Då var balen avklarad. Studenten nästa :)

Jag vet att bloggen är död för tillfället. Men det händer så mycket i mitt liv just nu. Jag ska sätta mig ner och skriva ner, eller iaf lista upp vad som hänt det senaste. Men det hinner jag inte idag. Kanske nästa vecka någongång. Förhoppningsvis innan jag åker till London. Kram till er alla där ute :)


Bra start på dagen.

Lite mer chock. Får tydligen VG i Rörlig bild. Inget jag hade väntat mig, trodde jag skulle få G. Anledningen till att jag får VG är för att mitt omprov på nått var mkt bättre än första (och läraren hittade det oxå, han hade tydligen slarvat bort provet) och för att jag och Louise fick MVG på resereportaget.
När jag kom in i klassrummet i morse så sa matteläraren att alla blivit godkända på geometri-provet. En bra start på dagen! Nu är det bara engelska kvar, tror det blir en redoivisning om Australiens Historia så jag bör sluta och leta upp lite intressant fakta ^^
Ha det super // Kramar

Söndagkväll

Jaha, då var det söndag kväll igen. Skola imorgon. Urs, orkar inte. Men, jag ska se det på den ljusa sidan. Om fem dagar är det studentbal och om 12 dagar är det STUDENTEN! Livet leker.
Tänkte sitta här och skriva om ingenting igen. Men jag orkar faktiskt inte och jag vet inte vad jag ska skriva om heller. Onödig information: Jag har redan bränt mig i solen(!) och så blev precis tvättmaskinen klar. Så jag får la ta och gå ner och ta hand om den.
Nä, hoppas alla har det bra. Ville nog ändå bara titta in och säga att jag lever och har det bra. Orkar bara inte skriva. Lär säkert bli mer nästa vecka och nästnästa vecka under studentdagarna. Om jag hinner :O
//Kramar

Yey

Jaha, sitter man här då. Ingen skola idag. Strax ner till stan och ha lite skoj med en kompis samtidigt som hon sätter upp min balfrisyr :). Sen sticker jag till Liseberg. Det är min dag idag, vill ni mig nått och har mitt nummer så finns jag på det :)

Femårig mästare på ukulele

Här är en länk till en söt asiatisk femåring som är grym på instrumentet ukulele. Värd att se på! Han spelar "I'm Yours". (Obs, nytt fönster öppnas)
http://shop.hm.com/se/shoppingwindow?dept=DAM_ACC_SKA&shoptype=S

Sol, sol, strålande sol... nej, vänta, är inte det en jullåt igentligen? (byt ut sol mot jul)

Fasen vilket härligt väder det är idag :D. Solsken och lite lite blåst. Direkt när jag kom hem från skolan satte jag mig faktiskt ute i på trappan och fikade lite.. innan molnen kom så jag fick gå in igen. Men nu ser jag att solen har kommit tillbaka så jag ska skynda mig ut igen. Är en äkta blekfis. Måste få lite brunare hy nu när det snart är dax för både bal och student. Varje minut i solen räknas!

Haha, en humla krockar hela tiden mot fönstret.. Han vill nog in den stackarn. Nej det får han inte, knacka på dörren om du vill komma in annars får det va. Fick typ ögonkontakt med denna fina lilla huma med :S.

Imorgon är världens bästa dag. INGA LEKTIONER. Ska ändå ner till stan för att testa min balfrisyr halv tolv. Men sen kvart i ett så sticker jag till Barbro och tsm åker vi ner till Skogstorp och hoppar på en buss tillsammans med Emma och Nissan och en bunt andra små små flickor och åker till LISEBERG. Längtar :)

Nu kallar solen på mig. Hoppas allt är fint mer er. Kramar

Cirka tre och en halvtimme senare..

Jaha. Har varit i "stan" i dryga 3½ timme idag. Med "stan" menar jag Entre här i Malmö. Fick köpt ett par skor som jag kanske ska ha till balen/studenten och en möjlig studentklänning. Allt på öppet köp så jag ska hem och checka med folket där hemma för att se vad dom säger.
Sen var jag och mamma och "förnyade" min tatuering. Jag skulle igentligen bara fylla i en liten grej som hon hade missat förra gången men när vi steg in genom dörren sa hon att hon märkte att det var en dålig färg vi använde sist. Så hon satte sig och fyllde i allt igen. Gratis :). Jag diggar henne skarpt.
När jag kommer hem tänkte jag visa två bilder på ett par kattungar som har bosatt sig på mammas altan. Söta :) Max 3 veckor gamla.
Vad händer mer? Hm, jo i kväll ska både jag och mamma färga håret. Jag svartblå och hon typ kastanjebrun/röd färg.

Back on track.. just for a while

Jaha, jag tycker jag har varit duktig idag. Har skrivit klart PA-rapporten. Ska bara skriva ut den imorgon och lämna in den. Jag har lämnat in analysuppgiften på Fröken Julie och Ett Dockhem, får nog visserligen snart tillbaka den med ändringar jag bör göra. Och så har jag precis planerat klart min redovisning om Johanna Thydell som jag ska ha imorgon. Känns som om jag har kommit in på banan igen för en liten stund. Jag ska se när jag ändå håller på att plugga om jag inte kan göra klart den skönlitterära texten oxå. Skulle vara härligt. Då har jag några grejer som är ur vägen.
Annars idag? Som vanligt. Blå dag. Det villsäga jag slutade fyra och inte fem. Samma sak gäller nästa tisdag och det äger! Här nedan ser du klasströjan. På rätt håll (den förra bilden var visst spegelvänd märkte jag sen) och man ser lite bättre vad det är för nått.

Klasströja

Då har klasströjorna anlänt.
bild på några tjejer i klassen plus klasströjan
Kan ni se vad det står på dom?
Ska ta ett bättre kort på tröjan när jag kommer hem :)

(USA-09) Dag 15: Tennessee

Tennessee. Fick inte se så mycket av Tennessee. Vi var typ bara på campingen. Man kunde testa på "water rafting", men det gjorde inte jag. Ångrar faktiskt det lite granna. Tog inga kort denna dagen heller tyvärr. Men slappar man vid poolen i ett par timmar och inget händer så finns det inget att dokumentera.

Så denna dagen blir inte längre tyvärr.

(USA-09) Dag 14: Alabama

Efter att ha varit i New Orleans bar det av till Alabama. Och nästan hela tiden så spelades "Home sweet home Alabama" i högtalarna och alla sjöng högt med i refrängen. När vi kom fram åkte vi direkt till en liten park (?) där ett fint litet vattenfall fanns. Lite krångligt att komma ner till det, hala stockar och stenar. Men det var värt mödan. Jag, Anna, Jacob och Rebecka vadade över vattnet för att komma till andra sidan, närmare vattenfallet. Väl där vände jag och Anna medan Jacob och Rebecka simmade över så de kom under vattenfallet. Då vi bara hade typ en halvtimme på oss inne i parken så kunde vi inte stanna kvar där så länge. Tråkigt. Men ingen deppade så mkt för det. Vi åkte och handlade ist och åkte till campingen. Medan de andra satte upp tälten så lagade jag, Jacob, Udo och Rebecka kvällsmat. Tacos blev det och alla sa att det var det godaste dom ätit på dessa två veckor (när vi själva fått laga mat).

Det var inte mycket som hände denna dagen. Men det var nått iaf :)


(USA-09) Dag 13: New Orleans

Visste ni det att alligatorer äter marsmellows? Det gör dom faktiskt. Har bildbevis på det om ni inte tror mig. Men det är inget jag laddar upp här idag.

Dagen inleddes med att vi åkte ner till svampmakerna och fick oss en tour där. I en timme och 45 minuter satt vi i en båt och letade alligatorer och andra djur som lever där. Såg en sköldpadda, någon blå fågel som jag inte minns namnet på och en massa läskiga och stora (! typ lite större än en långben) spindlar som inte ville dö om man trampade på dom. Men i alla fall. Man såg all förödelse efter stormen Katrina -07. Urs, ett så fint område så totalt förstört.

Efter detta åkte vi tillbaka till motellet och slappade i solen. Jag, Anna och Nellie låg ute på varandan och solade.. fram till det att solen gick i moln och det började regna. Efter regnet försvunnit ca två timmar senare så stack vi tre + Emmie och killarna ut och åt pizza. Efter detta så fortsatte jag, Anna, Nellie och Udo att gå på stan medan resten stack tillbaka.


(USA-09) Dag 12: New Orleans

Resan från Houston till New Orleans var händelselös. Jag sov mestadels och hoppade bara ur bilen när vi skulle äta lunch på Wendys.

Framme i New Orleans kom vi fram till det mest mysigaste motell jag någonsin sett "Olde Town Inn" hette det. Visserligen var det några kvarter bort från "the bad streets" som vi absolut inte fick gå till. Men det var inte heller lågt bort från själva centrum. Jag och alla tjejer (minus ledaren) i "min" grupp fick dela ett rum med tillhörande privat varanda. Okej, varandan tillhörde även de som bodde i rummet bredvid, men just då när vi var där så var det obebbot. Alla andra fick bo på "innergården". De fick dela rum två och två. Så ni kan anta att dom hade ganska små rum i jämförelse till oss tjejer.

Vi fick en eller två timmar på oss att byta om, vila, fräscha upp oss innan vi skulle träffas i lobbyn. I lobbyn fanns nog den bästa grodan ever (se bild nedan). När vi väl var samlade så gick vi iaf ner till stan och satte oss på en jätte mysig restaurang som hette "The Market Cafe". Fick nått jättegott och mättande där, men kommer inte alls ihåg vad det var för något. Som underhållning fanns en live-orkester som spelade jazz och blues. Utanför på gatan dansade ett bra tag en medelålderskvinna väldigt roligt. Sen kom några andra och dansade med. Det var kul att se :). Efter detta var det lite fri tid på stan. Antigen utforska den eller gå tillbaka till motellet. Vilket det senare gjorde jag och Udo. Jag behövde tvätta X).


Godmorgon.. ?

Eller blir det god eftermiddag? Jag har ingen aning. Frukost är avklarad. Första lektionen likaså. Nu sitter jag här och svarar på kommentarer (visserligen var där bara två men ändå). Strax ska jag ta itu med lite skolarbete. Behövs verkligen känner jag. Håll tummarna för att jag har kvar ett arbete på USB-minnet. Har det hemma.. men behöver det helst idag.

Fredag/lördag spenderades med bästa Eleonor. Heartbreak Girl, 8 mile och Dumpad plus massvis med godis stod på menyn. Lite ta-hand-om-dig var en punkt vi hann med oxå. Härliga timmar <3. Idag ska jag tillbringa några timmar till med Eleonor. Vi ska akut till gekås. Eller jag ska det, Eleonor är bara snäll att hänga med :).



Till Ina som kommenterade i Ecplis-inlägget om Coast to Coast: Gud vad skoj! Jag längtar fortfarande dit och saknar vännerna jag fick där. Jag drömmer om att göra samma resa igen! Jag vet inte om du har sett det men jag har redan skrivit lite om resan i kategorin "Resa". Jag har varit jättedålig på att uppdatera men jag lovar att ta upp skrivandet igen. Jag kan även skriva med tips. Jag ska nog börja redan när jag kommer hem idag. Minst ett inlägg bör jag hinna med. När är det du reser? Om du vill så skriv med din e-mail nästa gång så kan jag maila dig om lite annat (din e-mail visas bara för mig och ingen annan :). Eller så kan du bara skicka iväg en fråga (eller fler) så ska jag försöka svara så gott jag kan. Men en sak kan jag säga redan nu. En ledare som jag hade förra året, Sara Gärdestad, ska dit i år igen. Du får jättegärna hälsa henne från mig. Hon är helt underbar.

En kväll med Eleonor.

Om någon timme (eller två) ska jag ner och hämta Eleonor på busstationen. Efter det ska vi till... någon affär och köpa godis som vi senare under kvällen ska äta upp framför en film.. och självklart blir det mkt snack med och ta-hand-om-oss-själva tid ska vi med ha.
I morse så var det NP i eng B. Läs och hörförståelse. Det gick la sådär. Efter det var det typ en och en halvtimma rörlig bild och efter det stack jag och cecilia och gymmade. Var taggad för en gångs skull :) Nu är jag dock så trött att jag inte vet om jag orkar hämta eleonor när hon kommer om två timmar. kanske hinner somna till dess :O. Jag hoppas verkligen inte det.

Sommar och sol, det är vinter i fjällen ?

Härlig onsdag måste jag säga. Bilen är tvättad. Har snackat med en kompis som ska göra min balfrisyr och vi ska testa att göra den nästa vecka. Jag har fått bytt kavalje till balen - och mina vänner jag skulle gått med blev inte ledsna :) (så nu Eleonor kan du vara lugn. Du ska få se de personer du vill se tsm på röda mattan). Vad har jag mer uppnått med dagen? Inte så mycket faktiskt. Jo i morse hade jag ju prov. Tror det gick skit faktiskt. Hade inte pluggat ett skit till det, fast tekniskt sett har jag det. Det var ett prov som sammanfattade allt vi har haft i den kursen.

Det är så jävla härligt när kurserna slutar. Man slutar har inte lika många lektioner då. Man får förhoppningsvis gå hem tidigare/börja senare om dagarna. Finns inget bättre. Man har tid för annat.

Var på en föreläsning som någon som hette Mats *något* som föreläste om Hare Kischna (stavning :S?). Det var inte så jätteintressant. Men han sa några kloka grejer. Så nu vet jag varför (enligt Hare Kischna) det händer som det händer (om lite olika grejer som hänt i mitt liv). Nu slipper jag ha dåligt samvete för det :).

Imorgon blir det inga prov. Men en det blir en sovmorgon :D Börjar tjugo i elva istället fem över nio. Härligt måste jag säga. Sen ska ju jag för en gång skull jobba på rörlig bilden. Jag och Louise ska dra oss ner till Skrea Strand och filma massa tok så förhoppningsvis slipper både hon och jag sitta arbetslösa de närmsta rörligbild timmarna. Problmet nu är bara att få en ledig dator. Vi har fyra datorer på typ 14 pers! Känns liiiite för lite x). Men vi kan nog köra bort någon (a). Men det fixar vi på fredag. Efter det ska jag gymma med Cecilia. Ska försöka vara taggad denna gången. Har inte varit det de senaste gångerna. Men nu jädrar!

Jag vet inte om ni oxå har märkt det. Men gick inte april-månad väldigt fort? Det är maj nu. Om två veckor exakt blir det Liseberg som gäller. Om tre veckor och två dagar är det balen. Om tre veckor och sex dagar är det studentdagen! Och däremellan ska skjukt mkt annat in och som ska hinnas med. Ojoj. Hoppas inte maj är lika kort som april!

Förresten, innan jag publicerar detta vill jag bara berätta om titeln. Jag går runt och sjunger på den raden. Varför gör jag det? Det finns la ingen låt som går så? Jag blandar nog bara som vanligt ihop några olika texter för jag vet att melodin kommer från markoolios låt "sommar och sol". Kanske är den jag tänker på, samtidigt som jag tänkter på hans "vi drar till fjällen". Jag har ingen aning. Det kanske finns någon annan förklaring på det hela.

Eclipse trailer

Två olika Twilight Saga; Eclipse trailers :) Kommer på bio 30 juni. Kan inte vänta :D
Eleonor är du på? Klart du är :D

Lite av varje

Jaha, det var nog ett tagsedan jag skrev. Var väl precis innan studentfesten om jag inte minns helt fel? Den var.. helt okej. Skulle vart roligare om typ Nissan eller någon av mina vanliga kompisar som jag brukar gå ut med var med.. men dom är ju inte studenter så jag fick nöja mig med att umgås med klassen på förfesten och sen med Alicia och Linda när vi väl kommit till bratt. Men det klagar jag inte över, det var kul, iaf tills Alicia och Linda stack hem.

Malmö då? Jo, det var faktiskt lite roligare än vad jag hade väntat mig. Var på stan några timmar precis när vi kommit fram och innan vi stack till Sydsvenskan live. Helt okej där, kollade på "bio" som de kallade det. En halvanimerad film som de klippt ihop för att visa hur det går till på tidningen/tidningar. Sen fick vi spela det där spelet som man alltid får spela när man besöker en tidning. Jag och min grupp som bestod av Emelie, Lovisa och Lulle kom sist x). Efter detta åkte vi till vandrahemmet vi skulle på bo. Trevligt ställe det där. Typ centrum. På fem minuter så var man vid Triangeln och utanför fönstret i det rum där jag, Sofie J och Jannike bodde i, kunde man se stadsteatern. Under kvällen så stack vi ut och åt. På Gustav Adolf, en restaurang, bar och cafe. Riktigt gott var det. Efter det så stack vi till Möllan och hängde på en pub som jag inte kommer ihåg vad den hette.

Andra dagen i malmö.. ja, då fick vi gå på museeum och så bjöd lärarna på lunch för att vi dagen innan klagat över att de inte ville äta med oss x). Snällt av dom :). Efter det fick vi vara i stan yttligare någon timme innan vi skulle hem igen. Kom hem halv fem tror jag.

Hm, samma dag, alltså i fredags. På valborg, så stack jag till Vessige och träffade Eleonor :D. Skit skoj var det att se henne igen. Vi var hos hennes bror i typ max fem minuter innan vi stack till hennes andra bror och hängde där den mesta tiden av kvällen. Roligt roligt :). Vid ett tiden tog vi bussen hem. (har bilder, men orkar inte ladda upp dom. Om ni är vän med mig på FB så hittar ni några av bilderna där :).

I lördags jobbade jag i 8-9 timmar. När jag slutade stack jag och Cecilia till gymmet och gymmade i någon timme. Inte så effektivt dock då jag var trött och lite bakis och hon förskyld. Men vi fick gjort lite övningar iaf :)

Det var meningen att jag skulle sticka ut med kusinen min och Liza denna kvällen. Men då ingen av oss orkade så blev det inte. Istället planerade jag en lugn hemmakväll framför tv/dator. Men nej då. Det finns visst fler som vill ut denna kväll och vill ha med mig. Så jag stack ut iaf. Trevligt var det, fann nya vänner :) Härligt.

I dag då? Två prov avklarade. Matte och NP engelska. Känns skönt. Nu har jag ett prov på onsdag (och glömde papprerna hemma så det är därför jag sitter här och tråkar ut er med allt jag har vart med om).

Nu har jag nog skrivit det mesta om vad som hänt och jag hoppas att ni inte somnat eller lämnat sidan av uttråkning. Kände bara att jag ville dela med mig av mina tokiga dagar som inte kommer hända igen (dvs  jag ska inte festa så många dagar i rad igen)
Hoppas ni mår bra. Kramar

RSS 2.0