God hates Sweden

Ja, så heter en sekt som finns i USA som grundades av pastorn Fred Phelps. Visste ni om det? Han hyser ett stort hat mot oss svenskar att han drömmer om att en tsunami ska dränka hela vårt svenska rike. Enligt honom är det vi som spred ut homosexuelliteten i världen och vi ska sota för det och att Gud hatar oss för det. Hur löjligt det än låter så är det sant.

 

Här är två utrag från deras hemsida - God hates Sweden - och jag kan inget annat än att låta bli att skratta åt det sista utdraget. Fast okej, vi lever i två helt olika världar, men kan inte låta bli att skratta ändå.

 

"In 1944, homosexuality was legalized in Sweden.  Not only was that vile sin legalized in this God-forsaken country, Sweden embraces it so that it is considered to be one of the most “gay-friendly” countries in Europe and maybe even the world.  If you didn’t think this country was filthy enough, don’t worry, they will never make you think that again.  They hold a yearly fag pride parade known as the Stockholm Pride Parade"

...

"Fags are never happy unless they’re pushing their filth down everyone’s throat.  Here is just another example of how fags will stop at nothing to make everyone accept their disobedience to their God.  Two publishing companies, Vilda and Olika, are publishing children’s books with the theme that having same-sex parents is a “natural” way of life.  WTF?  There is NOTHING natural about being a fag!  Listen up Sweden, those children are an inheritance from God and this is what you teach them?  Not a good idea!"

 

Ta er tid och titta på detta 5.30 minuters klippet där journalisten Bertil Karleforss har intervjuat grundaren.

 


hm

Det blev potatis och biff till lunch i skolan idag. "2 biffar per man" stod det. Men hallå?! Det går faktiskt kvinnor i denna skolan oxå. Hur många får vi? Haha

Rubrik? Vem behöver en rubrik?

Jag vet, jag vet. Det är dött här på bloggen. Men det är la bättre att det är dött än att läsa samma sak om och om igen? Alla mina dagar ser likadana ut just nu. Plugg och plugg. Men ibland hinner jag koppla av och hänga med kompisar. Som igår när jag hängde med Danni och Annso på kvällen. Annso tränade visserligen för det mesta, men jag och Danni satt och snackade väldigt mycket och det var trevligt :) Var med Annso på uppvärmningen, sparkade på en sån där mjukisboll. Asroligt! Måste bara säga att jag är bäst på att träffa målet! Not. Träffade nog målet 10 av 90 gånger eller nått x)
Vi bestämde att vi ska till gekås, tillsammans med Cecilia på fredag! :D och på lördag ska några tjejer komma hem till mig och så blir det äkta tjejkväll.. eller aa, ska spela nått spel vi ska köpa på fredag x) Mer om det senare...
Jag hoppas att jag kommer hinna uppdatera lite mer på lovet, förhoppningsvis börjar jag träna då med :) ÄNTLIGEN! Har tjatat på Cecilia i ett par månader nu och satte gränsen förra månaden eller tidigt i denna månaden att nu ska det ske. Härligt!
Nu ska jag fortsätta plugga .. antar jag.

Sorgens dag

Trotts att solen skiner och man känner att nu är det vår så är det många som inte riktigt kan glädja sig åt att solen tittat fram och värmer. I natt/i morses så tog en flicka i vår skola självmord. Jag känner henne inte personligen så jag har inte varit ledsen dirket. Men visst, man blir ju chockad.

Nä jag har gått runt och varit nere av en annan grej jag. Min trogna kompis "Pontus" (som faktiskt är en tjej) lider. Hon är 8-9 år och bräker. Eller bräkte, rättade sagt. Just nu stönar hon bara. Hon lider den stackarn. Hennes slut är nära och jag hoppas för hennes skull att det blir snart. Hon bara ligger där och lyfter inte ens huvudet. Äter inte. Dricker inte. Bara ligger där och.. plågas. Det är hemskt att se henne så här.
Om inget händer till ikväll, och hon fortfarande ligger där och plågas.. så hoppas jag att pappa gör slut på plågandet. Det har bara blivit värre och värre de senate dagarna. Bilden nedan är från i vintras när Pontus var frisk och kry. (Och ja, det är ett får jag snackar om.)


Vem släckte ljuset?

Jaha, vad har jag uppnått med dagen? Typ ingenting. Fick städat och pluggat lite medan vi hade strömavbrott - vilket varade i typ 3 timmar. Tydligen något som hade sprängt eller nått så hela Falkenberg var stömlösa under en tid (olika länge) under eftermiddagen. Toppen. Det får en verkligen att inse hur mycket man är beroende av elekriciteten. Då strömmen var borta och vi skulle ha mat på bordet så fick pappa hämta in Gasolspisen/Stormköket så vi slapp vara hungriga iaf :). Strax innan jag skulle sticka till kyrkan kom strömmen tillbaka och jag kunde äntligen sätta igång tvättmaskinen! Behöver verkligen tvätta, men det går inte utan ström x). Och när det väl är strömavbrott så får vi inte slösa på vattnet heller, för då kan de ta slut. Ibland suger det att ha eget vatten.

Vad har mer hänt idag? Träffade en gammal vän som jag inte sett på flera år. Grannen faktiskt. Haha, låter konstigt kanske att man inte sett sin granne på flera år. Kanske ljuger lite om jag säger att jag inte sett henne, för det har jag gjort.. jag har bara inte fått en chans att prata med henne eller komma i närheten av henne. Hon har alltid antigen suttit i en bil och åkt förbi mig eller tvärtom så jag har inte pratat med henne på flera år. Men det var härligt att snacka :).

På torsdag är det våffeldagen och redan idag tjuvåt jag en våffla. Gott :). På lördag är det Earth Hour igen. Klockan 20.30 - 21.30 stänger vi av strömmen allihopa(!). Ska jag iaf göra. Ska sätta igång den bärbara datorn, ladda den till max och sitta och kolla på film i mörkret. Precis som förra gången det var Earth Hour. Mysigt :).

Jo på tal om att det var strömavbrott tidigare. Den kan ha förstört routern. Kommer inte ut på nätet på min bärbara så jag sitter på min gamla som gärna vill starta om sig stup i kvarten. Väldigt irriterande. Men men, ska dra. Ha det super. Skola imorgon. Yey.
KRAMAR

Tankar om allt... och inget.

Mina tankar bara snurrar på. Snurrar så jag blir yr i bollen. Jag vet vad jag vill göra de två kommade åren efter gymnasiet. Jobba och förhoppningsvis läsa distans på någon kurs sen ska jag ut och resa. Efter det har jag noll koll. Jobb eller plugg.
Snart ska projektarbetet vara klart. Hemsidan - check. Artiklar - typ klart. Ska bara kolla upp med några i klassen om dom vill ha nått publicerat :). Rapport - Absolut not check. En och en halv vecka kvar innan det ska vara klart. Yey.
Sen så suger allt. Bara så här i allmänhet. Allting är skit. Det var bara en tanke som jag fick - så den behöver inte vara sann för det. Men just nu, i denna stund så känns det så.
Nu ska jag gå och vara otrogen mot min blogg. Eleonor vet säkert vad jag talar om. Om inte, så nähä, skit i det dårå :)
Hej då och kram på er alla .. eller nått sånt i den stilen.. orkar inte tänka mer. Eller jo, orkar snarare inte skriva mer om mina tankar för jag kan inte få ner dom i ord.

Varför?

Varför kom jag till skolan nu på morgonen? Visst jag har lektion men jag kan inte göra något för den datorn jag behöver är självklart upptagen. *smart*.
Så nu ska jag sitta här och inte göra nått - om "inte göra nått" menas att läsa nyheter, lyssna på musik och spela nått kanske - i 3 timmar. Rolig morgon man fick då!
Hur är det annars med er? :D

personlig "just-nu" lista

För ett litet tag sedan så frågade en vän om hon kunde få lite musiktips skickade till henne på hennes blogg. Jag satte mig ner och letade igenom min spellista efter bra låtar. Låtar som jag älskar att digga med till. Låtar som jag älskar att älska. Låtar som jag älskar att hata (på ett bra sätt). Låtar som jag älskar att sjunga med. Låtar som jag helt enkelt bara släpper loss och blir den där "Galna Sara" som ingen utom jag känner till..


Lemon tree – Fool's garden
Upp och hoppa – Frida feat. Headline
156 – Mew
Sukie in the graveyard – Belle and Sebastian
Biggest fan – Voxtrot
Heartbeats – Jose Gonzalez
I think I smell a rat – The White Stripes
Bubbly – Colbie Caillat
I'll Try – Jessie McCartney
Walking with a ghost – Tegan and Sara
Lifelong Lovesong – Brandur
9 crimes – Damien Rice
Butterfly Fly Away – Miley Cyrus och Billy Ray
How to fight loneliness – Wilco
Who Says – John Mayer

Till punkt och pricka, typ. + lite melodifestivalen snack.

En härlig dag idag. Gick upp strax efter halv 8 efter att ha snoozat i en halvtimme. Åt en riktigt seg och härlig frukost och stack sedan till skolan strax innan halv 10. Hade prov i Rörlig Bild kl 10 - som jag säkert kommer att faila på. Strax innan 11 smsade Cecilia och sa att hon hade slutat sin lektion och kunde gå och äta. Tacos :). Tillbaka på lektionen, runt tjugo i 12, tankade jag över film och ljud till min introduktionsfilm. Blev klar strax innan kvart i ett då Cecilia smsade och sa att hon slutat för dagen. Jag packade ihop mina grejer jag med då min lektion oxå slutade för dagen. Vi möttes på parkeringen och gick till posten. Efter det tog vi en fika på Cafe Blå. Strax innan två gick vi tillbaka till skolan - där jag skulle hämta min gitarr och ge Cecilia min gamla mobil som hon ska ta hand om tills hon dör (?) eller iaf tills mobilen dör x). Vi gick till Liljedals(?) musikaffär och jag bad om att få nya strängar. "Kom tillbaka innan 18.00 så är det fixat". Sagt och gjort. Vi gick iväg utan en gitarr. Köpte en finfin tröja och fem filmer för 95 kr på vägen till bilen. Kom hem strax innan halv 4 och satte mig för att kolla på The secret life of an american teenager. Vid fem stack jag ner till skolan igen och spelade skip-bo tillsammans med Dani medan alla andra tränade :). Strax efter halv 6 hängde Dani med mig till Liljedals igen då jag skulle hämta min gitarr. Fick med mig nytt fodral och en stämmare med :D. Kom hem någon gång mellan halv 7 och 7. Kollade på The Legend of the Seeker kl. 8. Sen var min dag slut - nästan. Sitter ju här och slöar. Funderar på att sätta igång en av mina nya filmen innan jag hoppar i säng för ännu en ny dag. Jobb imorgon. Melodifestivals final. Vem vinner? Eric Saade sägs ju ha bra chanser pga hans vattenshow. Blir inte besviken om det blir han. Vem som helst bara det inte blir Timoteij, Darin eller Ola vinner så är jag nöjd. Nej, nu blir det film. Hoppas alla mår bra. Kramar

En dag händer de omöjliga (?)

Jag har varit med i tidningen en gång förut. Det var när jag föddes, utan bild ofc. Annars har jag alltid lyckats komma utanför bild när kameran varit i närheten. Men igår lyckades jag inte hoppa iväg från kameran - även om jag inte har undvikit det innan men ändå. Iaf, var med i tidningen idag. De jag träffat idag som har fått en chans att se tidningen har kommenterat "vilken fin bild på dig i tidningen". Jag fick se tidningen först efter lunch, för någon halvtimmesedan. Som tur är så finns inte bilden på nätet - har redan kollat. :)
Men idag var dagen då jag för första gången kom i tidningen. Har redan vart med på nyheterna i TV4 (hallands nyheter eller vad det heter) men det var för många årsedan. Typ när jag gick i 7 eller 8an, när jag hade en sådan förfärlig look. Tur att ingen vet att det var jag XD. Men men, vad är kvar? Radio? Knappast troligt att jag kommer vara med där, tror inte jag vill heller.. Haha. Nej tack. Bakom kamera och mic kan jag gärna stå och posera men inte framför.

"Have you any idea why a raven is like a writing desk?"

Citat stulet från The Mad Hatter (Alice in Wonderland)

Check this out.

När jag hade tråkigt på rörlig bild-lektionen igår satt jag och kollade in vad som hade hänt i världen nyligen och hittade den här artikeln. Har man inget att göra och har tillgång till 35 000 legobitar, ett garage och är en fanatiker - då klarar man det den australiska mannen Ryan McNaught gjort. Jag säger bara Wow.

Bla bla bla bla

Jaha, då sitter man här i skolan igen. Om en timme har jag engelska i en och en halvtimme. Efter det blir det två timmar och tjugo minuter matte. Prov i matte nästa vecka - fattar ju nada av det vi håller på med nu - toppen!
Inget som händer när man kommer hem idag. Plugg möjligtvis. Ska snart, när jag orkar ta tag i mig själv och resa mig från stolen och gå iväg från datorn, leta upp en lärare som lovade att läsa ett personreportage som jag lämnade in idag. Isf har jag nått att göra imorgon oxå. Är ju hemma imorgon pga av projektarbetsdag så jag måste få tillbaka pappret idag! Annars kan jag inte göra så mycket imorgon.
Vill bara säga till Eleonor: Jag står bakom dig vad du än kommer hitta på. Även om du nu ska börja på en ny kula. Jag kommer alltid att stå vid din sida och kommer alltid att finnas här om du vill prata, om precis vad som helst. Allt mellan himmel och jord. Och sen vill jag gärna träffas någon dag! Det var så längesedan. Love u <3
//kramar

I'm back on track.. soon.

Helgen är över. Eller det var den redan igår kanske. Men ändå, studiedag idag så det har varit en dag extra ledigt. Härligt. Min så kallade plugghelg blev en halv plugg helgt. Fick gjort ganska mycket iaf. I lördags pluggade jag inte alls då jag fick erbjudande om att jobba ett par timmar - ett långt pass - och var trött när jag kom hem och kollade på Melodifestivalen ist. Ren och skär besvikelse i lördags måste jag säga.
I går därimot fick jag gjort några sidor matte - tills jag fastnade och kommer inte vidare, ligger fortfarande efter men det är nog förståligt då vi inte gått igenom det jag har kommit till och jag fattar nada även om jag läst "into" elelr "info" till det jag har kommit till.. jag vet inte. Är förvirrad själv.
Idag har jag suttit och tragglat med rörlig bild analysen hela dagen. Blev klar för någon halvtimme-timme sedan. Så himla skönt! Mitt USB-minne förstörde mitt liv, mitt skolarbete, nu har jag snart skrivit om allt som var på det. Snart är jag tillbaka på banan!
Snart ska jag ut och hämta posten. Sen ska jag sätta mig och läsa (vilket jag aldrig gjorde i fredags som jag sa att jag skulle) och sen ska jag till träningen och spela in Natsas röst när hon berättar om hur man gör en layup. Efter det ska jag och Daniella förhopningsvis gymma - om gymmet är öppet. Annars ska vi sitta och spela kort eller nått. I fredags så fördrev vi tiden med tre i rad - ett spel som Natsa fick av en liten pöjk - hade han gjort själv i slöjden. Så gullit :).
Men nu - post och läsa. Bye :)

Ice Age 3: Det våras för dinosaurierna

Jag sovde över hos Emma för några helger sedan då hon ändå skulle vara ensam hemma. Så vi hade hyrt 4 olika filmer. Ice Age 3 var en av dom. Oavsätt hur gammal eller ung du är. Se den. Rekomenderar den verkligen till alla :).

Manny, Sid, Ellie, Crash, Diego och Eddie är tillbaka i en ny Ice Age-film. Självklar fortsätter Scrat att jaga sin nöt. För att sedan dumpa den då han hittar Scratte, en flygekorre (stackars ekollon). Sid hittar tre ägg som han vill ta under sina vingar. Men när mamman ser att hennes ofödda ungar är försvunna ger hon sig ut på jakt och hittar ungarna levande och beskydda av Sid. Hon tar ungarna och Sid och försvinner. Manny, Ellie, Crash, Eddie och Diego går och letar efter honom och på deras färd i en helt ny värld får de med sig veteranen Buck.

Ännu en underbar film med den omaka flocken. Ellie får en unge som hon och Manny kallar för Kiwi. En rolig historia det där. Manny vill att Ellie ska säga till när ungen kommer. Det ska vara kort och lätt. Hon ska skrika "Kiwi". När det väl är dags skriker Ellie alla möjliga frukter hon kan komma att tänka på under pressen. Diego tror att hon vill ha en fruktsallad. Manny fattar ingenting heller men när den mesta "fruktchocken" lagt sig fattar han att det var det som var signalen om att hans unga skulle komma.

En fin, men sorlig, scen är när Scrat och Scratte har slutat fajta om ekollonet och inser att de är kära i varandra. Då ser man allt från ekollonets perspektiv. Under låten "You'll Never Find Another Love Like Mine" (med Lou Rawls) ser man Scratte och Scrat hålla på, så som nyförälskade brukar hålla på. De åker båt. Hoppar i träden. Pussar varandra och håller hand och mycket mera. Väligt passande med just den låten.


Redan helg.

Redan helg. Det var inte längesedan det var det. Ajja, tiden går fort.
Igår satt jag och gjorde klart engelskaläxan som har legat och tryckt hela lovet. Idag (och resten av helgen) blir ännu mer plugg. En analysuppgift om filmen Fargo, flera sidor matte, lite svenska och textkommunikation. Får se hur mycket jag hinner men det mesta hoppas jag. svenska och textkommunikation är inte så tidspressande, det ska inte vara klart förrän till påsklovet typ.
Jag var faktiskt i Halmstad i dag, på Halmstad Högskola. Jättefint och fräsht var det och blev faktiskt lite sugen på att gå där..
Men nu ska jag ta och sätta mig på soffan och låta solen värma mig medan jag läser I taket lyser stjärnorna (svenska-uppgift ;) - annars skulle jag inte läst den förrän nästa år :P

Hannah Montana The Movie

Jag sovde över hos Emma för några helger sedan då hon ändå skulle vara ensam hemma. Så vi hade hyrt 4 olika filmer. Hannah Montana the Movie var en av dom.

Kollade faktiskt lite granna på den på flyget hem från USA. Men jag var så trött att jag somnade i början av den. Men nu fick jag se den med Emma och jag kan säga att dom som inte har sett den och dom som gillar/lyssnar på Hannah Montana skulle nog uppskata den. Det är en fin film. Rekomenderas.

Hannah Montana förstör Mileys bästa väns födelsedagskalas. Lilly fyller 16 och Miley skulle vara där men kan inte komma som Miley då en journalist jagar henne. Hon får dyka upp som Hannah Montana och förstöra Lilys stora dag. När hon får reda på att hon ska vara med i Music Rewards i NY glömmer hon bort sin mormors födelsedag. Hennes pappa säger att hon kan ta ett privatjetplan till NY om hon vill. Men han har en baktanke med den hela iden. När Hannah och hennes pappa kommer fram märker Hannah att hon inte alls är i NY. Hon är på landet, i Tennessee.

Hennes motvilja att vara tillbaka i sina barndomstrakter skiftas om när hon träffar sin gamla vän Travis och sin släkt. Hon inser att även en kändis behöver ett privatliv. Men när hon börjar dejta Travis går allt fel och hon klarar inte av att leva i en lögn längre. Journalisten som förstörde Lilys födelsedagsfest har fått nys på att Hannah är i Tennessee och har åkt dit och letar upp henne. Men ser henne inte någonstans.

Filmen har sina stunder. Det är en sån där film som man vet vad som händer, men man sitter ändå där i soffan och skriker åt huvudpersonerna för att säga vad som ska göra och inte göra. Precis som jag och Emma gjorde XD.


Balklänning

Marika kom hem för typ... 40 minuter sedan och berättade att min klänning har kommit. Så jag rusade ner till Ica och hämtade mitt paket (klännigen). :D Så glad man blir! Solen är framme och då blir man ännu gladare!

Min vän Charlotte

Jag sovde över hos Emma för några helger sedan då hon ändå skulle vara ensam hemma. Så vi hade hyrt 4 olika filmer. Min vän Charlotte var en av dom.

Jag trodde faktiskt att den skulle vara bättre, har velat se den ända sen den gick på reklam på tv för ett par årsedan. Men nu när jag har sett den, så blev jag besviken.

Som ni säkert vet så handlar filmen om en liten gris (Wilbur) och hans vänskap med en spindel (Charlotte) som hjälper Wilbur att inte bli julmat. Hon får en ide en natt när hon bygger sitt bo. Hon ska skriva olika, lätta, ord som beskriver Wilbur. Sagt och gjort, det gör hon och Wilbur blir känd. Fern, Wilburs "ägare", spelas av Dekota Fanning (som spelar Jane i New Moon).

Det ända roliga i filmen är de två skatorna eller kråkorna (eller vad det nu är för svarta fåglar x) ). De sitter där på en stolpe och försöker ta mod till sig att trotsa mannen på fältet för att få sin majs. De är dom som lyfter upp filmen till en rolig nivå, annars är den ganska tråkig.

Men vill ni se den så får ni göra det. Jag säger bara vad jag tyckte om den. Emma tyckte samma, men det spelar ingen roll bara för att vi tyckte så. Alla har olika smak.


Snart är det sommartid!

Om 25 dagar är det sommartid. Kan ni fatta det? Vi ska ställa fram klockan en timme. Men sommartid? Det är knappt vår än. Snart. Men inte än. Det är sjukt vad tiden går igentligen. Det är mars!
Det är slappt i skolan oxå. Eller slappt och slappt, tvärt om egentligen. Vi var ju lediga Mån-Tis. Sen ska jag inte till skolan imorgon för då är det projektarbetsdag. På fredag ska vi till halmstad högskola och kolla in där. Nästa vecka är det studiedag på måndag och våra lärare är borta på onsdagen så det blir projektarbete då med. På torsdag förmiddag kommer olika skolor (högskolor m.m) komma till skolan och alla treor ska gå runt och lyssna på vad dom har att säga och allt. "Framtidsdagen" heltenkelt. Så ni kan fatta att våra lärare håller på att stressa, deras stress smittar av sig på oss - mig iaf. Jag känner det nu. Urs. Fy för att gå i trean xD. Men jag klagar inte :).

Dina, Mina och Våra

Jag sovde över hos Emma för några helger sedan då hon ändå skulle vara ensam hemma. Så vi hade hyrt 4 olika filmer. Dina, Mina & Våra var en av dom. En ganska rolig film som jag verkligen rekomenderar att ni ska se.

Den handlar om Amiral Frank som är änkling och har 8 barn. Hans barn är väligt lydiga då han kör lite millitär ordning på dom. Sen har vi den andra familjen, Modedesignern Helen. Hon har själv tio barn (varav 6 är adopterade). Hennes familj är tvärtemot vad Franks familj är. Men som sagt. Frank och Helen var ett par i High School och när de träffas på återträffen så finner de varandra och impulsivt gifter sig. Ungarna tvingas ihop och tillsammans försöker de sabotera deras mamma och pappas förhållande. När det äntligen lyckas, ja var det rätt eller fel?

Kolla så får du se ;) Väldigt bra som sagt :)


Våren är snart här!

Ja sannerligen är den det. Solen var framme och värmde. Hälften av snön som fallit är borta, nu är det bara halt, men det är snart borta det med. Men detta firade jag med att sticka ner till stan och köpa en ny bok x). Twenties Girl heter den. Verkar ganska bra. Ska läsa klart This Charming Man som jag fick av mina kusiner i julklapp innan jag börjar på den nya. Imorgon börjar skolan igen. Bläää. Men det ska jag och Cecilia lätta upp med att gå till Kullens. Falkenbergs skoaffär :).
Innan idag så ringde hon som skulle skicka min balklänning och kollade om det var rätt adress som jag hade skrivit. Det var Marika som svarade så jag pratade aldrig med henne, men Marika sa adressen igen och allt. Hon fick till svar att "den kommer imorgon eller dagen efter imorgon." Eller nått sånt. Hon i affären (som ringde) är så söt och gullig och trevlig :). Så om en eller två dagar har jag min balklänning i handen! :D:D
Sitter och lyssnar på en gammal skiva som jag hittade innan idag. "Tomas Ledin. Festen har börjat. Samlingsalbum 1972-2001". Hm, tror jag köpte den 2002 eller nått sånt, jag vet iaf att jag köpte den på Willys. Fast det hette inte Willys då. Vad hette det innan :S? Priso eller nått sånt va? Kommer inte ihåg. Har faktiskt suttit sen i lördags och lyssnat på massa gamla cd-skivor som jag har. Ganska trevligt att bli nostalgisk ibland.

RSS 2.0