Hej! För dig som råkat hamna på min blogg kanske undrar vad den handlar om? Den handlar mest om min vardag, men även om något annat som hänt i världen som jag har lust att skriva om. Jag skriver inte för att få så många läsare som möjligt utan för att få "skriva av" mig. Hoppas ni trivs.

Penelope

För ett tagsedan hyrde ju jag och Madde ett par filmer. Penelope var en av dom. Väldigt bra film :)

Den handlar om en flicka, Penelope, som föds med ett gristryne och gris öron (som man inte får se). Detta för att det vilat en förbannelse över familjen i några generationer. Penelopes mamma vill gärna att hon hittar en av samma blod - för att förbannelsen ska upphävas. Detta har hållt på ett tag och Penelope är trött att se dom springa iväg varje gång dom visar sig. Men en dag är den en man som stannar kvar efter att hon visat sig. Genom spegeln i hennes rum och rummet där alla män har stått för att vänta på henne börjar de dejta. Penelope är säker på att denna man kan spela något instrument och ger honom några instrument så att hon kan lista ut vilket det är. Till slut är hon säker på att det är piano - och hon vet inte hur rätt hon har. Hon visar sig för honom, och när han inte springer iväg så gör hon det. Hon smiter ut genom grinden som hon aldrig har varit utanför förut. Med sig har hon sin mammas visakort. Hon bor på ett hotel och utforkar staden på dagarna. Hon besöker en bar som killen hon dejtat senast rekommenderat och dricker sig full och får en ny vän och får för första gången åka på en vespa. En av killarna hon har dejtat har gått till tidningen för att få dom att skriva om hennes tryne. En reporter som har sett en liten skymt av Penelopes tryne när hon var en liten bebis tar sig an artikeln.

Tiden går och föräldrarna är oroliga. De har anlitat en polis/dektitiv för att hitta henne men hon smiter undan. Föräldrarna springer på Penelope en dag på gatan och hon smiter igen - men de följer efter. Hon springer in på baren där hon svimmar (pga halsduken hon har på sig). Föräldrarna springer in precis innan Penelopes vän ska ta bort halsduken för att ge henne syre och alla ser att det är Penelope som det har skrivits om i tidningen. Ingen springer iväg, hon blir istället populär.

Killen som gått till reporten blir tvingad av sin far att gifta sig med Penelope, men framme vid altaret säger hon nej. Hon skriker till sin mor att hon är nöjd som hon är och vill inte ha någon normal näsa om det skulle vara så. Då blir hon "normal". Grisöronen och Grisnäsan försvinner och hon blir riktigt vacker.
Penelope och hennes vän går på en fest och springer på.. ingen mindre än "Max" (sista dejten). Men han heter ju inte Max igentligen.. utan Johnny. Vad som händer.. vill jag inte berätta. Vet ni inte, men vill veta .. se filmen :)

What makes us different makes us beautiful

Penelope Trailer

Kommentarer
Postat av: MJ

Sara! :-( Kan du inte Superman? Han och Lois Lane är ju paret i filmerna!

2009-07-16 @ 20:29:30
Postat av: matilda

haha, den där verkar bra :D

2009-07-16 @ 20:55:25
URL: http://elitecyclist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0