Spring is in the air

I början på veckan vräkte snön ner, nu är det iprincip vår.. Iaf vårvärme och sol.

För någon dagsedan lånade vi ut våran ena bil till sambons mamma som sedan stått hemma hos henne för att vi inte orkat hämta den och det har inte blivit av att hon kört hit den heller. Så idag passade jag på att dra ut hela familjen på en promenad för att hämta bilen, en sträcka på ca 4 km kanske, jag vet inte det är inte speciellt långt iaf.
På vägen dit gick vi längsmed Ätran och hade sol och vår på våran sida. På andra sidan var det skuggigt och snöigt. Tänkte dela med mig av två bilder på detta då jag själv tyckte det såg fint och roligt ut med dessa kontraster. 

Vår vs vinter

Vinter på "vallarnas friluftsteater" där b la farserna "bröllop och jäkelskap", "två ägg I högklackat" och "soldat bom" spelats upp


Var kom snön ifrån?!

Ja idag vakna man upp av att det åter var vitt i området. Ja det snöar faktiskt fortfarande. Ganska mycket om jag får säga det så. Var precis ute med hunden å var väl iväg ca 20-30 minuter å när man kom hem syntes inte ett spår av att vi gått hemifrån.

Visst det är fint med snö och allt vad det hör till. Roligt med då man kan bygga en massa när det är rätt snö så att säga (pratar såklart om kramsnö). Men nu har det vart fint väder i ett par veckor och man har nästan hoppats på att våren hade kommit. Våren ska ju ändå vara här i slutet av denna vecka! Eller den första vårmånaden börjar då. Snöar det den 1:a april, ja då är det definitivt någon som skämtar med oss.

Nedan är två bilder på vovven som tog nu under promenaden. 



Working 9 to 5

Idag var mitt första arbetspass på mitt gamla jobb på lite mer än 9 månader.
Det vill säga att det var första arbetspasset sen min "lilla" bebis föddes.

Hur kändes det då? Pirrigt! Nervöst! Skönt!
När det var dags för rast kändes huvet dimmigt och omtöcknat och jag var redo för sängen. 
Nu har jag vart hemma ett tag, lillan sov när jag kom hem så jag har kunnat lägga upp fötterna på soffan och lutat mig tillbaka med ett glas vin i handen.. Förbluffad över hur mycket jag kommit ihåg från min 9 månaders frånvaro (och innan dess kanske jag var på just detta jobbet ca 10-15 gånger på 1 1/2 år!), nu har de precis uppdaterat kassalinjen med så massa ny information och nya möten med ny personal. Men jag tycker det har gått bra ändå, förvånad att jag fortfarande är vaken och extremt nöjd med dagens insats.

Snart ska jag joina min dotter i sängen och sömnen värld. Ha det gött alla.

(För övrigt så jobbade jag inte 9-5 som texten antyder, det är ju bara vad Dolly Parton sjunger i sin låt Nine to Five) 

Dagens citat

"I likhet med Solzjenitsyn tror jag när allt kommer omkring att ord kan krossa betong."
Nadezjda Tolokonnikova, politisk aktivist i Pussy Riot

Dagens citat

"Konsten med ledarskap är att kunna säga nej, inte att säga ja. Det är väldigt lätt att säga ja."
Tony Blair, politiker

Visste du att...

... vattenmelonjuice kan
hjälpa till att minimera
träningsvärk efter
ett motionspass?

RSS 2.0