Skrämmande morgon.

Något hände i morse.
  Jag var på väg till skolan. Var i en korsning typ och det kom en bil från höger och en bil som kom emot mig framifrån.. Helt normalt. Bilen som kom från höger ska enligt trafikreglerna stanna då det är en toppskylt där. Sen borde den som satt i bilen väntat på den andra bilen som kom emot mig, eller hur?

Men det gjorde han inte! Han körde rakt ut och stannade igen, mitt på vägen, den andra bilen är tvungen att stanna och vänta på att jag ska cykla förbi den bil som stannat för att själv komma förbi. När jag cyklar förbi kollar jag som en ren reflex in på förareren i den bil som stannat först och märker att det är en utländsk äldre man. Sen ser jag att han surt kollar på mig och typ försöker prata med mig genom den stängda bildörren samtidigt som han antigen pekar på mig eller på min cykel. Jag bryr mig inte om att stanna utan fortsätter och märker att den andra bilens förare är en medelålders kvinna som rycker irriterat på axlarna och typ säger "vad gör han" eller nått. När jag kommit förbi kör hon om mannen.

När jag kommit en bit ifrån korsningen kollar jag bakåt bara för att kolla vad som hände. Jag ser att mannen nu har stigit ur bilen och hör att at ropar på mig och pekar på mig. Men jag hörde inte vad han sa då jag hade musik i öronen. Jag vänder mig om igen och börjar trampa lite fortare för att försöka skaka av mig denna lilla händelse som inte borde påverka mig.

Men det misslyckas, jag vågar inte vända mig om på hela vägen fram till skolan då det kändes som om han följde efter mig. Jag hoppade snabbt av cykeln och låste och gick snabbt in i skolbyggnaden som jag för en gångs skull var väldigt glad över att se. När jag väntade på att läraren skulle komma kände jag mig lite lugnare men var fortfarande rädd att han skulle dyka upp. Kändes som om han skulle göra det, men självklart (eller som tur är) så kom han aldrig. Lektionen började och jag kände mig bättre till mods :)

Vågade knappt cykla hem sen efter skolan, tänkte att han kanske skulle dyka upp igen. Men det var bara en fånig liten tanke som mitt undermedvetna eller nått ville att jag skulle tro. Jag hoppas innerligt att inte få se han eller hans bil igen. För det här är inget jag vill återuppleva.

Våren är snart här :)

Ja, snart är våren här :) Tråkigt väder denna veckan och sen ska det tydligen bli finare vänder till nästa vecka. Mildare väder iaf :).

När jag kom hem från skogstorp idag så såg jag att vitsipporna har börjat komma. Var bara tvungen att fotta :) Kommer säkert mer bilder på vitsippor och blåsippan (om den heter så) som kommer nu snart :)


Vitsippan i trädgården :)

//Kramar

Bokrea!

Var i stan efter skolan idag. Tänkte kolla om några böcker jag har kollat in ett tag var på rea. Men jag hittade inte dom. Så antagligen inte?

De böcker som jag redan hadde (och som jag "ville" ha) fanns på rean.. sen hittade jag några andra böcker som jag tänkte att "den vill jag ha" - men såklart så var inte den på rea. Osis.
Sen är ju Falkenbergs bokhandel ganska liten. Iaf jämfört med de jag brukar gå in i när jag är i Malmö.. Som tur är så är det precis dit jag ska mycket snart :)

Oj, då blir det visst mycket som händer.. på en och samma gång. På en helg (dag) ska jag försöka hinna med att gå i affärer, klippa mig och gå på bio. Kommer man hinna det tro? Jag hoppas det :)

Orkar inte skriva mer nu.. längtar så efter att få fortsätta läsa i en spännande bok som jag precis börjat på :) - Läste äntligen ut Sagan om konungens återkomst för några dagarsedan :D

//Kramar

Memories.. Mats K.

Jo, självklart snackade jag med pappa i bilen när vi var på väg till Ica efter vårt misslyckande försök att hitta semlor på Willys..
Ämnet var Mats.

Han har tydligen namnsdag idag :) Grattis på namnsdagen <3
Sen.. Semlor var det bästa han tyckte om.. 

Pappa: "Semlor var det bästa han visste, jag ska köpa en semla och äta den för honom"
:) bara för det så gjorde jag oxå det :)

Saknar dig Mattan. Saknar när du säger "terroristen" till mig, eller "huliganen". I really, really miss u <3

En härlig blandning av lite av varje..

Ja, igår.. så skrämde min bror mig halvt från vettet och gav mig typ en hjärtattack eller något när jag öppnade dörren.
Det var ju så att jag hade träning, pappa skulle hämta mig eftersom jag inte skulle orka gå i den kalla natten (a). Jag gick ut på skolpakeringen tillsammans med en kompis vars föräldrar redan kommit. Hon stack hem medans jag gick tillbaka in då jag inte såg någon vit eller röd volvo. Står och snackar lite med Sara K när det knackar på dörren. Eftersom den är låst och det bara är flickor som får gå in där så trodde jag att det var Chelsea som knackade bara för att hon kanske hade glömt något där inne. Jag öppnar dörren och där utanför står en man. Först känner jag inte igen honom då det var ganska mörkt, men sen när jag hör rösten börjar jag gapflabba nästan och trodde att jag såg fel eller nått.
Men nej, jag varken såg eller hörde fel, min bror hade kommit för att köra hem mig. Och jag har ingen aning om varför. Eller jo, han sa att pappa inte orkade x). Men det var ju snällt av broren min, speciellt efter att ha snott min kamera i torsdags x). Men den fick jag tillbaka i går hel och behållen :)
Min käre bror.. i torsdags när han ville lära sig hur kameran funkade.. Innan han snodde den för att åka på nån kurs eller var det nu va för nått i Gottland.. Så min kamera har vart på egna äventyr :)
Idag då? Jo, när jag kom hem så fikade jag lite och kolla på tv. Sen stack jag och pappa till Willys och skulle köpa semlor. Men dom var slut :(. Stack till Ica för att kolla om dom var slut där med, men det var dom inte :D. Det är juh ändå fettisdagen och då får man lov att köra runt halva stan för att hitta en eller två ^^. När jag ändå var på Ica så skaffade jag mig lite glass, Ben & Jerry's, som jag ska försöka spara på till helgen.. Får se hur det går :P
SemlaSemla Mm :)
Gick till lunchen med SofieN, Jonathan, SofieJ, Michelle och nån till.. kommer tyvärr inte på vem det var just nu.. men iaf. Sofie (N) sa till Michelle "jag har kommit på ett nytt i-lands problem"
Innan Michelle hinner svara säger Jonathan "Ditt hårsray är slut"
Asså, det lät faktiskt rätt kul :P
Sen har det la inte hänt nått kul.. förutom det att jag glömde filmrullen till första lektionen.. men om ni redan läst mitt förra inlägg så visste ni redan om det. Sen blev jag klar med reportaget.. tror jag iaf. Lämnade in den för att läraren skulle läsa igenom det. Jag kommer säkert ha massor att ändra sedan. Men är rätt nöjd med den ändå :)
Nä nu ska jag ta och hjälpa pappa med nått om nån grej Oo. Ajja, gäller bara att skriva av det han har skrivit på datorn och skriva ut. Sen är det klart :) Nice. Sen blir det plugg.

Noo

Jaha, vad gör man om man kommer till skolan och upptäcker att ens filmrulle inte är i skåpet som man tänkt sig? Skulle ju framkalla mina bilder idag! Nu får jag istället snällt sitta och vänta i två timmar innan nästa lektion börjar då läraren inte vill ge mig någon annan uppgift "jag vet inte vad du ska göra, får du hitta på själv".

Nu är det iaf en timme kvar.. plus fem minuter.. Jag är hur utråkad som helst och orkar inte med det här. Orkar inte cykla hem och hämta rullen och när jag ändå skulle kommit tillbaka skulle han bara säga att det är för sent för att börja framkalla. Så det är nått man får göra imorgon.. Om jag inte glömmer den imorgon oxå.. Hoppas jag inte, måste hitta den bara (!) Var ju så säker på att den var i skåpet, men där hittar jag bara en tom filmrulle, och en tom filmrulle kan man juh inte framkalla (!)

Ajja, får sitta på bdb så länge då det var ett tagsedan jag kollade på alla bilder, fler blir det varje dag. Kollade på lite mer än hälften igår i skolan, så nu får jag ta den andra hälften, plus de som laddat upp bilder efter det.

Det är det som är så tråkigt med skolan.. att man inte har nått att göra, sen att det är så långa lektionstimmar -.- Men man får la stå ut. Lite mindre än ett och ett halvt år kvar :)

Mats Karlsson

Jag hade en dröm för några nätter sedan, en dröm där jag försov mig då jag skulle till skolan. Pappa var inte hemma men av någon konstig anledning så var Mats hemma och sa att han skulle köra mig..

Jag kan inte fatta att det var ett årsedan du gick bort. Så många minnen, och som min vän sa, mkt påminner om honom.
Det kom inte direkt som en chock att han dog, frågan var bara lite när. Canser är en förfärlig sjukdom. Man kunde se hur han sakta blev smalare och tunnare för varje dag.. Jag fick nästan en chock första gången jag såg den tunna Mats som stod framför mig. Men även om jag fortfarande kommer ihåg sista gången jag såg honom, vi åt semlor i Ehwas lägenhet, han var så spinkig.. Men jag minns fortfarande hur den starka Mats var, den bilden har jag framför mina ögon den mesta tiden när jag tänker på honom. Men det är inte alltid.

Minns att jag precis kommit hem från mamma och i bilen påväg från stationen så berättade pappa att Mats gått bort samma natt. 

Att blicka bort mot grannlägenheterna ger mig så många minnen, fina, roliga minnesvärda minnen. Minnen jag aldrig vill glöma :) I will always remember <3

                                                RIP MATS KARLSSON *5/10-56 - †24/2-08 RIP
 
Johannesevangeliet 11:25
"Då sade Jesus till henne: "Jag är uppsåndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör."

Match | Kortedala-Falkenberg

Jaha, då har man suttit och pluggat sen man kom efter matchen för ca en och en halv timmesedan. Och jag kan säga att jag är hur trött som helst! Aldrig varit så här trött på evigheter!
Skrev ju igår att vi skulle samlas halv 8, men icke sa nicke, precis när jag skulle lägga mig fick jag sms från en av våra lagkaptener (har två) då hon skrev att vi skulle träffas redan klockan 7. Så klockan ringde vid halv 6 och som vanligt drog jag ut på tiden för att kunna ligga kvar i sängen så länge som möjligt. En halvtimme senare var jag ändå tvungen att gå upp.
En spindel skrämmer halvt slag på mig och vips är jag vaken medans jag darrande får i mig lite frukost. (Det var en bamse-spindel i diskhon och jag är jätte rädd för spindlar. Inte livrädd direkt (som jag först tänkte skriva) men rädd!! BLÄÄ) Fast han/hon var ju lika rädd för mig som jag var för den fast han/hon stanna ju kvar där den var. Urs, har fortfarande rysningar.
Jaha, matchen då? Vi kom i tid, långt innan vi skulle spela. Hela 40 minuter innan matchen började. Rekord :). Rekordet innan har varit på tjugo minuter.
Matchen gick som väntat, fast vi gjorde bra ifrån oss tycker jag. Utom det att vi var rätt trötta allihopa och orka inte koncentrera oss som vi annars gör. Men det var en bra match ändå. 48-25 blev slutresultatet för Kortedala-Falkenberg.
På vägen dit var det 5 spelare i bussen medans resten (3 spelare) satt i en vanlig bil då alla inte fick plats i bussen. Men iaf, i bussen så var det rätt trött stämning men samtidigt rätt galen, vad jag uppfattade det som. Själv halvsov jag nästan hela tiden.
På vägen hem var vi 4 spelare i bussen då en hade hoppat över till bilen då de skulle till McDonnalds. Vi själva orkade inte och hade ändå mat med oss. Efter en liten stund så blev vi rätt pigga ändå och skrattade och hade kul :) haha :)
timeout/slut på period
Jaa, här har det antagligen blivit time-out eller så var en av perioderna slut. Ingen aning. Men på bild finns iaf, SaraK, Lubna, Olivia, Lefi och jag :)
Nu om ni kan ursäkta mig så ska jag ta och lägga mig och sova en liten stund. Så jag kan vara vaken när svt1 sänder Merlin om några timmar. Sen ska jag nog lägga mig och sova fram till imorgon ;P.
Det som finns kvar av pluggandet får jag ta tag i när jag kommer hem från skolan imorgon. Attans, menar tandläkaren (urs).
// Kramar :)

Design.

Sitter vid min gamla dator, har jag gjort nästan halva dan Oo. En anledning är att min bärbara vill inte att jag ska vara ute på internet. Men kollade nu nyss och det är fixat :)
Har suttit och pysslat med min blogg. Försöker skaffa fram en ny design, funkat lite ganna men inte till 100 % men snart :) Börjar fatta lite när det gäller alla koder som man ska hålla koll på :)
Har laddat upp designen här, även om det bara är för tillfället, ska försöka ändra på saker och ting allt eftersom jag hinner och orkar.

Imorgon är det match, en tidig borta match. Vi möter Kortedala redan klockan halv 10 på förmiddagen, vilket betyder att vi ska åka härifrån vid halv 8 (!) kommer inte orka gå upp så tidigt :O
Imorgon kanske jag tar en tripp till Halmstad och besöker Ajje :) får se hur trött jag är efter matchen bara. Just de jah, vi äter inte på McDonnalds imorgon, vi bestämde ju på gårdagens träning att vi skulle ta med eget. Så jag ska nog strax ner och göra lite pankaker som jag kan ta med mig. Kanske blir lite till kvällsmat oxå? :)

Det får vi se då.

//Kramar

Smarta blondiner finns faktiskt..

Okej, ett blondinskämt här då.. Men den här blondinen är faktiskt smart :)

En blondin kommer in på ett bankkontor i Stockholms City och ber att få ett lån. Hon ska till Europa i affärer i två veckor och behöver låna 5000 kronor. Banktjänstemannen vill ha någon slags säkerhet för lånet. Blondinen lämnar nycklarna till en ny Rolls Royce som står parkerad på gatan utanför banken. Detta fungerar bra, banken accepterar bilen som säkerhet för lånet. Banktjänstemannen och de andra på banken får sig alla ett gott skratt åt blondinen som använder en 1.800 000 kronors Rolls som säkerhet för ett lån på 5 000 kronor. Han kör sedan ner Rollsen i bankens garage och parkerar den där.

Två veckor senare kommer blondinen igen, betalar tillbaka 5 000 plus ränta 31.50. Banktjänstemannen säger till blondinen: 'Vi är mycket glada att Ni ville låna hos oss, men vi är en smula förbryllade. När Ni var borta kollade vi upp Er och upptäckte att Ni är multimiljonär. Det som förbryllar oss är att Ni behövde låna 5 000 kronor.

Blondinen svarar: 'Var annars i Stockholm kan jag parkera min bil i två veckor för bara 31.50?

Filmkväll med Nissan

Jaha, ytterligare en filmkväll dårå. Okej, vet inte om man kan kalla det för filmkväll om man bara hann att kolla på en film. Skulle sett en till om det inte var mitt fel, det vill säga om inte det varit torsdag och ett visst program inte skulle visas på tv vid åtta-tiden. Och nej, den går inte i repris..

Men iaf, den filmen vi såg heter the invinsible och är en "Viskan-film" som Nissan sa. Det vill säga, min typ av film. Sjukt bra var det och jag tipsar om denna filmen om och om igen se den(!).

The invinsible har samma producent som The sixth sense har, ännu en film som är sjukt bra.

Iaf, denna filmen handlar om en pojke, Nicholas Powel (Justin Chatwin) som vill till London och skriva. Han får inte för sin mamma. Hans vän, Pete Egan (Chris Marquette) är i trubbel. Pete säger att det var Nick som ringde polisen efter att ha sett Annie Newton (Magareita Levieva) slänga in en svart påse med stulna diamanthalsband i hennes skåp. Hon blir arg på Nick och slår honom fördärvad. Annie och hennes två vänner och Pete (som var tvungen att hänga med) gömer Nick i en brunn då de tror att han är död.
Men han är medvetslös, hans själ är fortfarande kvar på jorden och han försöker förstå vad som har hänt honom. Varför ingen kan se eller höra honom. Han finner så småningom att det finns en person som kan höra honom..
    Men är det försent?

Kolla om ni vill veta :) Iaf, googlade lite på filmen för att se vem som var skådespelarna i filmen.. och fick reda på att det är en nyinspelning av den svenska filmen Den osynlige som är baserad på ungdomsromanen med samma namn. Så jag vet en bok som jag ska läsa :) Sen får jag kanske ta och se den svenska filmen oxå? Samma handling, bara det att skådespelarna är annorlunda likaså karaktärsnamnen.
The invisible

//Kramar

Har vart lite duktigt idag :)

Tycker faktiskt att jag har vart rätt duktig nu på förmiddagen fram till typ halv två eller nått. För inom loppet på några timmar har jag tvättat och pluggat. Sen har jag ju kollat på hur snön vräkt ner för att sedan avta. Just nu är det totalt vitt utanför fönstret rätt skönt ändå. Fast vill att det ska vara december. Typ den 24 eller/och 25 december. För det var ett bra tagsedan vi fick snö på självaste julafton/juldagen. Iaf var det så här i Falkenberg.

Lyssnade på lite sommarlåtar innan, kändes helt rätt lixom. Även om snön föll därute. Konstigt? I don't know. Iaf, just nu orkar jag inte plugga mer, får fortsätta imorgon istället. Nu ska jag ta och läsa fram till dess att Nissan kommer. Om jag inte fastnar här vid datorn till dess (?) får se.

Hoppas ni har det bra :)
//Kramar

Spelkväll med tjejerna

Ja, igårkväll var det ju spelkväll med de två tjejer som visas på bild här under. Emma och Nissan :)
Det mesta som spelades var kort. Tjuven och ett kortspel som jag inte kommer ihåg vad den heter.. Men vi spelade även ett annat spel, skattgoris (nått i den stilen). Där ledde jag hela tiden, fram till sista omgången då Nissan gick om mig och vann med ett poäng (!) snacka om irriterande :O.
Kortspelen gick bra dom med, jämna var vi i tjuven fast inte lika jämt var det i det andra spelet då Emma förlorade hela tiden, men hon kämpade på väl :)
Mot slutet så orkade vi inte spela mer kortspel och inte andra spel heller så vi körde helt enkelt namn-leken. Men det funkar ju det med.. eller?
Det var min lilla kväll med två underbara tjejer :)

NissanEmma

Sen, om nån timme eller två (?) kommer Nissan hit kolla på film. En liten filmkväll idag igen med andra ord. Får se vad det blir för filmer :)

//Kramar

Väder..

Jaa, vädret. Nått som jag själv inte förstår mig på ibland. Som igår, det var solsken utan ett moln i sikte.. men kallt. Vårväder :). Idag är det mulet och det snöar lite lätt. Vinterväder :).
Själv vill jag ha.. vårväder. Fast när jag tänker efter så har februari lite mer än en vecka kvar innan mars kommer. Så om det ska snöa så får det gärna snöa nu innan månaden är över, sen kanske lite in i mars. Men sen får våren gärna komma. Som förra året så snöade det ju i april (!). Nej tack till ytterligare ett sådant år. Vill ha varme och sol. Se blåsippan och vitsippan blomma :)

soligt
17 Februari.. Ja det var såhär det såg ut då. Inte ett moln på himlen

fåglar
18 Februari.. Ja, fåglarna är nog glada så länge de får mat. Varesig det är snö eller inte..

Filmkväll med tjejerna

Två komedier och en skräckis. Två amerikanska filmer, en fransk. Ja, det var bara tre filmer vi hann ta oss igenom igår kväll innan vi stack hem vid halv tolv snåret. Med vi menar jag; Annso, Liza, Chelsea och jag själv. Nissan stannade kvar då hon redan befann sig hemma ^^.

Som vanligt var det sjukt kul :). Först satt vi och snacka lite granna, sen satte vi på den första filmen; Wayne's World. Jätte rolig komedi med Mike Myers och Dana Carvey. (Ni vet, Mike Myers.. han som spelar i Austin Powers-filmerna.) Det handlade ju då om Wayne (Mike) och hans bästa vän Garth (Dana) som har en egen show i källaren som sänds i tv. De erbjuds att sända i en riktig tv-studio, men i själva verket går de in i en fälla. Massa togigheter händer på vägen och man skattar genom hela filmen. Tipsar er varmt om denna filmen :)

Mitt under filmen ungefär så stannade vi då Liza kom, vi satte oss och åt en underbar tårta som Annso hade tagit med sig som hon hade bakat någon timme innan. Sen satte vi igång filmen igen. När den var slut blev det ytterligare en pratstund och sen satte vi på filmen Them. En fransk skräckis baserad på en verklig händelse (!). Den handlade om en gäng 10-15 åringar som gick runt och mördade folk. Eller, man fick bara se två familjers död.. men ändå! Då vi satt 5 personer i en tvåmanna säng var det rätt trångt så jag och Annso fick hålla om varandra för att jag inte skulle trilla ner. Hårt höll vi varandra, nästan så att man skrattade x). Men iaf, filmen.. den var.. vad ska man säga.. hemsk(!) helt enkelt. Men ändå på ett litet sätt bra. I slutet stod det att när man hade tagit till fånga dessa ungdomar så hade den yngsta sagt "Dom ville ju inte vara med och leka" eller nått i den stilen. Jag menar, hallå? Går man runt och skrämmer livet på folk och sen mördar dom bara för att man inte vill leka med dom?! Nä.. fy. Men för er som gillar skräckisar så tipsar jag om denna :)

Sen var det dags för film nummer tre. En komedi sa vi, annars skulle vi inte våga cykla hem ^^. Så det blev den andra Wayne's World som jag hade tagit med mig. Och som den första filmen var den sjukt kul. Den tog sin början ett år efter att den andra filmen slutade (sa Wayne iaf i början). Denna gången skulle vännerna hålla i en konsert bara för att nån känd person (kommer inte ihåg vem just nu) hade kommit och sagt att de skulle göra så i en dröm. Aa, sjukt rolig var även denna filmen. Med samma skådespelare som förra gången. Tipsar även om denna filmen :)

Them


Nu ska jag försöka få tag på Nissan och Emma och höra hur det blir ikväll.. Spelkväll u know ;) Hehe

//Kramar

Grattis :D

Min underbara vän Nissan fyller hela 17 år idag :D och det vill jag fira med att säga just Grattis till henne.

Grattis vännen min :) Du är en stor flicka nu :) och bara så att du vet.. jag har lite hyss på gång till dig ;D

En vän som Nissan finns inte,
Hon är den hon vill vara och det är bra det.
Hon är den bästa :)

Många Grattis Kramar Till Dig <3 :D

En dag i Göteborg

Yes, igår var det Göteborg som gällde. Jag stack till stationen runt 11 på förmiddagen och mötte Cecilia. En timme senare ungefär var vi i götet och då började shoppingen. Innan vi åt lunch, som blev kebabtallrik / kebab i pitabröd, hann vi inhandla lite grejer. Själv fick jag köpt benvärmare, sockar och en söt purse.

Cecilia
Jag Cecilia och jag när vi precis ätit klart.

Vi gick tillbaka till Nordstan efter att ha ätit, och letade efter byxor till mig, men jag hittade inga direkt. Hittade det gjorde jag, men de var lite dyra. Hade lovat mamma innan jag stack hemmifrån att inte köpa allt för dyra jeans. Så dom jeansen kunde jag glöma, men jag gillar dom ändå :)
När vi gick in i en affär, har för mig det var Akademibokhandeln, så var jag så trött i fötterna att jag satte mig ner på rulltrappan och åkte upp en våning. Det tyckte ju Cecilia var hur skoj som helst av nån anledning..
JagCecilia Jag och Cecilia när vi är i Akademibokhandeln.

Då vi inte hade nått att göra direkt den sista timmen så stack vi till Poseidon-statyn vid Avenyn. Där satte vi oss och pratade någon minut. Sen kom en grupp turister, tror det var det för de tog en massa kort.. Fast man vet aldrig ^^. När vi skulle ta och bege oss till Nordstan igen, för minst tredje gången den dagen, gick vi in på Coop Konsum för jag blev sugen på godis. Men jag köpte inget då jag tyckte att det fanns billigare godis här hemma. Men vi upptäckte nått konstigt men en miljövänlig grej där på coop konsum.. De hade gjort alla deras vagnar och korgar av petflaskor! Efter den upptäckten gick vi vidare. Köpte istället en dricka och glass i Nordstan när vi kom dit. Sen kom vi lagom till tåget.. Som senare blev försenat pga nån signalstörning eller vad det var.. Men hem kom vi :)

En rolig dag helt enkelt :)

//Kramar

Fredag den trettonde

Dagens låt
Frågan på livet - Anton och Affe

Även om det är just fredagen den trettonde så har det inte hänt något som bringat otur med mig. Brukar det faktiskt aldrig göra. Det enda som vart otur för mig idag har la vart att jag kommit försent till skolan (idag igen) och att mina byxor blev lite ojliga pga av Nissan som haft ännu mer otur än vad jag haft. Hennes cykelkedja hoppade av när hon skulle till skolan så på lunchen försökte jag hjälpa henne, men jag lyckades nog inte så bra. Men men :)

När jag satt och väntade på att Nissan skulle börja fick jag se att hon redan var på media då hon skulle kolla upp en grej så jag hängde med henne ner till hennes lektion. Snodde hennes nycklar och snodde ett block i hennes skåp och satte mig och läste medans hon gjorde ett psykologiprov. När hon var klar satte vi oss och spela kort och blev bjuda på gelehjärtan :) och fick reda på att en av tre askar av denna sort var stulen :O.
Sen kom Elin och stack till matsalen och åt.

Sen fick jag ensam redigera reklamfilmen, som jag och fyra andra i klassen filmade in tidigare i veckan, i tre timmar (!) innan resten av gruppen kom och tog över de sista 45 minuterna. Två av gruppmedlemarna kan jag accep att de var borta då de sagt till mig att de var ute och skulle filma, men de andra två var lite här och lite där och gjorde ingenting. Ajja, de tog över lite sen när jag inte orkade mera.

Träningen då? Ja den var flummig(!) I början var vi lite mer allvarliga, men sen den sista kvarten då coacherna hade stuckit spelade vi en liten flummig match. Typ en basket/street basket/ free style/rugby match. Allt i en och samma match. Ni kan nog fatta att det blev rätt flummigt. Sen stack vi hem, en kvart tidigare :).

Nu sitter jag här och ska se om jag hittar nån film att kolla på. Funderar på om det ska bli den underbara filmen A walk to remember men det får vi se hur det blir. Kanske blir.. hm.. nä kommer inte på nån, men det får jag se. Imorgon är det alla hjärtans dag som kommer bestå av lite städning, lite plugg och jobb. Ska ta en skön sovmorgon och bara ligga och slöa tills jag måste upp.

Jag hoppas att ni haft en bra "otursdag" idag och kommer ha en fin alla hjärtans dag imorgon :)

//Kramar

Smakprov

Dagens låt

Vandringsvisan - Markoolio


Ja, som jag sa innan idag (om jag inte minns helt fel) så var jag ute och fottade lite granna. Jag tog inte så många kort med min egna kamera då jag var ute i andra ärenden så att säg. Skulle ju fotta lite "rörliga bilder" med skolkameran. Men när jag inte tog kort på den så tog jag med min andra, blev inte många bilder. Men några bra blev det.. om jag får säga det själv.
Ett litet smakprov kommer här nedanför. Vill ni se mer bilder så finns dom på min webshot.


//Kramar

Inte min dag idag.

Dagen började med att jag vaknade bara tio minuter innan skolan börja. Idrott första timmen och jag hade inte packat väskan. Bråkade med pappa om att han inte ville köra mig till skolan, när jag väl hade ytterkläderna på mig sa han att han skulle köra mig, men jag blev sur för det och sa att jag cyklade. Vill han inte från början så ska han inte behöva köra mig bara för .. nått, inte vet jag vad det var som fick han att ändra sig.

Fick med mig två äpplen hemifrån iaf. Ett som jag åt medan jag cyklade och en som jag åt när jag var på väg från idrotten till svenskan (under idrotten kändes det som om jag fick upp äpplet i halsen eller nått :S). Små äpplen så man blev inte så jätte mätt. Men det var nått för stunden iaf. Kommer inte ens ihåg vad det var för lunch i skolan idag..

Sen.. har det inte hänt nått annat. Men dagen är inte slut ännu. Strax sticker jag till "Babbsan" och ska försöka att inte glömma skivan till Emma som jag fick låna förra veckan :) <3.

Det skulle inte förvåna mig ändå om korten jag tog idag gick åt helvete (ute och cyklade till motorvägen och vidkraftverken innan och tog "rörliga bilder"). Men jag hoppas att dom blev bra, svar får jag inte förrän på tisdag efter lovet då jag hoppas att jag kan framkalla dem. Senare kommer Olof oxå, och förhoppningsvis blir dom bilderna oxå bra. Även om det är lite mörkare ute, men det får det la va.

Haha, kom nyss på en grej bara.. Under mediakommunikationen ringde Lavelle (min coach) till mig. Men vad jag uppfattade det som när jag svarade så visste han inte ens om det själv x). Men sånt händer, har hänt även mig så jag klandrar honom inte. Men sånt är skoj ibland :P

Nä, nu ska jag ta nått litet att äta innan jag sticker. Ni får ha det så bra :)
//Kramar

Prov och röra

Ja, det var som jag misstänkte. Provet vi gjorde i fotografisk bild för typ två veckosedan.. Vi fick tillbaka det idag, eller aa fick bara kolla på vad vi hade för sen så fick vi lämna tillbaka proven igen. Som jag misstänkte så fick jag alltså mitt IG. Som tur är så får man göra omprov :) Vilket kommer ske någon gång efter lovet. Första gången jag får ig på gymnasiet.. vad jag minns iaf.
Imorse så körde jag, Louise, Amanda och Mattias "PG" eller tusan det heter (a). Vi skulle koppla massa sladdar och få mixer, högtalare, mic och sånt att stämma. Det gick la sådär i början, eller rättade sagt hela tiden. Men vi klarade det efter många om och men. Tror det blev ett G där för oss :).
Just nu sitter jag och överväger om jag ska ta och damma lite nu så att jag slipper göra det till helgen. Men jag kan inte komma fram till någon lösning. Hmm.. Kanske ska göra det ändå så blir det gjort sen.. Fast jag orkar inte x). Nä ska gö det ändå ^^
Måste planera mitt lov oxå. Har massa saker att göra (typ) men ingen aning om när allt sker för vi har inte satt några dagar på det så allt hänger typ "löst" i luften. Lite jobbigt faktiskt. Men det hoppas jag klarar ut sig innan lördag iaf x).
Nä, jag ska nog ta och springa ner och hämta en hink med vatten och en trasa för att göra den där städningen någongång så att jag slipper tänka på det mer.. så slipper ni oxå höra på det ^^.
//Kramar

Från ett ämne till ett annat ..

Ja, då har ytterligare en dag gått (några timmar kvar på denna dagen bara). Inget händelserikt i mitt liv än så länge. Utom det att min gupp (på mediakommunikationen) fick filmat klart idag. Filmade ju lite granna i torsdags, men när vi skulle tanka in videon till datorn så var det nått fel på bandet. Får se imorgon hur det går att tanka in då. Skönt att det är gjort nu iaf :) Ska vara klart på torsdag lixom.

Nått annat som hänt..? Nä inte vad jag kommer på.

På lördag är det Alla hjärtans dag :) Ska visserligen jobba den dagen (kvällen) men det är lixom shit the same. Kommer ändå inte göra något vettigt. Typ sitta hemma och kolla på film eller plugga. Visst ja, skulle ju städa (dammsuga och sånt).. Fast det kan jag ta på söndag :) Ingen skada skedd, typ. Damma är något som verkligen måste göras till helgen, annars får jag flytta ut i tvrummet och bo där tills jag dammat x).

Tetris har blivit väldigt populärt bland klassen. Till och med jag spelar det någon då och då när jag får det tråkigt. Slog faktiskt mitt personliga rekord idag (från nivå 8 till 10). Men då spelar jag inte mot klassen, som alla andra i klassen gör om man säger så.. då de spelar tetris på Facebook. Men då jag inte är medlem där (ännu) så låter jag dem tävla ensama. Orkar inte bli medlem där helt enkelt. Nån som tycker att jag borde bli det? ^^ Säg till då så kan jag kanske tänka över saken en gång till.. ^^

Men iaf. Från ett ämne till ett annat. Det blir ingen match i helgen, då jag tror att alla "Göteborgare" har sportlov denna veckan. Så, när vi har sportlov så kör vi en match.. Visserligen på helgen som vanlig, men ändå. Halv tio, borta mot.. Kullavik tror jag. Är inte så säker. Antigen var det Kullavik eller Kvarnby :S. Match lär det bli iaf, och en tidig morgon för de som ska med upp (själv hoppas jag att få komma med.. även om jag inte är så glad i att vakna tidigt).
Känner att jag börjar få tillbaka konditionen som försvann där vid jullovet. Fortfarande i dåligt skick om man säger så, men om jag jämför med första träningspasset vi hade i Januari med hur det är nu så är den några smulor bättre :).

Nu, ska jag .. ta och lyssna på musik i min ensam het och helt och hållet släppa loss. Känner att jag behöver det ;P.
Ha det så bra så länge :)

//Kramar

Match | Falkenberg - Ale BK

Jaa, då har denna lördagen oxå susat förbi. Först hemmamatch och sen jobb.

Jag behöver nog inte säga vem det var som vann denna gången, om man har läst min blogg länge så vet ni nog redan svaret. Men jag får la ändå säga resultatet då det aldrig blir densamma.
20-108 blev de till de oranga laget Ale.

Det hände la inget annat som är värt att skriva om. Förutom att en gång när jag skulle hoppa för att ta retur så kom det två alespelare och sprang in i mig på var sitt håll. Platt som en pankaka blev jag (kanske inte, men kunde blitt om det vart cartoon som coachen har börjat snacka om), men det gjorde faktiskt inte så ont. Ingen större skada skedd (:

Sen, för en gångs skull så vricka jag inte foten på uppvärmningen x). Har ju gjort det de senaste två matcherna, men idag lyckades jag hålla koll på var fötterna var.. eller vad man ska säga.

Innan matchen så satt jag och hjälpte Natsa med hennes NO/Naturkunskap. Vet inte varför jag gjorde det då jag inte kan någonting om det plus att det absolut inte är mitt favoritämne. Men jag hoppas att hon fick lite rätt av det jag sa xP.

Well, jag är trött efter denna dagen så ska ta och lägga mig i soffan och kolla på film. Det får bli Tristan+Isolde då jag bara tog en film ur högen. Men jag klagar inte, den är bra :) Har du inte sett den så se den :)

//Kramar

Träning

Dagens Låt;
Ditt Kvarter - Säkert

Okej, jag tror jag hoppar klassfesten idag. Orkar inte leta upp kläder som funkar. Har bara en tröja som jag vet om.. Men jag kan ju inte va byxlös x). Sen är det en sån förfärlig dimma att jag säkert inte skulle kunna hitta hem igen. Inte dit heller för den delen x). Så för min del får det bli en lugn hemmakväll hemma. Kanske sätter på en film eller nått senare.

Matchen imorgon är tydligen framflyttad en och en halvtimme. Så istället för att börja halv ett börjar matchen två. Vet inte om jag ska jubla för det eller inte för nu får jag stressa lite mer än vad jag skulle få göra annars. Matchen lär sluta vid tre eller strax efter och sen får man cykla hem så fort det bara går för att duscha, klä om och äta för att sedan sticka till jobbet på en och en halvtimme. Men det lär jag la klara..?

Dagens träning var helt okej. Ingen av coacherna var där och har ingen aning om varför. Men vi klarar oss på egen hand :). Vi var i två lag och hade lite småtävlingar där vi tränade på skott. Själv fick jag ta en liten paus medan de körde på trepoängarna. Anledningen var att tydligen vill inte min handled vara med så mkt. Men jag var med senare då vi tränade lite på försvar. Det var väl träningen idag? :)

En grej som jag ska försöka förbättra när jag är hemma är att jag inte ska sitta vid datorn/tvn så mycket. Istället ska jag försöka träna lite, styrketräning och konditionsträning. Något som skulle behövas. Men, m jag känner mig själv kommer det inte att bli av då jag är rätt lat ändå. Men jag ska försöka iaf. Får se hur länge jag håller på med det. Senast jag körde såhär var typ för ett och ett halvt årsedan eller nått och då höll det i ca. två månader. Får se om jag håller igång längre denna gången.. :)

//Kramar

Bad Taste

Ikväll är det klassfest. Även om jag känt till detta ungefär hela veckan så har jag ännu inte bestämt mig om jag ska dit eller inte. Jag har några argument till varför jag inte ska dit..
Ett; Jag ska träna ikväll och kommer inte orka cykla hem och sen till slätten nån timme senare.
Två; Jag har match imorgon
Tre; Jag jobbar stängningstid imorgon.
Men sen är det ju så att jag vill ju dit oxå.. Vi ska ha ett tema.. "Bad taste", där kommer nog mitt fjärde motargument; Har inga kläder som passar in i "bad taste" direkt..

Nä får se hur jag gör.. får känna efter, efter träningen.. :) Nån som kan ge ett litet tips om hur jag ska göra, hjälpa till lite på vägen lixom ?

Ajja, //Kramar :)

..

Det har nästan vart vårväder de senaste dagarna. Men idag kom den, snön! Klagar la inte, men det vore ju skönt med vår nu, inte sant?

Så medan snön ligger på backen där ute så sitter jag inne i värmen och kollar på tv. Men nu när AFV är slut så ska jag strax ta och stänga av tvn (och kanske datorn) och sätta mig och läsa någonstans. Har inget annat att göra.. Kalla mig tråkig om du vill..

Tydligen klassfest på fredag. Får se om jag går på den då jag har träning på fredag oxå. Ska träna vilket som, men frågan är om jag sticker dit efteråt.. Knappast troligt, då det är match dan efter, men jag vet inte. Kan ju hända att jag sticker dit. Sak samma, ska inte tänka på det nu..

Mitt reportage i skolan håller på att bli klart och känner mig ändå rätt nöjd med det.. Fast ska kolla med läraren hur jag ska göra, om jag ska ta bort bilden, eller korta ner texten (vilket jag har försökt göra men det går inte). Får kolla nästa vecka. Fick reda på kinesiska provet idag, 31/44, så VG enligt läraren :)

Hur är vädret hos dig?

//Kramar


Kväll..

Trots det att jag har sovmorgon imorgon så tror jag att jag ska ta och lägga nu snart.. Orkar inte göra något annat, så ska bädda ner mig själv och fortsätta läsa Sagan om konungens återkomst som jag håller på med just nu. Har faktiskt inte kommit så långt med tanke på hur länge jag läst i den.. Men jag har inte orkat och så har jag sovit i soffan några nätter nu (vet inte varför). Men ska ta itu med det igen. Kan säga att filmerna är mycket bättre. Jag säger inte att böckerna är dåliga, bara det att, man (iaf jag) har svårt att koncentrera mig i den.. Vart så i de andra två böckerna oxå. Men men, har jag börjat med den ska jag oxå läsa ut den :).

Jag har faktiskt städat idag, ser att jag behöver damma och dammsuga oxå, men det får jag ta till helgen. Om jag kanske inte hinner imorgon eller på torsdag? Får se. Känns iaf skönt att kunna se mitt skrivbord och min säng nu x) (kanske därför jag sov i soffan?)

Hm, det var nått jag tänkte på.. men kan inte för mitt liv komma på vad det var just nu.. Haha, bara för att jag skriver så så kommer jag på vad det var x).
Grattis Farfar :) Som tydligen fyllde år i går <3. Även om jag inte minns dig eller så.. säger jag grattis iaf. Pappa och jag var vid graven och tände ett ljus och sa grattis till honom. Innan vi åkte dit så hade vi en liten kort diskussion om när farfar dog. Pappa sa att det var 1995. Jag sa 1992. Så vi sa att vi skulle kolla när vi kom till graven. Gissa vem som hade rätt ;) Pappa vet inte ens när hans egna far dog Oo Eller var det så att han tänkte på nån annan? :S Nä jag vet inte och tänker inte gissa heller.

//Kramar

Not my day on practise ..

Nä, det här var inte min träningsdag idag. Inte det minsta.

* Först så råkade jag och Pam springa lite för nära varandra när vi värmde upp så hon råka fälla mig då hon trampa lite på min fot. Slog i höften på vägen ner.
* Sen fick jag Alicias knä vid sidan av mitt knä så jag kommer nog ha ett blåmärke där imorgon.
* Sen fick jag Alicias nagel i handflatan så nu har jag ett litet jack där, men det är nog borta till imorgon
* Sen har jag haft ont i handleden genom hela träningen (nått som hänt med handleden, vet inte vad, men det började i höstas någon gång och kommer tillbaka lite då och då). Ibland lite mindre ont, ibland väldigt mkt.
* Sen var mina händer kalla halva tiden :S

Det enda bästa med denna träningen var att Lavelle inte glömde min vattenflaska igen. Hade ju glömt min flaska förra hemma matchen, det vill säga lördagen den 24. Så nu har jag fått tillbaka den. Det enda positiva på dagens träning.

Haha, jo just det. När jag och Nadja precis kommit in i salen (de andra tjejerna var fortfarande i omklädningsrummet) så hörde vi att det gick nån någonstans. Och utan förvaning och utan att säga något så tittar Lavelle in försiktigt i salen. Både jag och Nadja fick ett skrattanfall för att vi typ blev rädda eller nått .. x)

//Kramar

Match | Lundby - Falkenberg

1 / 2 - 09

Jag vill berätta om min dag som jag har tillbringat med tjejerna i LG-hallen, som ligger i Lundby, Göteborg.

Med tjejerna så menar jag; Natsa, Nadja, Lefi, Annso, Lubna, Fatima, Olivia och Chelsea.

Matchen i säg.. helt okej. Själv hade jag inte orken, inte suget för att spela idag. Var inte taggad helt enkelt. Sen hade jag dålig kondition. Ändå så körde jag på :) Spela nästan en hel period utan att byta med en på bänken x).


Även om jag själv inte gjorde några poäng, träffa korgen några gånger men bollen ville inte trilla i, så blev slutresultatet 74-41Ja, ni kan säkert gissa vem som vann?

Poängliraren i vårt lag var Lubna, strax efter kom Annso :)


Vi slog vårt gamla poängrekord! Från 32 till 41. Nästan tio poäng där!


På vägen hem, efter att ha vart på mcdonnalds och ätit så fick vi kolla på poängprotokollet, där märkte jag, nästan längst ner på pappret, något roligt. "Segrande lag; SSU Falkenberg Basket". Vem hade kunnat ana? Vi visste inte ens själv att vi vunnit x) trodde vi förlora. Vilket vi oxå gjorde i verkligheten. Men rätt skoj ändå att det stod fel! Finns bevis på det om ni inte tror mig :P


Här nedanför kommer en bilder från matchen, och sen två bilder på mig själv, Chelsea, Annso, Natsa och Nadja i bilen på väg hem. Bilden ovan är tagen när vi precis anlänt till Lundby.


Upphoppet..
1 / 2 - 09

Vi/jag kan bjuda på oss (a)
1 / 2 - 09

Vi visar fem olika känsler, vet ni vilka?
1 / 2 - 09

Jaa, det var allt för mig. Tack för en underbar dag tjejer. Även om vi inte vann denna gången heller så vill jag att ni ska veta; jag har alltid skoj med er <3 och jag vet inte vad jag skulle göra utan er. Kanske ska tacka Nissan för att hon släpa med mig till basketen från första början. Tack allihopa <3


Nästa match är förresten nästa helg. På lördag. Vi möter Ale BK hemma. Efter det så möter killarna Tynnared. Btw så mötte killarna Adrian idag och de vann med 44-48. Grattis grabbar =)


//Kramar


Den Gröna Milen/West side story

Den gröna milen, eller som orginaltitlen är; The Green Mile (varför inte lixom?) är hur bra som helst. En fantasktisk film, om ändå lite hemsk. Jag har aldrig fått chansen att se hela filmen, men av det jag sett så är den hur bra som helst. 

Filmen är baserad på sex novellserier av Stephen King. Tom Hanks (ni vet han som spelar "Forrest Gump?) har en av huvudrollerna, tillsammans med Michael Clarke Duncan, kanske inte lika känd som Tom Hanks (inte för mig iaf) men han spelar ändå en helt fantastisk roll.


The Green Mile handlar om Paul Edgecomb (Tom Hanks) som är 108 år. Han berättar för en vän på hemmet han bor på om hur han fick vara vittne till ett mirakel när han var vakt på fängelseavdelningen (The green mile). Där John Coffery (Michael Clarke Duncan) blir intagen där efter att ha mördat två flickor. Och som alla andra ska även han avrättas (i elektriska stolen :( ) Men Paul och hans arbetskamrater börjar tvivla att John Coffery är rätt person som sitter där bakom galler, då det visar sig att John bär på krafter som ingen kunnat ana. Mot slutet vill John visa Paul att en annan, som sitter bakom galler och precis har dött, har mördat de två flickorna som han är själv är skyldig för att ha mördat, genom att föra över en liten del av hans krafter till Paul. En syn och liv.

This is my curse, for letting a God's miracle die. Som Paul snällt säger till sin vän.


Om ni vill veta mer får ni ta och se filmen, om ni inte redan gjort det. Men jag tycker att ni ska det. MEN jag ska nog varna de som inte klarar av starka scener. Som när en person får väldigt mkt el i sig att han börjar brinna.. Då ska ni inte kolla på den, annars gör det :) Själv ska jag ta och hyra den så att jag får se hela. 


Innan jag fick se att The Green Mile gick på tv igår kväll så kollade jag på en film som jag gav pappa i julklapp West Side Story. Alla som har sett den tidigare har sagt att den är bra. Men det var inte min typ av film. Nej, den här gilla jag inte till 100%. Dels för att den var så himla seg i början. Sen att jag inte fattade så mycket. Sen var musiken dålig och man hörde knappt var de sjöng för musiken var något högre än rösterna.. Visst den hade sina stunder i rampljuset för mig, men nej, den hamnar inte på min favoritlista.  Men det är min mening. Vad ni har för syn på denna filmen kanske är något helt annat. Och det får ni ha, säger bara min mening här (^^).


Så man kan säg att jag blev lite besviken då jag litade på alla som sa att den var jätte bra, då trodde jag oxå att den skulle vara det. Nä, den kommer jag inte se om på länge.




RSS 2.0