Frågestund

tänkte bara påminna er om frågestunden ^^ (fram till onsdag har ni chansen att ställa frågor :)

ID-kort i skolan ?!

Nu har tiderna för skolfoto dykt upp. Den 8 sep blir det för min klass. Men jag och några andra i min klass upptäkte att vi inte bara ska ta skolfoto utan även ID-kort. Vi blev förvånade och förrvirrade innan vi upptäckte en lapp där det stod anledningen till det. Det är pga att vi ska kunna få tallrik och få komma in i olika byggnader m.m. typ. En sa "Hey, har ni hört? Vi är i USA!" kan hålla med lite där tror jag. Hittils har vi bara använt kod och handavtryck för att få tallrik men nu ska det bli ännu mer.. vad ska man säga? Kommer inte på något ord för det.
Undrar mer varför?

Galenskaper

Det finns inga ord som förklarar hur sjukt det igentligen är! Falkagård hade nästan två sidor med bara grejer som hänt där i dag! Det är sjukt. Om det inte är misshandlingar så är det stölder eller skottlossningar eller något annat. Det går knappt en dag/kväll utan att man ser nått i tidningen som handlar om Falka. För några månader sedan var det någon som satte eld på bilar. För några veckorsedan var det skottlossningar på natten. Nu senast var det misshanling på en man som försökte stoppa en stöld - han måste nu operera knäna! Urs, vilka bilder det var sen i tidningen! Blod på garageporten och på asfalten!
Inte för att jag bor så jättenära falka, kanske 3 km ifrån. Men jag har vänner som bor på falka. Hur står dom ut?!

(USA-09) Dag 2: Anaheim

Vi fick gå upp tidigt, skulle samlas klockan 8 vid vanen. Härligt väder det var så tidigt på morgonen! Vi körde i ungefär en timme innan vi kom till Anaheim, när vi hoppa ur vanen så hade hettan kommit tillbaka.

Ni kanske undrar vad det finns i Anaheim? Disneyland (bild) är svaret. Jag, Udo och Emmie höll varandra sällskap igen i åtta stekande heta timmar. Det var långa köer och ganska lite skugga där köerna gick, som längst stod vi nog i kö i 35 minuter, som var till Indiana Jones Aventure.. vi hade kommit lite mer än halvvägs i kön när dom meddelade att dom hade lite problem med attraktionen så vi gick därifrån. Senare fick vi veta att dom hade stängt den helt. De åtta timmarna sprang iväg iaf och snart var hela gruppen samlad igen. Åkte tillbaka till LA för att äta mat på en annan restaurang, med surftema typ. Efter det gick vi ner till stranden igen. Till den berömda Santa Monica Beach bryggan. Gick ut där och tillbaka igen, ner i sanden för att känna på vattnet. Jag, lixom några till, bestämde oss för att bada. Härligt! Stora vågor dock, men det är bara kul ^^.
Efter denna helt tossiga dag åkte vi till hotellet för att sova :)


Wild Child

Hehe, ja. Det var ett tagsedan jag och Madde kollade på denna.. Det var la förra månaden eller kanske ännu tidigare än så, kommer inte riktigt ihåg. Sett den det har vi iaf ^^

Wild Child handlar om en amerikansk flicka som skickas till en flickskola i England för att lära sig lite hyfs. Emma Robert spelar huvudrollen Poppy. Hon vill inte vara i England och gör allt för att bli hemskickad. Till slut hjälper hennes rumskamrater henne, de menar att hon bör dejta rektorns son Freddie. Detta gillar inte elevordförande Harriet som gillar Freddie, så när Poppy glömmer att logga ut från datorn en dag smyger Harriet in där och skriver ett mail som hon sedan skriver ut och lämnar till Poppys rumskompisar som blir arga på Poppy och fryser ute henne. Men efter lite efterforskning förstår de att det inte kan vara Poppy som skrev mailet då dom visste att hon var någon annan stans just den tidpunkten.
Poppy och tjejerna gör allt för att krossa Harriet och få Poppy att komma hem. Hon börjar trivas och får mot slutet av skolåret reda på att hennes mamma gick på samma skola när hon var i samma ålder.

Mycket bra film :) Rekomenderas :)

New Girl
New School
New Rules
A New Term For Trouble


Wild Child Trailer

Klart :)

För typ två veckorsedan var jag ju hos syven i skolan för att kolla upp mitt betyg. Läskigt att vara i en skola som det inte är några elever i!! Men iaf, så kunde vi inte ordna något med det nu så jag fick en tid till henne i tisdags så jag var hos henne idag.
Inte så många håltimmar nu heller :) Fick byta mitt i-val till Bild och Form, medan mitt i-val (eng. B) blev en "vanlig" lektion om man säger så. Ska hoppa in i EC klassen x) Härligt att få sitta i ett klassrum med 12 killar och snacka engelska. Det är vad jag alltid har drömt om - not x). Men det löste sig iaf med mitt betyg så jag tar det jag får :) hihi.

Grattis i efterskott

Jag har faktiskt några som jag ska gratta.. Några som fyllt år medan jag vart iväg och några som fyllt år ganska nyligen.

GRATTIS I EFTERSKOTT TILL:
Mamma den 21 juli
Pelle den 29 juli
Olof den 10 augusti
Eleonor den 21 augusti

Har ju igentligen grattat er irl. Men inte här på bloggen. Bättre sent än aldrig eller hur? ^^

2008-08-23 - frågestund

Ja, det är datumet då jag kom in i bloggvärlden. Kom på nyss att det var någon gång förra året i augusti som jag började blogga. Kollade upp det där och, ja det stämde. Ett år och tre dagarsedan! Det är inte illa det. Jag trodde faktiskt att blogga, precis som allt annat, var något jag skulle tröttna på efter ett litet tag, nån vecka eller två. Men som ni märker så har jag inte det.

Jag har faktiskt fuskat lite granna och haft en och en annan blogg vid sidan om denna med, eller det kanske inte är fusk? Ingen aning. Jag har iaf raderat en av bloggarna, men en är kvar som bara några få vet om - än så länge, och det tänker jag hålla inne ett tag till. En månad eller två. Det är ingen blogg som jag skriver dagligen på, skriver lite när jag har lust och har nått jag vill dela med mig som jag inte har lust att skriva på denna bloggen. ^^ Den 25 februari 2009, det var då den bloggen skapades. Men nog med det. Det är ju inte den jag ska snacka om igentligen..

Ganska stolt över mig själv ändå att jag har hållt mig kvar så pass länge. Är inne i bloggvärlden på ett helt annat sätt än vad jag var innan jag skaffade denna.

Tänkte köra en liten frågestund tills nästa vecka. Så fråga på, allt mellan himmel och jord!

//Kramar

Min tisdag.

Ja, hade fullt upp igår. Inte så många timmar spenderades hemma dock, en timma i vaket tillstånd skulle jag tro, max en timme och en kvart..

Vaknade ju då på morgonen för att sedan äta och ta mig till skolan. Där hade jag:
*Rörlig bild
*Tre timmar och 35 minuters håltimma
*Engelska
Super kul ! Not. Håltimman, de timmarna var nog de längsta i hela mitt liv. Har aldrig upplevt något segare.

Fick iaf tillslut sluta. Stack till Ica för att köpa lite äpplen för att piggna till och få lite energi i mig för att kunna sitta på information (körskolan) i en och en halv timme utan att alla skulle höra min mage kurra. Jag lyckades :) haha, när jag kom hem började iaf min mage kurra så fixade snabbt en macka och hoppa in i duschen. Nissan kom precis när jag var klar och några minuter efter det så kom brorsan och vi stack till Västerhagen för lite dans. Träffade även Annso där :)
Super kul kväll! Måste göras om! Men tyvärr var det sista kvällen för i år, men nästa år ;)

Kom inte hem förrän närmare kvart i ett eller nått sånt skulle jag tro. Snacka om att jag var trött på onsdagens första lektion! Kunde inte sova i natt, ingen aning om vrf. Vaknade 4-5 gånger och kunde inte somna om någon kvart/halvtimme senare. Men ska ta och sova ikapp dom där minutrerna nu i natt. Har ju ändå en timmes sovmorgon :)

//Kramar

God morgon

Ännu en skoldag har börjat, höll på att somna när vi läste några artiklar innan på förra lektionen.. lite piggare nu iaf. Sitter just nu och skriver lite om resan.. ett resereportage som ska in i skoltidningen vi håller på att göra. Härliga tillbaka bilckar är det, trotts att jag inte ens kommit långt. På pappret har vi inte ens hoppat på planet ^^ .. men snart !

Kollade lite på min blogg innan för att se om jag skrivit nått om när planet gick och sånt.. men det har jag inte. Så det kan jag ju skita i.. och vänta tills jag kommer hem. Såg därimot att det är 14 dagar kvar tills jag fyller år :D Känns underbart!

När jag kommer hem (hinner inte nu) planerar jag att skriva om min dag igår. Hände ganska mycket. Var inte hemma mer än en timme drygt sammanlagt (från det att jag vakna till det att jag la mig). Känns lite fel ^^ .. men men, tar det när jag kommer hem.

Ha det så bra så länge // Kramar

In School

Så här sitter man igen. Första gången, nej andra gången tror jag som jag sitter vid datorn i skolan för nöjets skull så att säg - varken plugg eller en snabb koll på schemat. Det är måndag och håltimmen på fyra timmar lider mot sitt slut (bara en timme kvar, woho). Ska om en halvtimme ca gå ner till syven och antigen boka ett möte med henne, eller om hon hinner, ta itu med mitt betyg redan idag. Men tror det blir nästa vecka eller nått.. ingen aning.

Hadde engelska i morse. Helt okej, jag och fem andra treor har nu engelska med ES tvåorna. Känner två av dom, men känns ändå lite konstigt. Min kusin har tydligen med treorna. Nu väntar bara textkommunikation och religion och sen får vi gå hem. Yippi. Vill hem till sägen och sova. Är trött och vet inte varför, la mig så tidigt som halv tio igår. I natt gäller det att jag sover mycket för det blir en lång dag. Skola åtta till fyra, sen halv fem till sex ska jag vara på bilskolan, vid sju hämtar Olof och Tobbe mig och Nissan, kommer nog inte hem förrän efter tolv om det blir samma visa som förra veckan. Kommer vara helt slut imorgon/onsdag, tror jag iaf.

Nej, nu ska jag hitta på nått annat roligt att göra. //Kramar

(USA-09) Dag 1: Los Angeles

Jag kan fortfarande inte fatta att jag har varit i USA. Det är helt galet sjukt! Men jag älskade verkligen resan, från början till slut.

Vi kom till LA runt 4-5 på eftermiddagen efter att ha flygit i ca 11 timmar så är man ganska trött. Fast så farligt var det inte ändå tycker jag. Hettan välkomnade oss när vi kom ut från flygplatsen och mötte våra kommande amerikanska ledare, Adam och Skyler.

Det var skönt att få komma till ett hotellrum (som jag delade med Rebecka och Emelie) och få komma in i en dusch! Fast det hjälpte kanske inte så mycket med den där duschen då man blev snabbt svettig igen efter att ha gått ut genom dörrarna i lobbyn ^^.

När vi alla var klara och samlats igen i lobbyn blev vi indelade i grupper. Jag hamnade med Emelie, Rebecka, Anna, Emmie, Nellie och Marcus, Anton, Udo, Jacob och Adam och Sara blev våra ledare kan man säg. Härlig grupp :)

Vi åkte ner till Santa Monica Beach (bild) och doppade fötterna innan vi åkte in till city för lite käk på en "ttypical American restaurant" som Adam sa.

Efter det blev det en liten tur på stan - skulle älska att bo där, affärerna stänger runt 9-10 om kvällarna! - men köpte inget. Fick köpt mig solskydd innan vi åt då vi oxå fick några minuter på stan. Hade ju med mig solkydd i väskan men den tog dom på Kastrup!

Efter detta fick vi åka hem och krypa ner i våra sängar. Härligt!

..

Nu tänkte jag börja med att skriva om vad som hände i USA. Allt kommer inte komma på en gång, det kommer lite då och då med jämna mellanrum. Så ibland kommer det ju komma annat imellan, typ vad som har hänt annars ni vet :P
Idag var det andra skoldagen. Mer lektioner idag, hade inga igår visserligen men ändå. Fick slutat tidigare, vilket uppskattades :) fast jag har inte gjort något sen jag kom hem. Vart ute och gått lite och suttit och spelat lite spel. Lyssnat på musik - ja..helt enkelt softat :)
hoppas ni har det bra :) //Kramar

Hänt i veckan

Nu börjar jag snart blogga om mitt äventyr, men ni kan redan nu kika på bilderna som jag lagt ut på min webshot ( http://community.webshots.com/album/574206184JkGbva - kan inte skapa länkar på den datorn jag är på just nu ) Just nu har jag ingen lust att göra det, har tappat suget lixom. Men kände att det var dags att logga in och kolla vad som har hänt och framförallt skriva lite om vad som hänt.
I måndags städade jag ur mina gaderober och skickade väskor, skor och kläder till röda korset. Eller dom har inte kommit iväg än men dom ska dit iaf ^^. Det kändes skönt att få "slängt" massa väskor nu, har på tok för många! Men jag har nog fortfarande för många skulle jag tro. Men vissa kan jag verkligen inte skiljas från.
I tisdags åkte jag och Nissan till Gekås. Där inhanlade jag två par jeans och två sportlinnen och lite annat smått och gott :). Efter det stack Nissan hem till sig för att sedan komma hem till mig några timmar senare. Min bror och hans kompis skulle nämligen hämta oss för att åka till Västerhagen och dansa :). Superkul kväll tycker jag :). Sista gången nästa vecka och jag ska dit då med :)
I dag började skolan. Sista året på gymnasiet! Kan inte fatta det. Det är inte långt kvar nu tills man tar studenten. Men det var inte det som snurrade i huvudet idag.. eller jo lite granna kanske. Men det som snurrade i huvudet var att jag var tvungen att leta upp så många känningar som möjligt. Vilket jag lyckades ganska bra med :) Dom jag ville träffa mötte jag på iaf, vilket kändes skönt :).
Hatar dock mitt schema, iaf nu tills dom ändrar det (om dom kommer göra det), för som det ser ut nu har jag typ 9 timmars håltimma i veckan! varav fyra på måndag och tre på tisdagen! Super kul veckostart - eller inte.
Men ska inte tänka negativt nu antar jag. Nu ska jag ta och börja stänga ner här, det är en dag imorgon jag oxå ska klara av. Har inte kommit in i den svenska tidzonen än, men jag känner att den inte är långt borta :).
Hoppas ni alla har det bra.
//Kramar

How did you know .. ?

I remember so well
The day that you came into my life
You asked for my name
You had the most beautiful smile

My life started to change
I'd wake up each day feeling alright
With you right by my side
Makes me feel things will work out just fine

How did you know
I needed someone like you in my life
That there's an empty space in my heart
You came at the right time in my life

I'll never forget
How you brought the sun to shine in my life
And took all the worries and fears that I had
I guess what I'm really trying to say
It's not everyday that someone like you comes my way
No words can express how much I love you

källa: A Walk To Remember

Snart ..

Jag lovar att jag ska ta och börja skriva om mina dagar i USA. Men just nu har jag inte ork till det. Har inte ork alls till att blogga. Några bilder har kommit upp på min facebook och snart även på min webshot. Det får ni ta och nöja er med till jag har tid till att lägga in bilder och skriva om resan här på bloggen.
Jag har precis kommit hem till Falkenberg och vill gärna träffa mina vänner, och så måste jag jobba. Det går före bloggen just nu. Men innan jobbet nu lördag/söndag kanske jag hinner lägga upp lite granna. Annars kommer det upp i nästa vecka. Det lovar jag :)

Godmorgon ?!

Nu har jag sovit ut och packat upp och allt sånt - men jag är fortfarande lite trött. Har lust att ut och gå.. kanske till Coop eller nått. Men inte just nu, får ta det lite senare.
Håller på att gå crazy, saknaden efter personer som jag vill träffa är jättestor.
Jag har bara en grej i huvudet just nu så det är lite svårt att blogga och hitta på nått att skriva, så jag ska ta och sluta.. kan fortsätta efter att jag har lugnat ner mig lite och är lite piggare och sånt.

Home sweet home

Jag är hemma. Trött, glad och har lättat mitt hjärta genom att prata med en efterlängtad Nissan (<3). Fått mig en skön dusch och har hunnit tvätta lite kläder.
Har varit vaken i typ 30 timmar drygt. Vaknade 4 i går morse för att ta mig ner till Frihetsgudinnan tillsammans med två andra av tjejerna och alla killar. Fick se på halva soluppgången. Bara halva?! Jo, ni läste rätt. Solen gick upp på fel sida xP, det vill säga bakom oss. Efter det blev det typ 6 timmar på stan (Time Square & 5th Av.)

Nu somnar jag snart. Skriver mer imorgon och laddar upp bilder. Eller så kommer det när det kommer, inom den närmsta tiden iaf.

//Kramar

Kort fran Staterna

Hej pa er. Jag sitter just nu och har packat klart allt i resvaskorna. Fick kopa en ny vaska i forrgar for att fa plats med allt. Om nagra timmar ar vi pa flygplatsen, imorgon ar vi hemma i Sverige igen. Saknar verkligen alla mina vanner, och det kliar verkligen i fingrarna efter att fa blogga om allt som har hant under dessa tre veckor.

Det ar ledsamt att splitras fran alla, sjukt goa hela bunten. Men det kommer att vara harligt att fa komma hem igen, traffa alla vanner och sant skit.

Nu far jag ta och sluta, hoppas alla mar bra.
Kramar fran NYC.

RSS 2.0