One Day

Då har man både läst boken och sett filmen One Day.
Man får följa med en kille och en tjej under en dag i tjugo år.
Från första dagen de träffas tills sista dagen de ses.
-
Boken är skriven av David Nicholls. Hade faktiskt stora förväntningar på den då det stod mycket smasktigt gott om den i omslaget och innuti boken som fick en att läsa. Men jag kanske inte ligger på deras nivå vad gäller böcker? De får ändå betalt för att läsa en bok.
Anne Hathaway och Jim Sturgess spelar huvudrollerna som Emma (Em) och Dexter (Dex). De spelar bra båda två. Anne Hathaway gillar jag sen tidigare då hon är snygg och jag vet att hon gör bra filmer. Jim Sturgess har jag faktiskt aldrig sett i någon film innan. Inte som jag har märkt iaf, men han var oxå duktig i denna. Jag tyckte att han inte klarade av att vara ett "fyllo", han såg bara allmänt trött och vinglig ut, inte direkt full och vidrig som alla beskriver honom under den period i boken/filmen han är det. Men annars ser han väldigt bra ut och passar tillsammans med Anne Hathaway och kan nog komma till att gå långt (om det inte är jag som har varit ouppmärksam och han är väldigt känd och är med i massa filmer - haha)
-
Jag kan säga att med 5 stjärnor av 5 så rekomderar jag boken mycket mer än filmen som jag ger en 3:a.
Detta för att om man inte har läst boken så tycker jag att man inte hänger med så mycket i filmen. De har tagit bort så mycket mer än vad man brukar göra när man gör film av böcker. Det är mycket synd. Sen är nästan alla karraktärerna i filmen inte alls så som jag har målat upp i huvudet. Men det brukar aldrig stämma för mig, så pga det så har jag inte dragit av något poäng för det ;).
Så är ni mer för att läsa böcker än att kolla på film så LÄS den. Man blir rörd av båda, men mycket mer rörd av boken då man får hänga med mycket mer i deras liv.

RSS 2.0