New Car?

Idag ska jag och pappa och kanske älskling ner till Halmstad för att kolla på en bil till mig (;
Jag hittade en på blocket härromdagen och blev förtjust, för det var en sådan jag kollat på i vintras, bara att detta är en nyare modell och en annan färg.

Håll tummarna för att det blir någon bil så jag slipper min som jag har nu. ^^

Dag fyrtiotvå: Platser jag har besökt

När jag var fyra-fem år var hela familjen - jag, min bror, pappa och mamma - på Rohdus, Grekland någon vecka. Helt underbart. Jag längtar att åka dit igen.

Sommaren 2008 var jag, min bror, mamma och hennes kompis ute på ön Ven en heldag. Hur fin dag som helst, vill gärna dit igen :).

Sommaren 2009 är en sommar jag aldrig kommer glömma. Jag var i USA i hela tre veckor! Jag har faktiskt skrivit om dessa 21 dagar här i bloggen. Det är bara till att klicka här så kommer du dit :) (obs! i ett nytt fönster!)

Hösten 2010 var jag och min kusin i Oslo, Norge för att hälsa på våra två kusiner som bor där. Eller ja, det är bara en som bor kvar där, i december förra året så flyttade en av dom hem till sverige igen.

Förutom dessa "större" resorna har jag varit lite över allt. Några få antal gånger har jag varit i Danmark. Sen har jag varit lite över allt i Sverige. För att nämna några; Stockholm, Göteborg, Gotland, Karlskrona, Borås, Båstad, Malmö, Hjo m.m. m.m.


Dag fyrtioett: En sak ni inte vet om mig

Hm, jag har aldrig sett den tecknade Pinocchio. Visste ni det?
Eller visste ni att jag var 18 år när jag såg Beauty and the Beast för första gången, via YouTube?


Dag fyrtio: 10 dödssynder

Wow, vad ska man säga? Eh.. Svårt att hitta på 10 dödssynder, så kommer bara skriva så mycket som jag kommer på, så ingen av punkterna är organiserade så att säga.

(Denna kommer från en av mina kompisar, men med andra ord) 1. Det är inte okej att visa bh-knäppet under kläderna. Det får inte sticka upp ovanför linnet.
2. Det är inte okej (som tjej) att gå runt i shorts/bikini/korta kläder i allmänhet + linne när man inte har rakat bena och/eller armhålorna så att det syns att man inte har gjort det.
3. Man ska inte ha flera lager smink på sig. Så naturligt som det bara går är snyggast!
4. Det är inte okej att sitta och hålla på med sin pojkvän när man är med en av sina kompisar samtidigt. Umgås med varandra!
5. .. Nu kommer jag faktiskt inte på mer.


Dag trettionio: Det här ska jag bli när jag blir stor

Det är något som jag fortfarande sitter och tänker på. Så jag kan inte ge något svar till er om vad jag ska bli när jag blir stor. Det får ni när jag själv vet vad jag ska bli ^^


Dag trettioåtta: Det här är jag bra på

Att jobba i kassan? Haha. Annars kan jag nog säga att jag är ganska så bra på att fota, baka/laga mat (fast jag gör det inte så ofta).. Är la lite bra på design om jag får säga det själv.

Annars kommer jag faktiskt inte på mer för tillfället ^^


Dag trettiosju: Mitt hem

Mitt hem är ett blått trähus med vita husknuter. Två våningar. 7 rum exl. 2 badrum, 2 kök och tre hallar. Av alla dessa rum så är det två rum, ett kök och en toalett som vi hyr ut till olika människor. För det mesta studerande på gymnasieskolan här i stan. Ca 4 km dit så det är ganska så perfekt.

Genom årets lopp så har huset/gården haft många djur. Vilda som tama. De tama har varit runt 30-tal får, tre katter (om man inte räknar med kattungar som grannens katt gått och fött i vår lada x-antal gånger), 10-tal kaniner och ett par sommrar har gården även haft en häst i hagen.

På baksidan - precis utanför köksfönstret står ett stort gammalt kastanjeträd vars kastanjer man har lekt mkt mer under åren. Förutom detta hus så har vi en verkstad (som jag tror har varit ett garage innan vi flytta hit), ett gammalt stall som är plats för en massa skräp och sadelkammaren där inne har blivit ett växtrum. Ett tält har vi med, ett stort tält, eller aa det är inget tält längre. Stormen Gudrun blåste sönder det när den var här och härjade. Nu är det ett plåtskjul ist, lika stort. Där förvarar vi lite större "maskiner" - även några vänner till oss har förvarat sina grejer där under vintern. Sen har vi ett littet växthus där jag brukar ta vindruvor på hösten, sen har vi ett skjul som mer ser ut som ett ruckel och sist men inte minst finns en liten länga där det finns tre olika sorters "rum". Första rummet har jag ingen aning om vad som finns i. Aldrig öppnat det. Mitten rummet har varit ett skydd för fåren, katten har sovit där, grannens katt har fött ungar där och på vintern bor även igelkotten där. Tredje dörren finns det ved. En massa ved.

Vad mer ska man säga? Finns inte så mkt mer ^^


Dag trettiosex: Mina dåliga sidor

Enivs! Fruktansvärt envis kan jag vara.
Ibland.. till vissa filmer som jag har sett ett par gånger och som kan replikerna på säger jag gärna dom antigen samtidigt som skådespelarna eller några sekunder innan de säger det.
.. Sen kan jag säkert skriva ännu mer, men just nu kommer jag faktiskt inte på mer


Dag trettiofem: Mina förebilder

Jag har aldrig funderat över om jag ens har någon förebild. Idoler – ja. Men förebilder?
Mamma kanske? Jo, det är nog mamma. Hon har vart med om så mycket i sitt liv, saker hon ångrat och saker hon inte ångrat. Lärt sig massor. Visst det har många gjort, men jag anser ändå att Mamma är min förebild. Orkar inte gå in i detalj om varför.


Dag trettiofyra: Ett pinsamt ögonblick

Ojoj, bara ett pinsamt ögonblick? Jag har vart med om så många pinsamma ögonblick, visserligen små pinsamheter men ändå.

Hm, vilket ska jag berätta om då? Kanske den gången då jag hade fått min mens i skolan, jag gick i sexan, hade inga bindor eller nått sånt med mig så jag använde mig av toapapper – men det märkte jag att det inte funkade när jag kom hem – det var en STOR (jävligt stor) röd fläck på baken – inget som jag märkt förrän jag kom hem. PINSAMT VÄRRE. Hela skolan kan ha sett att jag hade mens x/


The Blind Side


Kollade nyss på en film. The Blind Side som jag tycker att alla ska se. Den är hur bra som helst.
Det handlar om en svart pojke som är "föräldrarlös" och hemlös. ("föräldrarlös" = han har en mamma men hon har inte vårdnaden om honom). En dag kör en vit kvinna och hennes familj förbi honom en regnig kväll när han är på väg mot skolans gymnasiksal för att få värme och skydd för natten. Kvinnan tycker synd om honom och ber sin man som kör bilen att stanna.

Hon tar in honom under hans vingar och ... ja ni får helt enkelt titta själv. Det är ingen direkt snyftare men ögonen fylldes med tårar! Det kan jag ärligt säga. Och så kanske jag ska tillägga att det är en sann historia?!

Tyvärr kan jag inte få in trailern här då det krånglar. Men tryck på länken nedan så kommer ni till youtube och the blind side trailer :)
http://www.youtube.com/watch?v=zg5zmfYXEE0&feature=fvst

Dag trettiotre: Barndomsminne

Jag har många barndomsminnen! Vem har inte det? Men ett minne som står mig närmare än alla andra (om man kan säga så :S) är den gången när jag och min familj var på Rodhus, Grekland. Jag var fyra-fem år. Vi hade varit där i 2-3 dagar och var ute på äventyr på en fästning (eller liknande) och tog bussen tillbaka till hotellet.

Dom har ju vänster trafik där nere (eller hade iaf, jag vet inte om dom har det nu). Och jag och min bror tävlade om vem som kom ut ur bussen först. Liten och ivrig som jag var tittade mig inte för när jag hoppade av bussen för att springa till andra sidan där trottoaren fanns - ca 3 meter bort. Jag landade på en bils motorhuv som kom i motsatt riktning och rullade över bilen och landade på marken.

I bilen fanns det två killar i 20-30 år åldern som tog tag i pappa och mig och "slängde" in oss i bilens baksäte och åkte snabbt till när maste sjukhus där jag blev röntgad. Fick ligga på en bänk och kolla in i ett papper som pappa höll upp en bit ifrån mig. Efter en stund kom även mamma och brorsan till sjukhuset - då de fick ta en taxi.

Förutom massa blåmärken så hade jag inga brutna ben eller någon allvarlig hjärnskakning. Var dock tvungen att bli väckt var och varannan timme i tre dagar för att se till så att jag inte skulle bli medvetslös eller nått sånt.

Men trotts denna olyckshändelse så hade jag en trevlig tid nere i Grekland. Jag vill gärna tro att jag hade ängla vakt vid min sida den dagen.

Dag trettiotvå: Bloggfavoriter

Som jag har sagt innan. Jag läser inte så många bloggar. Läser två-tre stycken kanske. Men jag följer dom inte dagligen. Tittar bar in till dom lite då och då. Typ kanske en-två gånger i månaden.. Jag vet inte. Jag orkar bara inte läsa så mkt. (Läser mer böcker ^^)

Av dessa få som jag faktiskt läser måste jag väl säga att det är en av mina barndomskompisar Eleonor. Hon skriver ganska intressanta grejer ibland. Vill ni oxå börja läsa hennes blogg får ni klicka här för att komma dit.


RSS 2.0