Nyårsafton

Om fyra timmar är det midnatt. Ett nytt år.
Underbart. År 2013 har gett mig så mycket. Man kan undra vad år 2014 har att ge. Jag tänkte ge er min bild av 2013 men det blir inte idag. Det blir imorgon eller dagen efter det.. någon gång kommer det.

Nu hänger jag med några vänner och spelar å dricker lite innan vi ska ut och kolla på fyrverkerierna. Ska strax till en annan kompis och fira med dom. Därför blir det inte så mycket mer skrivande idag.

Hoppas alla har det bra och det nya året startar bra. Kram

Fröjdefull jul

Kom på mig själv att jag tog kort på en blomma på jobbet som jag skulle lägga ut närmare jul.. det gkömde jag bort. Men än är det inte försent att lägga ut den så här kommer den.



Julaftons morgon

God jul :-D
Hade en mysig kväll igår. Satt å spela bingolotto med killen å hans familj. Det blev en ny lott till killens mamma å själv fick han 1000 kr "gör det själv" på claes ohlson. Oh så hade han en dubbellott med så 2000 kr vann han ^^. Annars gick vi andra lottlösa.

Om någon timme ungefär så ska jag gå in å väcka min kille med lite kaffe å en julklapp. Sen blir det till att göra sig iordning för kvällen... samt göra iordning sen igår kväll.. diska å damsuga typ.

Men ha det bra. Go jul ännu en gång :)

Lampor och köttbullar

Idag var pappa här och hjälpte oss att sätta upp alla lampor. Man vill ju inte mixtra med elen själv ^^.
Fick även upp sängen i sängramen då vi inte brytt oss om att sätta upp den för att en fläktlampa skulle upp ovanför sängen. Lite lättare att stå på en stege å inte på en ostadig säng när man håller på med en sån tung och ganska otymplig lampa.

Förutom att man har en underbar säng och mer ljus än man kunnat tänka sig så har jag gjort köttbullar till morgondagens middag/minijulbuffe.
I receptet stod det 15 st köttbullar så tänkte att jag kunde göra en dubbel sats. . det blev inte 30 som man skulle kunna tro, trots storlelarna på köttbullarna blev det lite över 100 st. Så antigen ljög receptet eller så var köttbullarna inte tillräckligt stora xD.
Det blev fortfarande köttfärs över så ställde mig och gjorde lite köttfärssås med spaghetti så det blev matlådor med :).

Effeltiv dag med andra ord! Här kommer en bild på en mistel jag å jocke fick tillsammans med en blomma i inflyttningspresent av pappa å hans tjej. Och så kommer bilder på köttbullarna ^^ (bara för att liksom)








Ringklockan

Haha. Vi har inte haft nån ringklocka installerad sen vi flytta in för den var bortagen då de förra hyresgästerna skulle måla om. Den kom aldrig på plats igen efter det. Hyresvärden sa att när han fick tag på din son som är elektriker så skulle han fixa detta.

Nu precis när jag passerade ringklockan tittade jag upp dit av någon anledning och fick se en vit box där det hängt ut trådar. Jag ropa på killen å fråga om den alltid varit där (kan ju ha velat se trådar där å därmed sett det) men han hade inte heller sett den tidigare. Vi går ut å testar ringklockan å den klingar fint i lägenheten. Å då har hyresvärden inte ens kontaktat oss om att sonen skulle komma å installera den. Snacka om att man blev paff. Vi vet inte heller när detta har hänt. Troligen inom den närmsta veckan. Kanske inte.. hm.

Dan' före dan' före dan' före dopparedan'

Tiden går otroligt snabbt! Idag är det lördag å tre dagar från julafton!

Idag ska jag jobba extra, men kommer ändå hem vid tretiden så har heöa eftermiddagen å kvällen på mig att städa å pyssla.

Imorgon blir det julbakning.. eller ska nog bara göra köttbullar xD.

På måndag blir det jobb hela dagen och när man kommer hem strax efter halv sju står maten på bordet å killen familj har kommit. Senare blir det uppesittarkväll med bingolotto. En tradition vi skapat de senaste åren ^^ mysigt.

Självaste julafton tillbringar jag å killen kvällen tillsammans med min familj/släkt på pappas sida som är tradition sedan lååångt tillbaka. :) Missar man julafton hos dom är det ingen riktig jul ^^

Sen börjar jobbet igen. Nästan alla dagar fram till nyår.

Jag tror jag hinner gå in här på bloggen lagom till jul å önska go jul, så vi hörs om någon dag eller så ^^.

Juliga kramar från mig :)

En framtid?

Wow. Jag blev lite chockad å lite kär på nytt i min sambo nyss.
Han kom in till mig i vardagsrummet å sa att när han får jobb efter utbildningen han går på nu så borde jag säga upp mig på ICA där jag sitter i kassan.
Jag tänkte typ 'vaddå säga upp mig?! jag vill inte vara arbetslös! Jag har ingen riktig utbildning för att kunna stå utan jobb. Jag är väldigt lyckligt lottad över att ens ha jobb i detta samhälle.'
Men så fortsatte han efter en liten paus. "För att du ska kunna få en utbildning via arbetsförmedlingen, eller kanske till och med om vi klarar av det en utbildning som vi själva kan betala för. För jag vill inte att du ska vara kvar på ICA hela ditt liv."

Där å då stirrade jag bara på honom en liten stund och försökte förstå vad han precis sagt. Jag? En riktig utbildning? En annan utbildning än den gymnasieutbildning jag redan har? Få chansen att göra nått jag vill göra?

Men vad vill jag göra igentligen? Killen har rätt, jag vill inte vara kvar på ica hela mitt liv även om det är ett skönt gäng jag jobbar med. Just ju är jag lite sugen på turism/rese-branchen. Reseledare för att vara lite mer exakt.. tror jag. Men det skulle betyda att vara hemifrån ett par månader i taget. Men sen är jag inte helt hundra heller på om det är det jag vill. Jag har inte riktigt funderat ut det än. Jag har nog inte riktigt vågat tror jag.

Nu kanske jag vågar släppa loss hjärnan å låta den å hjärtat besluta vad jag skulle vilja vara. Så jag kanske återkommer.. om typ nått år eller så kanske.. om vad jag känner å plannerar å kommit fram till. Man vill ju inte rusa fram i något sådant här ^^.

Ha de :-D

Bord och soffa

I tisdags kom vårt matbord från IKEA å vi hämtade våran soffa på EM. Först idag har jag fått ihop lite bilder som jag kan visa :) Det här är bord och stolar. Snygga va? Haha Här bygger min kille ihop bordet. Jag hjälpte självklart till, vi tog varsin sida för att slippa gå runt hela tiden ^^ Så här ser bord och stolar ut när de är uppackade och färdigbyggda. Här sätter killen fast tassarna på soffan. Och detta är soffan när den är färdigbyggd.Här kommer lite bilder på hur stökigt det blir när man får hem både bord, stolar och soffa på samma dag.

Bullbak

Idag fick jag lust att göra lussekatter. Har aldrig gjort det innan men måste erkänna att dom blev faktiskt riktigt goda :). Jag kunde inte bestämma mig för om jag ville ha med eller utan saffran så frågade killen å då blev det saffran.

Igår var det julbord med jobbet. Mysigt och trevligt som det brukar vara. Och cheferna bjöd på sig själva som vanligt å det är alltid lika spännande att se vad de hittat på. I år var det alla manlinga chefer/avdelningschefer som bytte om till 80-tals flicksportmode. Ni vet de där baddräkterna, leggins å benvärmare? Det hade de på sig och gjorde lite gymnastik framför en förtjust publik. Det är inget man vill missa å något man kommer minnas ett bra tag framöver.

Jaja, nu avslutar jag med en bild på mina lussekatter å ni får ha en underbar andra advent!



Stormen Sven

Knappt har man flyttat in innan en storm drar in över halland. Man har knappt hunnit vänja sig vid alla ljud å så knakar å låter det över allt i lägenheten så man vet inte vad som är vad. Sitter nästan på helspänn för att man tror att det hänt nått i ett annat rum.

Kollar på film som går på 6an, signalen har försvunnit en gång å har hört ambulansen i närheten. Killen ligger och sover på andra sidan dörren. Det är lite mysigt med läskigt på samma gång. Hade jag känt igen alla ljuden hade det bara varot mysigt :)

Förutom det så är allt toppen! :)

Ny vägning

Sist jag kollade mig var 3 november. Då såg det ut såhär; Vikt: 76.3 kg (-0.9 kg)Mage: 94 cm (-3 cm)Rumpa: 109 cm (+1 cm)Lår: 65 cm (+1 cm) Idag 2 December; Vikt: 75.3 kg (-1 kg)Mage: 92 cm (-2 cm)Rumpa: 106 cm (-3 cm)Lår: 64 cm (-1 cm)Bättre värden denna månaden än förra så känns bra. Nu är det december så får se hur det kommer se ut efter julveckan. Jag jar vart dålig med träningen med får jag väl erkänna men jag försöker komma igång med det. Har jag inte klarat det innan januari så ska jag se om jag kan skaffa en personlig tränare i början på nästa år. Får se hur det ser ut då.

RSS 2.0