet krångla. Men nu medan jag har haft några timmar på bibblan så har det fixat sig och jag är någorlunda klar med designen. En fråga till er läsare bara. Texten ni läser nu, vilken färg vill ni ha på den? Gillade ni den vita text som jag hade innan, eller är den blå bättre? Eller vill ni kanske ha en annan passande färg ist?

Skulle bli glad om ni säger vad ni tycker :)


Julafton, Juldagen och Nyår! (bilder)

Sitter äntligen på bibblan! Äntligen har jag nät på min dator! Nu kan jag visa bilder om mitt jullov.


Här kommer juldagen, som tillbringades tillsammans med "tjocka släkten". Vilket innebär, jag och mina fem kusiner plus våra föräldrar (fem st). Och då har jag självklart inte räknat med de andra släktmedlemarna som inte firar jul med oss ^^


Detta är minstingen i släkten x) Det är hon och jag som är småttingarna! Haha, och ändå är hon snart 18.
Men som vanligt höll vi ihop och pratade/spelade spel medan de andra satt och tjöta.


Tomten kom trotts att han sagt att han skulle till något annat hus iår. Men han kom iaf, och jag fick två böcker av honom :) En snäll tomte. Han visste vad jag hade önskat mig :)


Alla ville fota tomten. Och det ville min kusin (som tog min kamera) understyka med att ta kort på det. De blev lite arga på att han stod bakom tomten och var i vägen x) Stackars pojk. Men jag tycker ändå att det var en bra ide att ta kort på att alla tar kort x)


Jag och min Kusin! Jag får bjuda på denna. Jag var inte beredd på att jag skulle få paket just då. Helt plötsligt sa han "God Jul Sara..". Jag tror det är här jag håller på att resa mig för att tacka och ta emot..


Kusinskaran :D
(Sen är vi ju två till kusiner, som inte brukar fira jul med oss..)


Sen var det julklappsleken som gällde. Jag roffade åt mig två spel, ett sånt där kubspel och nått spel med en kula som man ska föra i en bana utan att hamna i ett hål. Ni vet säkert vad jag menar, men jag kan inte förklara bättre då jag inte vet vad de heter x)


Självklart stod jag och min kusin för musikunderhållningen detta året oxå. Fast vi hade en konkurrent, nån känd artist som en kusin hade fått på DVD skiva. Fast vi sjöng ändå :).

 


 



På självaste juldagen åkte jag, pappa och Marika upp till Borås och firade jul med Marikas barn och barnbarn. Alltid lika kul att träffa allihopa.


Julgranen med alla paketen. Plus mina fötter X)


Den söta flickan till höger i bild fick en Hello Kitty showergel, eller nått sånt i julklapp. Hon kunde inte få upp locket och frågade mig om jag kunde det. Efter lite trixande och fixande få åkte huvudet av och man kunde känna doften av sånt där godistuggumi.. eller vad man nu kan säga.


Söta flickan fick även ett "Börja läsa" eller vad det hette. Det är ett spel som jag hade när jag var liten. Fast denna hade en annan färg på kartongen. Jag och den andra tjejen hjälpte till att stava orden rätt. Söta flickan stavade och gissade och vi sa om det var rätt eller fel. Bara fem år gammal och hon är hur smart och duktig som helst! Hon kommer gå långt, det slår jag vad om!


Sen blev det julklappsleken (igen). Denna gången roffade jag åt mig en väska (som jag själv hade tagit med) och ett spa-kit :)

 


 

 

 

 

 

På nyårsafton var jag och min pöjk i Vessigebro tillsammans med Eleonor och massa andra som jag knappt minns namnen på.. (några minns jag men inte alla).


Ölspelet spelades, och som tur var fick man dricka annat än öl. Tyvärr tog min cider slut efter bara några drag så jag fick ta mig an några öl iaf :/. Detta är iaf Rickard och Julia som får göra upp i armbrytning om vem som ska få dricka fem öl/cider (klunkar).


Haha, don't ask. Jag vet inte vad det är för bild. Lägger dock ut den ändå. Detta är jag och en annan Sarah (Sara med h ;)

Jaa... detta är då oxå en sån där bild som jag inte vet varför jag lägger ut. Gör det kanske för skoj skull ? Anyway, här sitter vi och snackar för att få tiden att gå. Klockan ska strax slå 00.00 (om någon halvtimme ungefär) om jag inte minns helt fel x) Det kan ha vart efter tolvslaget med!


Under kvällen blev det många kramar och kyssar :)


Jag är faktiskt stolt. Den första bilden jag tog på fyrverkerier - ever - och den blev så här (bilden ovan). Haha, som jag och Eleonor skrek i glädje när vi såg resultatet XD.


Lite mer fyrverkerier :)


Massa fyrverkerier. Inte så många som jag är van vid, men ändå en hel del fick man se på himmeln den natten :)


Avslutar med en attraktiv bild på två något påverkade tjejer som man inte ska nämna vid namn.
Haha.


Luftslottet som sprängdes

Innan lovet var slut så stack jag och min kära gamla vän Nissan till varberg och kollade in Luftslottet som sprängdes. Det är den tredje och sista delen av Millenniumserien av Stieg Larsson. Precis som de andra två tidigare filmerna, Män som hatar kvinnor och Flickan som lekte med elden, så är Luftslottet som sprängdes hur bra som helst. Det är en film som jag gärna tipsar om!

Luftslottet som sprängdes börjar precis där Flickan som lekte med elden slutade. Man får följa Mikeal Blomkvist i hans kamp att rentvå Lisbeth Salander och avslöja regeringen och Säpos hemligheter. Medan Lisbeth ligger på sjukhus för att återhämta sig kommer en gammal man från Säpo in till hennes far - som oxå ligger på sjukhus - och sjuter honom. Den gamla mannen går till Lisbeths rum för att döda henne med. Men som tur är så finns hennes nya advokat (Mikaels syster) i rummet samtidigt. Hon blockerar dörren och låser in sig själv och Lisbeth på toaletten. Efter detta får Lisbeth polisövervakning dygnet runt.

Lisbeth tillfrisknar och så småningom börjar tingsrätten sin förhandlig om vilket straff Lisbeth ska få. Lisbeths gamla psykiatriker(?) Dr. Peter Teleborian vill tillsammans med regeringen och Säpo få in Lisbeth på kliniken igen och sätter en falsk report på henne för att det ska se ut som om hon inte har tillfrisknat.

Som sagt, med hjälp av Mikeal och hans tidning Millenum får han papper och kontakter som göra att Lisbeth till slut släpps fri tills dom bestäms. Under filmens gång händer några mord och skottlossningar och hot sker lite här och där. Super bra film!


Sätter bollen - på HALVA PLAN!

Måste bara säga WOW!
Tråkar och läste på aftonbladet och snubblade över denna basket nyhet.
http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/viasat/article6422520.ab
- funkar inte videon så klicka bara på länken ovan.

:((

Okej jag vet att jag sa att jag skulle skriva om mitt lov nu i veckan, men det ser ut som om jag måste skuta upp det lite. Min dator funkar inte så bra.. eller jo den funkar jätte bra men när jag försöker ta mig ut på nätet med den så vill den inte. Och jag vill gärna lägga ut bilder från juldagarna och nyår. Så.. det får vänta tills nätet funkar på min dator igen. Just nu sitter jag på pappas dator för att min andra stationära är hur seg som helst! Hoppas ni har det super :)

//Kramar

2010

Hejsanhoppsan fallerallera när nyår kommer ska varenda unge vara gla´.
Hinner inte skriva så mycket just nu, men jag tänkte smita in är och önska alla ett gott nytt år :)

Kommer nog skriva lite om mitt jullov om några dagar, jag vet att det har varit dött här på bloggen men det är för att min pöjk har vart är.. eller är här rättade sagt.

Ha en bra fortsättning på det nya året :)

RSS 2.0