Långpromenad!

Idag hade jag och en arbetskamrat bestämt att vi skulle gå en promenad med våra hundar. Gått har vi gjort innan, och det brukar bli ganska långa turer då. Gått med hundarna har vi gjort typ 2 gånger innan. Idag bara gick och gick vi. När vi kom till ett slutmål så fortsatte vi en bit till. Sen börja vi bli hungriga så vi gick tillbaka. Men skoj hade vi. Hundarna var lösa ungefär 90% av promenaden vilket var skönt!
 
Mitt promenadsällskap.
 
 
 
Vi gick en bra bit kan man säga. Ungefär 70% av vägen var på stranden. Perfekt väder - inget regn och ingen gassande sol. Inte för kallt och blåsigt heller :)
 
Hittade en sjöstjäna uppspolad på stranden. På tillbakavägen hem hittade jag ytterligare en till i samma storlek (men tog inte kort på den för den var inte lika fin (A) ). Första gången jag sett en sjöstjärna i sverige kan jag tillägga :P

Morgonmys

 

Födelsedag

Jaha, då var man ett år äldre idag än vad man var igår. Känns inte ens som om det är någon speciell dag. Jag har dokumenterat lite i bilder vad jag har gjort idag iaf och tänkte lägga ut det här. 
 
Idag på morgonen så började jag och Jessie med att ta en härlig promenad i den typiskt kyliga höstmorgonen. Efter det blev det dirket till jobbet där jag fick sitta på utbildning i kundbemötande i tre timmar. 
 
Efter utbildningen handlade jag och hämtade ut ett paket jag beställde i förra veckan som kom idag. Passade så bra att jag kallar det min födelsedagspresent till mig själv :). Ett par innegymskor och fodrade regnstövlar.
 
Jag ville överraska min kille med mat och fika. Problemet var att jag ville att han skulle laga mat till mig för en gångs skull. Så jag handla och fixa recept och när jag kom hem med allt fick han recept och ingredienser och så fick han göra sin egna överraskning och samtidigt göra nått gott till mig :). Tacopaj.
 
Jag köpte en bakbok med massa bakverk från Amerika. Jag passade på att göra denna "Raspberry Blondie" idag. En vit brownie kaka i princip. Super smaskig och lite lagom syrlig. Mums! (Lägger upp recept i annat inlägg lite senare)
 
Min far och hans sambo kom när de kände lukten av nybakat och lämna både rosor och en liten presentpåse innehållande ... 
Grissini, Solros och jungfruolivolja, Bruchetta (världens goaste å bästa krydda från Hjo) och sist men inte minst Äpplemust.

Nanaimobitar

Nanaimobitar, ja så kallas denna kaka från Kanada.
Härligt krämig med bitar av hasselnötter och mariekex. Avnjutes bäst kall tillsammans med en kopp kaffe - eller kanske ännu bättre - ett glas mjölk.
Det är verkligen ingen hälsokaka detta. Den innehåller bla. 200 g choklad och 400 gram smör. Men de är hur goa som helst och personligen tycker jag att det blir för maffigt att äta för mycket så för mig brukar det räcka att ta en bit åt gången.
 
Botten:
100g smör
100g smält smör
150g kex i småbitar (ex Marie)
½dl riven kokos
½dl hackade nötter (ex hassel)
½dl socker
3msk kakaopulver
2 ihopvispade ägg

Fyllning 1:
200g mjukt smör
9dl florsocker
1dl tjock vaniljkräm (eller marsanpulver)
1 tsk vaniljsocker
 
Fyllning 2:
200g mörk choklad
2dl grädde
100g smör
 
Botten ska in i ugnen ca 10 minuter på 200 grader och sedan svalna.
Fyllning 1 ska bli fluffig och breds på över botten för att sedan skickas in i kylskåpet där den ska stå och stelna till något medan man gör fyllning 2.
Fyllning 2 breds över fyllning 1 och sen in i kylskåpet tills den svalnat helt och inte är rinning. 
Sen är det bara att skära upp och njuta tillsammans med kaffet eller mjölken :)
(för bättre beskrivning så säg till :) )
 
Gjorde kakorna i sommras men glömde ta kort och lägga ut på bilden. Men har några kvar i frysen som jag och killen tar upp ibland och smaskar på så idag passade jag på att ta kort :)
 

Jessie vs. Grisen

Idag var jag och killen på gekås. Utan Jessie denna gången för att vi skulle "storhandla". Det blev mest impulsköp, bla. en gummi frisbee och en pip-gris (leksak) till Jessie. Frisbeen har hon inte fått ännu men grisen var väldigt intressant och rolig att leka med. Eller iaf bita på då hon försöker få ut kuddarna som piper ^^ Söt som tusan är hon iaf :) 
 
 
 

Oh nej inte du nu igen!

Jag kanske ser ut som om jag är en trevlig tjej där jag står bakom kassan och betjänar just dig, men det är precis tvärt om i mitt huvud. Speciellt efter en lång dag med jobbiga kunder precis som dig.

Du lägger alla varor på hög så jag oftast får dra och slita i dina varor och hoppas att inget går sönder på kuppen. Ställ inte varorna på hög, det smidigaste och schysstaste sättet är att ställa varorna med streckkoden mot dig.

Den där pinnen du ser strax ovanför bandet? Det är ingen inredningsdetalj. Det är en avskiljare som gör det lättare för mig att urskilja vilja varor som är just dina.

Det där samtalet, smset eller uppdateringen av facebook kan väl vänta en liten stund? När jag betjänar just dig vill jag gärna ha Din uppmärksamhet. Jag vill kanske meddela dig om att just den varan du fick tag på är dålig. Men snälla – erbjud dig inte att ta tillbaka varan till hyllan igen. Vill inte du ha den så vill nog ingen annan det heller!

Jag vet att ingen är perfekt men det är just den perfekta kunden som man inte minns. Tyvärr.


RSS 2.0