Ny Dator

Hej Alla!
Sitter nu på min nya bärbara dator hemma hos mamma.
Det har varit en toppen dag! Hittat en dator och högtalare (som jag inte ska få förrän till julen - ps. jag vet inte om det än ;))

Imorgon ska jag och mamma ner till stan och kolla på julskyltningen. Hoppas jag hittar nya byxor för det är ett måste! Sen får jag se vad jag skulle kunna behöva. Kanske hittar lite julklappar :) Får se.
Hoppas alla har det bra och inte hatar mig för min dåliga uppdatering.

Min nya dator ser ut så här ↓
http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/laptop-13---14-tum/hp-paviliondm3-2130so/141618.5055/

think think think....

Då har man börjat julhandlingen lite smått. Klar till Eleonor, mamma, Nissan och Cecilia.
Men vad ska jag ge alla andra? Hm.

P.S. I Love You

Okej, nu har jag faktiskt tagit modet att se filmen "P.S. I Love You". Jag läste boken för något år sedan, och har inte vågat se filmen för att boken var så jävla bra. Jag vet inte om jag glad över att jag till slut såg filmen eller om jag ångrar det hela. För vad jag minns så är typ ingenting i filmen lik boken. Vad jag har för mig, och vad jag vill minnas så bodde Gerry och Holly på Irland och inte i New York. Men rätta mig om jag har fel. Kanske bara är jag som minns fel. Så det kan jag lätt ta tillbaka om det skulle vara så. I övrigt är det inte mkt som stämmer. Hon får tio brev, som i boken. Hon sjunger kareoke, men inte samma låt som i boken. Gerry ger Holly och hennes vänner en resa, men inte till Irland vad jag kan minnas, utan till något soligt ställe har jag för mig. Men kan minnas fel även här.

Nej, jag säger så här. Skippa filmen och läs boken istället. Älskar boken. Filmen är helt okej. Men boken är fantasic! Ett litet råd bara. ^^ Men sen får ni göra precis hur ni vill. Själv blev jag bara besviken på filmen. Men, de flesta böcker är faktiskt bättre än filmen, även om filmen är bra.

Oslo, Norway 2010

Japp, nu var man hemma igen efter det lilla äventyret i Olso. Det var inte så mkt stor skillnad mellan Oslo och .. Göteborg. Jag tog inte med mig min stora klumpiga kamera både till min glädje och till min sorg. Skulle viljat ha den för att kunna zooma - då jag inte kan zooma på min mobil och måste därför gå jättenära objektet jag ska fotografera - och när vi satt på Operahusets tak och fikade skulle det vara super att ha kameran, en guldgruva för mina ögon - men kunde inte använda min mobilkamera för det. Så det minnet kommer endast finnas i mitt huvud. Tyvärr. Kanske om jag kommer till Norge en annan gång - DÅ ska jag ha med mig kameran!

Men förutom att klaga över kameran så ska jag faktiskt ta och berätta vad som hände. Hände faktiskt inte så mkt, det var mest promenader runt hela Olso. Över allt. Därifrån till dit. Där till dit. Överallt gick vi. Tog bussen TVÅ gånger! Men Hey! Tro inte att jag klagar! Det gör jag inte, bara lite, för ont i fötterna hade både jag och min kusin varje kväll vi kom tillbaka till vår kusins lägenhet. Men det kändes på samma gång skönt att få ha rört på sig och inte vara snål att ta bussen bara för att man inte orkar gå. Jag har ingen aning om hur långt vi kan ha gått sammanlagt, men det är nog mer än 2-3 mil iaf! Utan tvekan.

Vi fick iaf sett bla slottet - två gånger på nära håll (då vi sneddade genom slottsparken) och ett par gånger på långt håll, Vigelandsparken - där vi hälsade på Sinnataggen (se bild nedan), Operahuset - där jag redan har skvallrat om att vi satt och fikade på taket, Aker Brygge, Grønland, Fästningen, Blå - som är en marknads ställe som har öppet på söndagar, vi gick även på Karl-Johans gate flera gånger då det är typ huvudvägen - dän där gatan som går upp mot slottet och där alla mascherar på Nationaldagen.

Sista kvällen hade våra storkusiner bestämt "träff". Så kusinen vi bodde hos tog oss till vår andra kusin som bjöd på både varmrätt och efterrätt. Gott :) och roligt var det med. Nä, nu är det la dags att jag visar lite bilder. Undrar ni något är det bara att sända iväg en kommentar :)


Sinnataggen. Fick ändra exponering och ljusstyrka här i datorn så att man kunde se vad det var för något. Men detta är en känd staty. Söt. Eller hur?
__

Monoliten är huggen ur ett enda granitblock. Den totala höjden är 17 meter och den visar 121 människor. Monoliten är placerad på en cirkulär avsats med trappor upp runt om. Längs trapporna finns 36 grupper av människostatyer. (Text kopierad från Wikipedia!)
__

Aker Brygge, sedd från Fästningen.
__

Operahuset
__

Så här såg det ut på en vägg i "Ingens gate". Alla väggar var klottrade med bilder och ord. Just denna väggen var roligt målad, man tar hjälp av alla medel. Haha. Fyndigt fyndigt. Jo "Ingens gate" ligger där "blå" är, som jag skev om innan. Det är samma ställe :)
__

Slottet får avsluta detta inlägg.

RSS 2.0