Var bara tvungen att dela med mig...


Begravning

Idag var det begravning för min mormor. 98 år 6 månader och 1 dag blev hon.

När jag var liten älskade jag att åka till min mormors gård. Där fanns höns och kycklingar. En stor trädgård och några katter. Dessutom ett utedass! Varje gång var ett äventyr att gå på toa hemma hos henne. Ganska kallt om baken under vintern men fortfarande väldigt häftigt (för en femåring).

Jag minns hur vi - jag, mormor Ruth, min bror och ibland pappa, brukade sitta i mormors kök och äta pannkakor. Själv åt jag så mycket pannkakor att jag mådde illa och/eller spydde varje gång.

Jag gillade spendera tid i hennes kök när jag inte var ute och lekte med katterna eller mata hönsen. Älskade hennes kök. Det hade mörkgröna köksskåp - sådana där sneda köksluckor - en kökssoffa där jag och min bror bruka sitta och lyssna på sagor och historier.

Jag saknar min mormor. Jag har inte sett henne sen jag var typ 10 år. Jag vet/minns inte hur det kom sig att jag sluta komma till henne.
Jag vet det att hon blev sjuk och förlamad i vänstra kroppshalva, men jag minns inte om det var därför som jag slutade komma. Min bror åkte och träffa henne regelbundet och jag försökte få honom att ta med mig flera gånger men det blev inte av. Jag våga själv inte åka till henne för rädsla av att hon inte skulle känna igen mig. Så sen dagen jag sluta träffa henne - säg 10 års ålder - fram till idag så har det gått cirka 14 år och jag har sett henne ca 5 gånger på dessa 14 åren.

Så även om det var en sorglig dag när jag fick reda på att hon dött och en sorglig dag idag vid begravningen så har jag inte spillt en enda tår för henne. Jag saknar minnet av henne. Saknar barndomen med henne.
Det som jag kan tänka mig göra inom snar framtid är att besöka det hus hon bodde i. Min bror köpte det för något år sedan så det tillhör fortfarande familjen. Men den bild jag har på huset är inte samma hus som idag. Idag är huset ganska så förfallet för ingen har kunnat ta hand om det på flera flera år.
 

Jessie

Här är man trött efter att få leka i snön. 
 

Egypten i mina ögon

Okej. Jag lovade er bilder från Egypten. Här kommer några av mina favoriter.
De mindre bilderna är bara att klicka på så får ni se de i större format.
 
Siva Grand Beach, Hotellets Entré.
 
Här nedanför kommer lite bilder från hotellområdet.
 
En av dagarna var vi ute och snorkla. Här nedanför kommer bilder i väntan på båten, på båten och lite på koraller. Samt på kvällsmaten/rundturen vi fick i den nya marinan av våra guider (som de gjorde på fritiden, inget som ingick i priset).

 
I slutet på resan åkte vi ut i öknen med.
 

Lekte med kameran för en liten stund

 

RSS 2.0