Over and out

Då var min intensiva träningskväll över. Efter 195 sit-ups, 290 crunches, 113 leg raises, 175 sekunder planka samt ett pass i bodytone (styrkeövningar i ben å armar idag) på 1 timme så tar jag å höjer mjölkglaset i en skål å klappar mig själv på axeln och känner mig nöjd å helt utpumpad. Ska bli skönt att komma till sängs - kommer absolut sova goare än vad jag gjort på länge - en macka först bara :).

Om jag kommer komma upp ur sängen imorgon? Ja det hoppas jag. Bara att bita ihop annars och hoppas på en relativt lugn dag på jobbet.

Ha de :)

Work

Jaha då var man hemkommen efter en lång dag på jobbet. Blir till att vila nu å sen igång att träna. Först träna det jag skulle gjort igår, sen till gymmet för försra gången iår och sen hem å träna det jag ska göra idag (på mitt lilla privata träningschema så att säga). Kommer vara helt slut innan jag är klar.. Men det är bara skönt, då sover man gott sen.

En tjej på jobbet har gott och sjukskrivit sig några veckor framöver, orsak behöver jag inte skriva, så nu en tid framöver tills det att hon kommer tillbaka kommer jag troligtvis få jobba ganska tidiga tider. T.ex. öppna mer än vanligt. Brukar öppna butiken i snitt 2-3 ggr per halvår. Redan under denna månaden har jag öppnat 3 gånger och minst 2 till står på schemat. Men ska la inte klaga. Jag kommer upp på morgonen och det är faktiskt ganska skönt. Då slipper man iaf vänta till kl. 2-4 för att få börja jobba. Man blir slö bara av det. Å man vågar inte göra så mycket innan det ifall det man vill göra skulle dra ut på tiden... Man får visserligen lite mer pengar efter 6 tiden men inte mycket så man tjänar inte så mycket på att jobba kväll igentligen ^^.

Nä slutbabblat för mig en stund, nu blir det soffläge ett par minuter innan träningen kickar igång.
Ha det :)

Tulpanenes snöiga dag.

Det har snöat precis hela dagen. Vet inte när det började men det hade säkert hållt på ett par timmar redan innan jag gick till jobbet i morse (vid halv sju tiden). (Fick jobba extra idag för er som läste mitt förra inlägg om att jag var ledig fre-sön). Och det har inte kommit lite snö heller!

Det är glashalt och kallt. Man vill helt enkelt bara vara inne och mysa. Tyvärr måste jag ut ändå lite då och då för jag tvättar idag med.

Synd att snön inte kunde komma för en månad sedan när man väl ville ha den. Nu har man nästan haft plusgrader och en svagt värmande sol några dagar så man hade nästan hoppats på att det blivit vår. Men icke sa nicke.

Men trotts vädret åkte jag ner till gågatan och köpte en vas samt lite tulpaner, för det är ju ändå tulpanens dag idag :)




Grannens stol som hon antagligen satt i då det var lite sol framme. Nu står den övergiven under snön.




too early to eat

Urs vad jag inte gillar att öppna i butiken! Okej till att gå upp tidigt men inte klockan halv fem på morgonen! Jag kan inte äta så tidigt å när jag väl känner att jag kan det då är jag på jobbet och har ett par timmar innan frukost.

Butiken öppnar 7 på morgonen, jag ska vara där 10 minuter innan för att förbereda. Så för att få nått i mig så tvingar jag ner någon macka men det går segt kan jag säga. Längtar redan tillbaka till min säng, inte för att jag är trött, är faktiskt ganska pigg. Nä jag längtar tillbaka till sängen för att jag inte orkar gå till jobbet idag. Orkar inte öppna. Så jag hoppas dagen går fort :)

Oftast när jag ska öppna butiken - vilket är väldigt sällan för chefen vet att jag inte är en morgonperson - så ligger jag vaken till 2-4 på natten för att sedan somna in i en dålig sömn där jag vaknar till minsta rörelse och ljud för att sen gå upp halv 5. Brukar inte få så mycket sömn med andra ord -och det spelar ingen roll om jag lägger mig kl 8 eller 10- somnar ändå inte förrän vid 2-4 tiden. Men denna natten slmna jag nästan direkt när jag la mig å vakna bara en gång i natt samt 10 minuter innan klockan skulle ringa så känner mig ganska utsövd för en gång skull.

Kan jag säkert behöva då vi ska stå och sälja biobiljetter till barn som är med i en klubb vi har på jobbet. Man får hoppas att de flesta kommer efter att jag gått till en annan avdelning. Ska ju trotts allt bara öppna förbutiken/posten kl 7 och sen sätta mig i kassan halv 8 :) så man får hålla tummarna. Första gången jag ska öppna de nya dörrarna vi fått med. Ska bli spännande om jag la allt på minnet på min lilla snabbkurs jag fick igår. :)

Nähä, fortsätta trycka i mig macka å skölja ner med lite kaffe kanske :)
Ha en bra dag allesammans.

Diskmaskin

Diskmaskinen har äntligen kommit. Killarna som installerade den har precis åkt iväg på nya uppdrag. Känns skönt att det äntligen är över med allt diskande. Visst, man får fortfarande diska något för hand men det blir inte alls lika ofta som vi har gjort hittills.

Nu sitter jag och väntar på att killen ska komma hem från utbildningen. Håller även tummarna för att han ska komma ihåg att köpa mjölk och diskmaskinstabletter. :)
Ha de :)




Diskmaskin

I förra veckan beställde jag och killen en diskmaskin. Dels för att vi är lata och inte orkar diska så ofta och sen för att våran diskho är inte den största. Man får lägga tallrikar och dyligt lite på sniskan för att så mycket som möjligt ska få plats. Men för att kunna fylla hela vårt diskställ måste man ändå tappa upp nytt vatten 3-4 ggr innan man är klar.

Så igår och idag har pappa varit här ogh hjälpt till att göra iorning hålet där diskmaskinen ska stå. Allt ska vara klart tills den kommer tillsammans med en eller två killar som ska bära upp och installera den åt oss.

Och medan han ändå är i farten så gör han annat som vi inte bett han fixa men som han tycker ska fixas. Mest smågrejer såklart. Men medan han håller på med detta så sitter jag och mumsar i mig hallon och blåbär. Jobbet börjar om två timmar så får ta och göra mig iordning till det snart med.



Min älskade hårt arbetande pensionär till pappa <3 (han får bli anonym i detta fallet)

Mumsigt värre

Ibland förvånar man sig själv. Det är oftast när jag testar på någon nytt recept. Som idag testade jag ungsbakad lax med limecréme fraiche, potatis och gurksallad. Riktigt gott får jag säga. Tillsammans med laxen hade jag hertico vertes och körsbärstomater i ugnen. Det får bli detta fler gånger!




New Year. New Life.

Första dagen på det nyra året. År 2014. Detta året ska jag försöka träna mera. Även fundera ut vad jag skulle vilja utbilda mig till då jag ska börja plugga när min kille får en fast anställning någonstans. Men vet inte ännu om det blir i år som jag börjar plugga eller om det blir nästa år. Fundera ska jag göra ändå!
 
Jag började ju med en lite mer seriös träning och viktnedgång den 1 augusti 2013. Min startvikt då var 84.1 kg. Jag hade 102 cm runt magen, 114 cm runt rumpa och 67 cm runt låret.
Idag 4 månader senare har jag helt andra värden. Men jag är långt ifrån mina långsiktiga mål!
Dock har det ju varit jul och nyår så de senaste tre veckorna har jag varit riktigt slapp på vad jag tänkt att stoppa i mig. Jag har inte brytt mig. Det kommer ju försvinna detta året. Så kanske har gått upp/blivit lite runare sen senaste invägningen (2 december). Men som sagt så skiter jag i det då det ändå har vart jul och nyår. Men ska ta tag i detta i år.
 
Idag ser mina värden ut som följande;
 
1 Augusti          (2 december)                       
Vikt: 77.1 kg      (+1.8 kg) - Visst jag har ätit en hel del onyttigheter i jul så jag hade inte förväntat mig att jag gått ner något denna månaden. Men på fyra månader så har jag ändå gått ner 7 kg. Hade kunnat gå ner mer men ca 2 kg i månaden är ganska lagom att gå ner. Man ska inte stressa.
                       
Mage: 97 cm      (+7 cm) - All choklad och övrig godis sätter sig gärna runt magen. Så det är bara till att sätta igång och träna magmusklerna detta året. Minskat 5 cm runt magen på fyra månader iaf :)              
Rumpa: 108 cm (+2 cm) - Godis och allt annat sätter sig även runt rumpan. Även här får jag se till att få in lite övningar när jag tränar. Under fyra månader lyckades jag minska med 6 cm runt rumpan!
Lår: 63 cm         (-1 cm) - Kan det vara för att jag fått gå mycket på jobbet den senaste veckan som jag kunde minska runt låren tro? Man får hoppas det. 4 cm runt låret har jag lyckats minska med under fyra månader iaf :) Sitter ju mest på jobbet så mycket träning och rörelser här blir det inte alltid.
 
Ska försöka hinna träna lite i veckan. Jag har några appar i telefonen som jag gärna övar med - och som man kan göra hemma så man slipper gå till gymmet varje dag. Men det är mest styrkeövningar så får gå till gymmet iaf för att få upp konditionen iaf - men även för att få komma ut ur lägenheten.
 
Som jag sa innan så har jag skitit i vad jag stoppat i mig, och när jag stoppat i mig något de senaste tre veckorna. Men nu ska jag försöka gå tillbaka till vad jag försökte lära mig innan december.
* Att inte äta/dricka onyttigheter annat än på lördagar och söndagar. Skulle jag inte vara sugen då så får jag vackert vänta till helgen efter.
* Jag ska försöka lasta på mera grönt på tallriken. Kanske inte varje dag då killen inte orkar göra/köpa sallad, men ett par gånger i veckan iaf ;)
* Jag ska försöka komma in i ett system där träningen är en del av vardagen. Helgerna är till för att slappa ;) Men ett av alla schema jag ska försöka hålla mig till kräver att jag måste göra lite även på helgen. Men det är ganska lätta övningar så det gör inte så mycket.
Det är en början iaf. Sen får resten komma när det kommer, det får flyta på helt enkelt. Jag hoppas att jag kommer klara det. Får ta en månad i taget helt enkelt.

RSS 2.0