Don't touch my ball while I eat!

Man får la bara säga att hon älskar sina bollar <3
 
 
 

Jessies Lördagsäventyr

Idag har vår lilla Jessie vart hur duktig och underbar som helst.
Under middagstid var jag, killen och Jessie hemma hos min pappa och damsög/städade bilen. Undertiden som jag och killen gjorde det så sprang Jessie fritt omkring på den stora gården och stormtrivdes. Såg riktigt härligt ut att se.
Under eftermiddagen åkte jag, killen, Jessie och killens syrra å mamma till en liten marknad som hålls under helgen. Här strosa hon snällt omkrig även om det var andra hundar och nya dofter så var hon lugn och sansad hela tiden. Det klart att hon drog lite men som sagt nya dofter och omgivningar - klart man måste ha koll på allt innan man kan gå snällt bredvid husse och matte. Sen måste man alltid gå först i ledet. Det gå ju inte att gå bakom någon annan, det funkar ju så klart inte. Hehe, hon är rolig vår lilla vovve.
Under sena eftermiddagen/kvällen var samma gäng nere vid stranden/hundstranden och badade. Efter vad hennes förra ägare berättat trodde vi aldrig att Jessie skulle gå i vattnet. Tog kanske en halv minut av tveksamhet innan hon var i och lekte. Tog ytterligare en timme för att våga doppa hela sig själv (och inte bara till magen) och börja simma en bit. Hur underbart som helst att se att hon inte var rädd för havet längre. (Hennes förra ägare var vid havet med henne under mars månad för nått årsedan och kaste en boll i vattnet. Klart att Jessie dök i efter den men så kände hon hur kallt det var och har inte velat gå i sen dess).
 
Nu ligger hon utslagen på golvet bredvid mig och killen i datarummet. Underbart!
Bilden nedan är när hon är hemma hos pappa och livet leker.
 

Kunde inte ha sagt det bättre!

Känner mig lite träffad här..
 
 

Jessie

Tiden går betydligt mycket fortare med en hund i hushållet!
De här 2 veckorna som gått har bara flygit förbi.
Men det kanske inte är så konstigt med tanke på att jag för 3 veckorsedan bara satt framför tv/dator när jag var ledig, idag så går jag ut och underhåller hunden 90% av den tiden. Vilket jag tycker är så mycket skönare, att slippa dator och tv menar jag ^^.
 
Vem är denna hund som jag talar om undrar kanske ni?
Jo, det är "lilla" Jessie. En 7årig vit schäferhund.
Hur underbar och snäll som helst.
Hela huset (tre hushåll - oss inräknat) gillar henne och hon kan fritt gå runt i trädgården utan att hon smiter. Hon skäller bara om någon främmande person kommer in i huset, men hon lugnar sig efter att hon har fått hälsa lite.
Vi "fick" henne för att en av mina arbetskollegor ska splittras och ena ska snart börja pendla mellan skåne och halland för att jobba medan den andra jobbar för mycket för att kunna ta hand om en hund själv. Så då gick jag hem till min kille och sa "Du får inte säga nej, men ska vi skaffa hund?", och eftersom han inte fick säga nej så blev det att hon blev våran. Hämtade hem henne efter att jag varit på Rhodus - för snart exakt 2 veckor sedan (klockan 7 ungefär ikväll är det 2 veckor ;) ).
Och så mycket mer skratt man har fått under dessa 2 veckor. Ångrar inte för en sekund att vi tog över henne!
 
Anledningen till att vi tog just Jessie med är för att vi vill inte ha en valp. Vi vet igentligen inte så mycket om hundar, men vill väldigt gärna ha en. Så vi tyckte att det är dumt att börja med en valp - hellre ta en lite äldre hund som har lärt sig ett och annat - och sedan skaffa valp när man har några års erfarenhet. 
 
Vill ni se hur fin min lilla vovve är? Titta här nedanför då ;)
 
 

Rhodus, Grekland #2

Glömde lägga in bild i förra inlägget. Här ovan ser ni solnedgången på Rhodus. Vid horrisonten kanske ni kan ana berg? Det är Turkiet.

Rhodus, Grekland

För ett tagsedan så skrev jag om att jag och min mamma bokat resa till Rhodus, Grekland.Idag sitter jag här. Visserligen sista kvällen på resan, men bättre sent än aldrig att checka in på sin blogg?Mycket har man hunnit göra under en vecka. Allt men ingenting i princip. Dagen efter att vi kom fram så åkte vi över till Marmaris, Turkiet över en dag. Resten av veckan har vi bekantat oss med både gamla och nya stan. Men även stranden. Det blev dock bara ett dopp i det fina blå. Men solstolen var så mycket skönare så fastnade i den istället.Inte en enda dålig dag har här varit. Runt 30 grader i skuggan varje dag.Innan jag åkte så vela jag fram och tillbaka på om jag skulle ha med mina träningskläder om jag skulle få för mig att jogga en stund på morgonen/kvällen. Beslutade mig i sista sekund att inte ta med dom. Vilket jag faktiskt ångrar. Tidiga mornar och lite senare på eftermiddagen/kvällen är det lite svalare -vilket jag inte riktigt räknat med - och perfekt att springa i. Men men, nu vet jag ju ändå detta till nästa gång :)Ha det!

RSS 2.0