Breaking Dawn part 1

Det är säkert många bloggare som skriver om breaking dawn just nu. Och många som har gjort det. I vilket fall som så ska jag med göra det. Som ni kanske förstår via rubriken. Jag var och kollade på den igår tillsammans med E och hennes syster och systerns kompis.
Många har sagt att den inte alls mätte sig upp med de tre andra tidigare filmerna, andra har sagt att den har varit jätte bra. Igår tog jag bestlutet och tyckte att den var hur bra som helst. Speciellt hur dom har gjort filmen. Ärligt talat så tänkte jag faktiskt inte så mkt på själva storyn utan på alla specialeffekter. Sjukt duktiga var dom som gjort allt. Det enda jag störde mig på var när vargarna pratade med varandra. Det var lite irriterande, hade dom gjort det på något annat sätt så det inte lät som det lät så kanske det hade varit bättre och inte förstört filmen för mig. Men annars var filmen hur bra som helst. Okej, slutet då när Bellas morfin slutat fungera och hon blir "normal" igen såg kasnke lite knas ut, speciellt bröstkorgen, men det är inget som jag stör mig på dirket.
Hela filmen var som sagt sjukt bra, skådespelare och datateknikerna som gjorde alla specialeffekter - och så klart kamramännen och alla andra som jobbade på den. Jag är sjukt sugen att se del 2 nu, mest för att se hur dom har gjort specialeffekterna, men även vad som kommer hända här näst (ja, jag vet vad som händer, jag har läst boken) - det skiljer sig alltid något mellan bok och film. Det är synd att den har premiär om nästan exakt ett år från nu! Kan inte vänta!
Av mig får Breaking Dawn del 1 5/5 **



RSS 2.0