Hej! För dig som råkat hamna på min blogg kanske undrar vad den handlar om? Den handlar mest om min vardag, men även om något annat som hänt i världen som jag har lust att skriva om. Jag skriver inte för att få så många läsare som möjligt utan för att få "skriva av" mig. Hoppas ni trivs.

The world is going mad..

Vad är det som händer igentligen? Varför tar vi människor inte vara på naturen som vi gjorde förr?
Ozonlagret håller på att förstöras och det är redan förstört på ett par ställen, men det är det det jag ville ta upp. Utan djuren, de djur som är på väg att dö ut bara för att vi tar sönder deras hem eller vill ha dess skinn m.m.
Som tillexempel tigern som är knappt 3 500 kvar idag i olika delar av Asien, visst det låter mkt, men inte efter vad som fanns på 1900-talet, då var antalet 100 000! Det betyder oxå att tre av åtta tigerraser är utdöda, detta pga av att det finns tjuvskyttar och att vi människor blir bara fler och fler och behöver någonstans att bo. Panderna då? Ja de lever ju på bambu och bor oxå i bambuskogar i Kina, men allteftersom Kina behöver fler bostäder försvinner bambun och då kan inte pandorna leva kvar, just nu finns det endast 1 600 st kvar som lever sitt vilda fria liv som dom är födda till, det kanske låter mkt, men det är det inte.
Det må bara vara en liten del av den värld vi lever i. Men precis som vi männsikor måste dom ha någonstans att bo, och dom kan ju inte bo någonstans om vi tar bort deras skogar och hem. Och dom lever inte bara på land, de finns djur i havet oxå som tar skada av vad vi människor gör. Vad har dom gjort oss för ont för att vi ska förstöra det de lever på? Det är sannerligen inte rättvist!

(från ett ämne till ett annat..) Det heller inte rättvist att vissa människor knappt har mat för dagen medans andra simmar i pengar. Vissa behöver inte lyfta ett finger för att få mat på bordet, andra får slita som djur för att kunna överleva dagen. Vissa bor i stora flotta hus, medans andra får bo på gatan. Många klagar på småsaker som vissa får stå ut med kanske varje dag. Visst man ska vara glad för det man har, men vissa har inget medans andra har allt de vill ha och lite till. Men tänk om livet var annorlunda, om alla var lika fattiga/rika.. Hur skulle världen se ut då? Skulle samhället vara bättre eller sämre..? Vi får faktiskt hjälpa våra med människor, alla är värda lika mkt, oavsett status, makt och pengar. Det är min mening iaf.
Det spelar ju heller ingen roll hur rik man än är, man kan inte köpa lycka, det får man av familj och vänner, så även den fattigaste kan vara glad om den har en familj och en/flera vänner medans en rik som kanske inte har några vänner alls kan vara mindre lycklig. Så pengar och makt har igentligen ingen betydelse här i världen. Det är bara nått som vi har fått för oss.

Det här med ozonlagret, skulle det vart bättre om människan aldrig kom på att vi kan flyga med flygplan eller åka i bil eller att man kunde använda maskiner till båtarna ist för att använda mänskliga krafter. Man kan faktiskt åka tåg genom landet, visst lite svårt att ta sig över till Japan, USA, Australien och andra länder/öar utan båt eller flygplan. Det är inte ofta man får läsa i tidningen (eller se på tv) om någon som cyklar Sverige runt, eller går Sverige runt (eller vad det nu det var som ett tyskt par hade som mål). Men sånt är miljövänligt, och det är inte ofta man hör sånt, man hör mer om flygkraschar och bilolyckor. Visst det är bra att använda om man ska långt och man har mkt med sig, men om man kan så kan man ta tåget eller bussen. Bäst är ju att cykla, även om det kanske inte alltid är väder till det så dör man inte av att vara ute i friska luften, varesig det är regn eller solsken. Jag känner vissa som åker bil till jobbet även om det tar 10-15 minuter att cykla dit, hon har la cyklat till jobbet en eller två gånger sen hon börja där för några år sedan. Men jag cyklar till skolan vare sig det är regn eller sol. Visst om dom erbjuder mig skjuts så åker jag gärna eller om dom ska åt samma håll som jag, men inte annars direkt.
Samtidigt som vi släpper ut avgaser så förstör vi miljön och påverkar vädret. Det är därför det inte är lika mkt snö som det var förut, och om det kommer så faller det efter jul. Det regnar allt mer på sommaren när det ska vara sol och badväder. Det ska ju regna på hösten, eller?

.. mad I told you


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0