Hej! För dig som råkat hamna på min blogg kanske undrar vad den handlar om? Den handlar mest om min vardag, men även om något annat som hänt i världen som jag har lust att skriva om. Jag skriver inte för att få så många läsare som möjligt utan för att få "skriva av" mig. Hoppas ni trivs.

Bio: New Moon

Ja, för ett tagsedan kollade ju jag och Nissan på New Moon i Varberg. Det är säkert många som redan har sett den.. Själv tycker jag den har samma kvalité som första, Twilight.. Om ni förstår vad jag menar. ( Boken är så mycket bättre än filmen, men det brukar det ju vara.. ) Även om böckerna är bättre än filmerna - så gillar jag denna starkt mycket, lika mycket som första. Läntar till Eclipse kommer.


Bella och Edward håller fortfarande ihop.. Tills en dag då han säger att han inte älskar henne längre och lämnar henne där i skogen helt ensam och vilsen. Bella försvinner in i sig själv i tre månader, tills hennes pappa undrar om hon en dag inte ska ta och åka till sin mamma och bo där. Bella säger att hon och Jessica, hennes fd bästa vän, ska på bio nästa kväll. Bella och Jessica åker iväg och se en zombie-film. Efter filmen, på väg hem, ser Bella ett gäng killar på motorcykel som hon tror sig känna igen. Hon hoppar upp på en av killarnas mc och åker iväg med honom. Plötsligt ser hon Edward, han är där, framför henne.

Hon inser att om hon gör farliga saker så dyker han upp, så hon köper två mc och åker till Jacob för att be honom göra dom iordning. Sagt och gjort, han fixar dom och undertiden så blir de bästa vänner. När motorcyklarna är klara ger de sig ut på en testrunda där Edward dyker upp igen.

Bella börjar umgås med sina gamla vänner, Jessica, Mike, Eric och Angela. Mike bjuder ut Bella på bio, men Bella bjuder med de andra och Jacob - till Mikes fasa, han vill ju vara ensam med Bella! Det blir tillslut bara Bella, Jacob och Mike som går på bio då de andra tre stannar hemma efter att ha fått maginfluensa. En bit in i filmen springer Mike ut därifrån för att spy, Bella och Jacob följer efter för att se så att han mår bra. När Mike kommer ut från toaletten igen misstänker han att han fått influensan oxå och vill hem. Jacob brusar upp - helt utan anledning igentligen - och när Bella försöker stoppa Jacob från att han ska ge sig på Mike, känner hon att Jacob är jättevarm och tror att han oxå har blivit sjuk.

Efter detta så börjar Jacob ta avstånd från Bella igen, något som Bella inte accepterar så efter att ha ringt hem till honom ett x-antal gånger och Billy - Jacobs pappa - sagt samma sak varje gång - att han har kysssjukan/sjuk - så beger hon sig hem till honom där han ber henne att inte komma tillbaka något mer.

Senare kommer Jacob hem till Bella för att förklara varför han beter sig så här, utan att kunna säga vad det är.. trots att hon redan vet vad det är.

Några dagar sedare kommer hon hem till Jacob igen och stöter ihop med en av Jacobs vänner som blir arg och förvandlas till en jättestor varg. Jacob kommer utrusande ur huset och ger sig på kompisen - oxå förvandlad till en varg. Hans andra kompisar tar med sig Bella till Sams, "vargledaren", fästmö Emily.
Vänskapen mellan de båda - Jacob och Bella - blir den gamla vanliga igen. Bästa vänner. När Jacob berättar om Victoria, vampyren, och Bella säger då att Victoria är ute efter henne. Då börjar vargarna skydda Bella och hennes pappa. En dag när pappan och hans arbetskompis Harry är ute och letar efter Vargarna stöter Harry på Victoria och får en hjärtattack och dör, då hon dök upp precis framför honom. Ungefär samtidigt vill Bella se Edward och sticker därför till en klippa där hon tidigare sett Sam och några andra hoppdyka. När hon hoppat ner i vattnet och kommit upp till ytan igen kommer en stor våg som drar henne ner under vattnet igen, sen kommer ännu en.. Hon ser Victoria i vattnet och sedan ser hon Edward.

Jacob dyker i och räddar henne och när de kommit fram till Bellas hus ser de att Alice, Edwards syster, är där på besök. Bella får reda på att Alice har sett henne hoppa och trott att hon var död, Jacob kommer in i rummet och Alice sticker. Jacob undrar hur länge hon tänker stanna och börjar diskutera med Bella, och så kysser de varandra... nästan, för telefonen ringer. Det är Edward, Jacob svarar och säger att Bellas pappa är iväg för att förbereda en begravning - Harrys, men det sa han inte. Alice kommer inrusande och säger att Edward ringt Rolsalie och undrat vad hon gjorde hos henne och Rosalie hade sagt att Bella var död.
Då blir det fart i Bella och Alice, för de ska ta sig till Italien, snabbt innan Edward "oxå" dör. Jacob försöker få Bella att stanna, men det går inte. Tiden är knapp innan the Voltori ska döda Edward - om han visar sig som vampyr bland människorna. Han överlever då Bella kommer fram i tid - självklart. De åker hem alla tre - med ett löfte som Voltori vill ska besannas så att inte Bella dör för att hon vet för mycket om vapmyrer - att Bella själv blir vampyr. Alice har sagt till Voltori att hon kommer förvanlda Bella, men mot slutet av filmen så säger Edward att om Bella nu vill att han ska förvanlda henne så måste hon gå med på ett villkor..

Vilket villkoret är vet ni säkert redan om ni sett/läst böckerna. Har ni inte sett/läst New Moon så tänker jag inte avslöja det :P. Men kan säga att det är ett fint villkor :)


Ja, det blev lite mycket om filmen, men det är mycket att berätta.


Kommentarer
Postat av: matilda

åh! :D

2009-11-30 @ 12:27:45
URL: http://elitecyclist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0